REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Campanie pentru educaţia copiilor săraci în comunitatea Castelu

Campanie pentru educaţia copiilor săraci în comunitatea Castelu

Replica API 2 iunie 2012 | 00:00 116

Copiii proveniţi din familii defavorizate au acum parte de un sprijin. Este vorba de Asociaţia Ovidiu Rom care a demarat proiectul "Fiecare Copil în grădiniţă", cu scopul de a integra în sistemul de învăţământ preşcolar şi copiii fără o situaţie financiară bună. O nouă acţiune a proiectului a avut loc în localitatea Castelu, unde reprezentanţii Asociaţiei au făcut tot posibilul să strângă relaţiile şi să mobilizeze autorităţile locale în acest scop.

"Fiecare copil în grădiniţă!" - este şansa pe care Asociaţia Ovidiu Rom o oferă familiilor din comunitatea Castelul, care nu-şi permit să-şi ducă micuţii la grădiniţă. Castelu a fost o comună-pilot pentru desfăşurarea programului "Fiecare Copil în Grădiniţă" şi este un exemplu de colaborarea între instituţiile locale. Acest program a început cu ajutorul directorului şcolii şi grădiniţei, Antoneta Prodan, care a constatat că sunt aproape 100 de copii din comună care nu merg la grădiniţă şi a cerut ajutorul Asociaţiei Ovidiu Rom. "1150 de locuitori din comuna Castelu trăiesc sub limita sărăciei, iar 56 % dintre ei sunt copii care trebuie ajutaţi, care nu au bani de haine sau rechizite", a declarat Antoneta Prodan. Părinţii, prin acest program, primesc lunar un stimulent financiar sub formă de tichete sociale în valoare de 50 de lei pentru fiecare copil. Însă acest tichet părinţii îl primesc doar dacă copilul are o prezenţă zilnică la grădiniţă în luna respectivă, prezenţele fiind verificate de un manager angajat de Ovidiu Rom. Respectivele tichete oferă familiei un venit suplimentar restricţionat pe alimente iar Consiliile Locale asigură suma necesară pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte. "Din păcate, programul este limitat în a ajuta copii cu vârste cuprinse între 3-6 ani, situaţia de după fiind încă în ceaţă. Acest proiect este finanţat de noi şi de comunitatea locală, practic costul proiectului sunt aceste tichete sociale oferite familiilor sărace doar dacă îşi aduc copilul la grădiniţă", a mai spus Antoneta Prodan. Cel mai important lucru derulat odată cu acest proiesct este faptul că se urmăreşte integrarea tuturor copiilor la grădiniţă, pentru a primi pregătirea premergătoare şcolii. "Este un proiect social şi sunt aceleaşi criterii ca la ajutorul social, un venit de masă, maxim 150 de lei pe familie. Proiectul se adresează familiilor care au o situaţie financiară foarte grea, familii care trăiesc în ghetouri, în zone mărginaşe. Noi încercăm ca părinţii, să facă acest efort de a merge zilnic la grădiniţă cu copilul. Cam 90 la sută dintre familii se înscriu la acest proiect şi peste 80 la sută ca medie naţională, copii vin zi de zi la grădiniţă" a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Maria Gheorghiu co-fondatoare Ovidiu Rom.

Tatiana BELIUŢA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108