REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15.9° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Cancelarul Scholz avertizează că "democraţia este ameninţată", după atacul asupra eurodeputatului Matthias Ecke

Cancelarul Scholz avertizează că "democraţia este ameninţată", după atacul asupra eurodeputatului Matthias Ecke

Virgil STOIAN 8 mai 2024 | 00:00 948

Cancelarul german Olaf Scholz a avertizat că "democraţia este ameninţată" de gesturi cum a fost atacul asupra eurodeputatului Matthias Ecke, agresat vineri seara la Dresda de necunoscuţi, relatează AFP.

Cancelarul Scholz avertizeaza ca 'democratia este amenintata', dupa atacul asupra eurodeputatului Matthias EckeOlaf Scholz

Matthias Ecke, în vârstă de 41 de ani, cap de listă al SPD în Saxonia pentru alegerile europene din iunie, a fost lovit de patru necunoscuţi vineri în timp ce punea postere la Dresda, capitala landului estic. Potrivit SPD, bărbatul va trebui supus unei intervenţii chirurgicale în urma rănilor suferite.

Cu o săptămână în urmă, zeci de manifestanţi au atacat-o pe vicepreşedinta Bundestag Katrin Goering-Eckardt, ecologistă, după o festivitate în estul Germaniei, blocându-i maşina. A fost nevoie de intervenţia poliţiei ca politiciana să poată pleca.

Astfel de agresiuni sunt rezultatul "discursului, mediului creat, al faptului de a-i instiga pe oameni unii împotriva celuilalt", a deplâns sâmbătă Olaf Scholz. "Nu trebuie să ne resemnăm în faţa unor astfel de acte de violenţă (...). Trebuie să ne opunem împreună", a îndemnat cancelarul.

Armin Schuster, ministrul de interne din Saxonia, unde pe 1 septembrie se va desfăşura un important scrutin regional, a menţionat că în acest land s-au înregistrat de la începutul anului 112 delicte legate de alegeri, dintre care 30 împotriva unor titulari de funcţii politice sau mandate alese. Acesta s-a declarat "absolut preocupat" de "intensitatea" pe care o au în prezent astfel de atacuri.

Numărul atacurilor asupra politicienilor din partidele reprezentate în parlament s-a dublat din 2019, arată cifrele guvernului german făcute publice în ianuarie.

Responsabili ai SPD din Saxonia au menţionat un rol în acest sens al partidului de extremă dreapta AfD (Alternativa pentru Germania), care creşte puternic în sondaje.

"Seminţele plantate de AfD şi alţi extremişti de dreapta sunt pe cale să germineze. Partizanii lor sunt complet dezinhibaţi şi ne consideră clar pe noi, democraţii, ca fiind vânat", au deplâns liderii regionali ai partidului, Henning Homann şi Kathrin Michel, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toți trebuie împușcați când pun taxe iar își cresc salariile Nu erau destui politicieni în țară plătiți din banii nostrii acum trebuie să mai plătim o gloata la Bruxelles
5
0
Copiii
3
1
La fel trebuie sa pateasca politicienii mincinosi si in Romania. Scuipati pe strada. Batuti de cetateni mascati. Si ei si membrii familiei. Pentru ca nu poti sa minti in campanie ca de exemplu faci parcari si apoi cand esti ales primar sa spui ca daca nu mai ai parcare ar trebui sa renunti la masina personala si sa circuli cu transportul public in conditiile in care acest transport nu ofera confort nu ofera siguranta este scump nu vine la timp este plin de ti.gani needucati si hoti este murdarit de ci.ori nespalate si zgomotoase. Si asta e doar un exemplu din sute de alte exemple pentru care politicienii romani mincinosi si hoti impreuna cu membrii lor de familie trebuie sa manace bataie zilnic. Cu cureaua cu nuiaua cu piatra. Adultii bagati in spital si copii dati afara si de la gradinita.
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468