REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Carmen Dan către șefii structurilor județene de poliție: Atitudine, pregătire, prezență în stradă

Carmen Dan către șefii structurilor județene de poliție: Atitudine, pregătire, prezență în stradă

Replica API 14 noiembrie 2018 | 00:00 381

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a participat marți, 13 noiembrie 2018, la Convocarea anuală cu șefii structurilor centrale și teritoriale ale Poliției Române, activitate care s-a desfășurat in județul Brașov, pe parcursul a 2 zile.

Cu acest prilej, ministrul afacerilor interne a abordat teme importante care vizează domeniul gestionat de cei prezenți la convocare, subliniind atât aspectele pozitive, cât și cele care necesită a fi îmbunătățite în perioada imediat următoare. ”Consider un plus pentru Poliție faptul că s-a stabilizat mare parte din management, că s-au organizat concursuri și foarte mulți șefi de unități s-au definitivat pe funcții, că am încadrat oameni și că am adus un număr consistent de mașini în parcul auto. Iar cel mai important lucru este că v-ați atins principalul obiectiv din Programul de Guvernare – creșterea nivelului de siguranță al cetățeanului!” a menționat oficialul MAI. Pe de altă parte, ministrul Carmen Dan a mai afirmat că ”lipsurile de personal și de logistică nu pot reprezenta argumente permanente atunci când întâmpinăm diverse probleme”, motiv pentru care a solicitat șefilor structurilor județene de poliție, pentru perioada următoare, ”Atitudine, Pregătire, Prezență în Stradă”. De asemenea, cu prilejul acestei întâlniri s-a discutat și despre faptul că, până la finalul anului în curs, se va adopta legea privind autoritatea polițistului. Principalul avantaj este acela că intervențiile polițiștilor nu vor mai putea fi speculate întrucât regulile de acțiune vor fi cuprinse în actul normativ, așadar vor fi publice. ”Ceea ce nu a putut fi cuprins în lege este atitudinea. Atitudinea nu o putem schimba prin norme, ci numai prin conduită. Cu cât este mai transparentă conduita noastră, cu atât mai mult ar trebui să apară o schimbare de atitudine. Dacă până acum ne puteam ascunde acțiunile în spatele unor proceduri netransparente, de acum aceste acțiuni sunt explicit prevăzute în lege. Așadar, ca să dau un exemplu: dacă în lege se prevede cum se face o legitimare, atunci mă aștept ca legitimarea aceea să o faceți ca la carte. Atitudinea înseamnă și curaj. Curajul de a schimba câte ceva, de a încerca abordări noi, de a genera proiecte pilot, de a le valida și apoi generaliza. Atitudinea înseamnă să gândești altfel! Și vreau ca voi la nivelul conducerii să începeți să gândiți altfel! ” a solicitat Carmen Dan. De asemenea, ministrul afacerilor interne a abordat subiectul pregătirii angajaților de la nivelul Poliției Române. Referitor la acest subiect, Carmen Dan le-a transmis șefilor inspectoratelor județene de poliție că, dacă nu vor intensifica activitățile de pregătire, vor fi ”primii responsabili” în cazul în care subordonații lor vor ”acționa greșit”. Nu în ultimul rând, „prezență în stradă presupune o bună planificare, o bună analiză de risc, în general un bun management” a afirmat Carmen Dan.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alta curva proasta, sluga umila de-a lui Dracnea!
0
0
numai cand o vad imi vine sa vomit
7
0
nu iti este rusine, nu iti crapa obrazul numai cand te gandesti ce esti in realitate si modul in care ai fost plantata, sa faci ce?, sa execuiti ordinele unui puscarias- te ridici cumva la glezna piciorului celui caruia ii soliciti atitudine, mai nespalato si curva ordinara- vecina ta a iesit pe post si a comfirmat ca nu ai iertat pe nimeni- sracul sotul tau a murit precum un caine- tu erai ocupata, vezi doamne , cu problemele tarii
7
0
10gura de panarama,ti ai omarat barbatul prin atitudinea de jartea largita,acum dai ordine?mai du te in plm si tu si aia de pe langa tine fie ca sunt asociatii sau opozantii
6
0
varza cu praz. sanatate si un praz verde
6
0
Tovarasea secretara ieste vigilenta.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108