REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cartierul „de fiţe” Tomis Plus e vai mama lui! N-are nici acum trotuare sau locuri de parcare

Cartierul „de fiţe” Tomis Plus e vai mama lui! N-are nici acum trotuare sau locuri de parcare

Replica API 8 septembrie 2016 | 00:29 2603

Locatarii au reluat protestele

Locatarii au reluat protestele

Lista nemulţumirilor constănţenilor pare un sac fără fund! Deranjaţi de munţii de gunoaie pe care îi întâlnesc la tot pasul, atitudinea indiferentă a administraţiei locale vizavi de spaţiile verzi din oraş sau de lipsa investiţiilor în ceea ce priveşte spaţiile de joacă pentru copii, iată că acum au luat „cuvântul” şi locuitorii din cartierul Tomis Plus. De fapt, au rebenit cu sesizări mai vechi, oamenii declarând că au ajuns la limită cu răbdarea! Absenţa trotuarelor, numărului de locuri de parcare insuficient, dar şi construirea în mod continuu a imobilelor i-au făcut pe aceştia să lanseze o petiţie către instituţiilor constănţene prin intermediul căreia trag un semnal de alarmă: speră să fie auziţi!

Conform conţinutului petiţiei, documentul are ca scop „scop aducerea la cunoştinţe autorităţilor /instituţiilor din oraşul Constanţa despre abuzurile făcute de unii dezvoltatori imobiliari, de nepăsarea autorităţilor ce au competenţe pe acest domeniu, autorităţi care, deşi au fost informate prin numeroase notificări şi reclamaţii, nu au intervenit din motive lesne de înţeles”. Oamenii sunt dezamăgiţi de faptul că ceea ce se promitea a fi un cartier rezidenţial ideal a ajuns a fi un „kitsch”. „Trotuarele lipsesc cu desăvârşire, parcările sunt la limită şi de multe ori imaginare, iar spaţiile verzi sunt adevarăte rarităţi. Proiect ce propunea o altă viziune arhitecturală, spaţii aerisite, decente, s-a transformat într-o grămadă dezordonată de clădiri cu arhitecturi dubioase, într-o iluzie”, se plâng constănţenii. Totodată, pe zi ce trece răsar din ce în ce mai multe imobile cu spaţii locative, fapt ce creează o „atmosferă sufocantă”. „Nimeni nu înţelege cum este posibil ca lângă un imobil cu 2-3 etaje să se poată construi unul cu 7-9 etaje, iar distanţa dintre ele să fie de aproximativ 10 metri, să nu fie aliniamentul respectat, iar gradul de ocupare să fie de peste 90%?”, transmit locuitorii. Documentul va fi semnat de numeroşi proprietari de apartamente şi imobile, iar ulterior va fi trimis către instituţiile responsabile.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai jegule in morti mati cu comentariu tau scarbos zii de el daca vrei nu de familia lui Roman scarbos si zdrentar
1
1
So iau pe mata in pl bai jeg MINCINOS ODAGIU STEFAN SI VASILE TATA SI FIU DOI ESCROCI TE TEPUIESC LA SUPRAFATA IN ACTE SI NU VEZI NICI UN LOC DE PARCARE IGRASIE SI TERMOPANE DE RAHAT CADE GLETU DE PE PERETI CRAPA TOT STALPI IN MIJLOCU APARTAMENTULUI INTRETINEREA MARE NISTE ESCROCI NU CUMPARATI DE LA EI SI CARE VATI FRIPT DATI IN JUDECATA DACA PUTETI CA la cati spagangeste nu aveti nici o sansa
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108