REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Campanie de informare asupra siguranţei, în Şcoala nr. 1 din Valu

Campanie de informare asupra siguranţei, în Şcoala nr. 1 din Valu

Replica API 18 ianuarie 2016 | 00:00 289

Jandarmerie

Jandarmerie

Elevii Şcolii Gimnaziale nr.1 din Valu lui Traian au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la o campanie de informare asupra siguranţei. Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa derulează Campania de informare, prevenire şi dialog social - „Împreună, pentru siguranţă”. Această campanie se desfăşoară pe parcursul unui an, se adresează elevilor şi are ca scop informarea acestora cu privire la rolul pe care îl are Jandarmeria Romană în societate, modul activ în care această instituţie se implică în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor precum şi tipul de misiuni pe care le execută jandarmii, dar şi despre prevenirea şi combaterea violenţei.

Campania constă în întâlniri ale jandarmilor cu elevii şi profesorii din mai multe unităţi şcolare din municipiul şi judeţul Constanţa. În acest sens, sublocotenentul Mihaela Stan a participat la o întâlnire cu peste 100 de elevi ai Şcolii Gimnaziale nr.1 din Valu lui Traian. Mihaela Stan este specializată în problematica violenţei domestice şi juvenile. Aceasta a efectuat stagii de pregătire pe acest profil la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, susţinute de experţi ai Jandarmeriei Franceze. Elevilor din clasele a V a, le-a fost prezentat pe scurt şi pe înţelesul lor, misiunile jandarmeriei, importanţa şi locul acestei arme în cadrul forţelor de ordine publică.

De asemenea, una dintre problemele puse în discuţie de către elevi a fost aceea că în viaţa de zi cu zi este dificil şi chiar periculos să iei atitudine împotriva celor care încearcă să inspire teamă celor din jur. Elevi au fost sfătuiţi de jandarmi că pentru descurajarea unui astfel de comportament, trebuie să alerteze în cel mai scurt timp posibil forţele de ordine, prin apelul unic de urgenţă 112, explicând şi ce informaţii sunt cerute de la un apelant într-un astfel de caz. Elevii, directorii unităţilor de învăţământ şi profesorii s-au arătat încântaţi şi au stabilit noi întîlniri între jandarmi şi elevii din clasele V-VIII.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108