REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Caraman, notificat să sisteze lucrările la imobilul cu 7 etaje de pe aleea Lupeni

Caraman, notificat să sisteze lucrările la imobilul cu 7 etaje de pe aleea Lupeni

Replica API 5 iulie 2022 | 00:00 3234

Georgian Caraman, proprietarul terenului de pe Aleea Lupeni, care vrea să ridice acolo un imobil cu 7 etaje, a fost notificate de către Primărie să sisteze orice lucrare. Poliţia locală a descins la faţa locului şi a dispus oprirea lucrărilor pentru că a trecut termenul legal prevăzut în autorizaţia de construire.

„Recuperăm terenurile înstrăinate de administrațiile anterioare pentru a le păstra destinația de spațiu verde sau parcare. Terenul Constanței a fost retrocedat ilegal sau vândut la bucată pe prețuri de nimic.

Multe dintre terenurile care au fost odată în domeniul public și care, în prezent, trecând pe lângă ele, v-ați gândi că sunt fie spațiu verde, fie parcare, sunt de fapt proprietate privată de ani de zile.

Acesta este și cazul unui teren de pe Aleea Lupeni, care de curând a fost îngrădit în vederea edificării unei construcții autorizate de predecesorul meu. Poliția Locală a descins la fața locului și a stopat lucrările care fuseseră inițiate după termenul legal precizat în autorizația de construire.

Am demarat totodată procedura de expropriere pentru cauză de utilitate publică, în vederea satisfacerii interesului public pentru spații verzi și parcări, fiind parcursă prima etapă cerută de lege prin aprobarea studiului de prefezabilitate în ultima ședință a Consiliului Local.

Astăzi am notificat proprietarul să sisteze orice lucrări începute și să nu demareze altele, conform prevederilor legale urmând a fi despăgubit doar pentru terenul în cauză.

Este un proces anevoios, de durată și costisitor, dar este singura cale legală pentru a ne recupera puțin câte puțin orașul înapoi și pentru a răspunde solicitărilor constănțenilor de a avea spații verzi și locuri de parcare, servind astfel interesul public.“ a transmis primarul Constanţei, Vergil Chiţac.

Citeşte şi: Caraman ridică un bloc pe terenul care „l-a băgat“ la pușcărie pe Senol Zevri

M.P., A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108