REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cartierul social Henri Coandă ar putea fi mutat din Tomis Nord! Video

Cartierul social Henri Coandă ar putea fi mutat din Tomis Nord! Video

Virgil STOIAN 10 octombrie 2022 | 00:00 19114

Cartierul Henri Coandă a fost unul controversat încă de la înființare, din anul 2012. Creat de fostul primar Radu Mazăre, cartierul social a reprezentat de-a lungul timpului motiv de nemulțumire pentru cei jur, din cauza locuitorilor și a deselor probleme și infracțiuni comise de aceștia. În ultima perioadă, s-a discutat despre o eventuală relocare a celor din cartier. Prezent în studioul Replica, primarul Vergil Chițac a vorbit despre o eventuală mutare a celor din cartier, precizând însă că deocamdată acest lucru este imposibil.

Cu toate că la acea vreme construirea unui cartier social, pentru persoanele fără venituri sau cu diferite probleme, a fost văzut cu ochi buni, în 10 ani această părere s-a schimbat la 180 de grade. Acest lucru a fost posibil atât din cauza creșterii infracționalității în zonă, dar și deselor probleme legate de gălăgie, bătăi, furturi și alte găinării, comise de unii dintre locuitori.

Luăm în calcul relocarea, dar în momentul de față nu

Vergil Chițac a discutat despre cartierul Henri Coandă, declarând că se ia în calcul o eventuală relocare, dar nu în momentul de față: ”Știu discuția despre relocarea celor din Henri Coandă. Acolo avem și o locație a RAEDPP-ului, pentru că ei răspund de cartierul acela, avem și echipaje de poliție acolo. Este de discutat și nu este de neglijat această variantă. Dacă vom găsi unde, da, luăm în calcul relocarea, dar în momentul de față nu. Pentru că este o zonă centrală, dar nu putem nici să îi marginalizăm pe oamenii aceștia, să-i ducem într-un loc și să le spunem... Nu mai stați aici. Soluția este ca ei să înțeleagă că fac parte din comunitate și să se comporte ca atare, și să nu-i deranjeze pe ceilalți.” a declarat acesta, pentru Replica de Constanța.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar de ce spuneți ca sunt țigani, vă este frica sa spuneți adevărul, ca sunt turci musulmani. La țigani nu dați locuință. Ei sunt pe lista de așteptare.
0
0
Vreau sa ma foota toti tiganii din Coanda in cour ! nevastamea a fost c***a cartierului
0
0
Ciorile astea bagate toate la un loc nu e bine ca ei stau degeaba și le vin ideei proaste hahah. 1 pentru case gratis, la munca avem nevoie la polari 2 ori la.munca ori la plata degeaba nici pla nu se da 3 2 blocuri lăsate și făcute câte 2 câte alte doua în diferite locuri ca la un loc fac stol ale dreacu c***i asa daca ii muti în mai multe puncte se mai dau cu romanii ii mai cearta oamenii nu mai fac gașca politia mai ușor ii controlează. Aveți dracu grija unde ii mutați 2 mai la periferice alte 2 prin poarta 6 spre 7 altele după plas și tot asa uniți nu se spala ca se fac de ras
0
1
Comentariul lui Andrei e cam asa: "daca nu ma afecteaza pe mine, nu imi pasa ca sufera alti concetateni". Acum stiti de ce e tara in halul asta. Cred ca pt acest gen de indivizi e o singura rezolvare: sa fie obligat sa locuiasca in bloc cu ei cel putin 1 an. Si sigur isi va schimba parerea si se va schimba si pe el. Va deveni un cetatean mai bun si va pune umarul la crearea unui oras mai bun. Tot cu alte cuvinte: amice, esti idiot...
5
2
Politicienii nu au de gand sa-i mute pentru ca: 1) Nu le iese nimic asa; 2) Nu exita legislatia necesara pentru o astfel de mutare; 3) Nu exista o alta locatie care sa aiba infrastructura si accesul la utilitati necesare unui astfel de cartier, iar construirea unor astfel de noi locuinte are presupune o cheltuiala mult mai mare decat mentinerea lor pe actuala locatie. Asa ca, pana la alegeri, Chitaila doar o sa mai "mute autocarul cu vise la cheie" prin fata constantenilor, ca sa para ca are de gand sa faca... ceva.
2
3
Cum sa muticartierul? Peste 100 de locuinte au fost dațe la TROC,bot pt p.s.d.mszare,case pt.supusii lui Osman Fedbi, dar nu moca.Fercitii au contribuit fiecare dupa puteri.Adica dela 1000 la cinci mii acum.
2
6
Gresala a fost ca s au pus prea multe containere in acelasi perimetru solutia mutarea celor răi în alta locație bratara la picior sa nu se mai apropie de vechea locuinta.
7
2
Sa fie mutati la Polul Nord. Asemenea specimene nu trebuie sa traiasca printre noi. Paraziti, hoti, talhari, etc.
9
4
Sa va iau in p**a de români care va futeti copii si va violati copii dar dc nu gândiți că mai sunt oamenii care muncesc acolo si isi vad de treaba lor imediat jigniți dati va în p**a mea de rable ce sunteți
3
27
Sunt metode si mai eficiente ! Amenda primita ptr tulburarea linistii publice....afaraaa , evacuarea fara nici-o discutie ! Dosar penal , afaraa! Nici um membru a familiei nu poate face dovada ca munceste legal , afaraaaa ! Si tot asa , evacuati pana la utimul , daca este cazul ! Sunt destule firme care au adus muncitori asiatici, din lipsa de personal, si tiganii freaca menta cu ajutoarele sociale !!!
23
3
Sa dam coordonatele cartierului lui Vova sa se ejaculeste si el formos
4
0
maimutele nu dau doi bani pe noi,doar totul moca,iar ei s.o frece,sa faca scandal,sa fure.
20
2
catre amicul:Relocati-l pe Chitac:esti sigur ca ce spui bai fanatic de ciuma galbena Pnl? eu cred ca gresesti Enorm aici ? spunand tampenii din gura ta seaca taran p***t de la vaci eu spun Ca Constanta Are Nevoie de o Echipa Tanara Psd. de Echipa lui Dnul Yohannis Ciuma Galbena de Pnl ei au inventat povestea cu Covid Nici de cum psd.iar oameni lui primarul nostru Vergil Chitac sunt de vina cu strazile cu gropi distruse.asa Shut up prostule.si nu mai manca cacat atata.
2
15
Nu se muta nimic, ca vin alegerile si e nevoie de voturi , dupa metoda mazare.
14
2
Educatie zero. Zeeeero .... efectiv nu cititi nimic , nu va informati dar sunteti rasisti idioti. Romanii pul i i mele
4
20
La pulivara îl muta
13
2
Nu exista ghetouri in centru nicăieri în lume
19
0
Dac-ar fi civilizați și s-ar incadra în societate ,ar fi ok..dar ,din păcate, lucrurile stau cu totul altfel..
24
1
Numai gura e de senilul asta care incepe mult dar nu termina nimic. Este si normal, spagile se iau la inceput, cand se atribuie lucrarile.
21
2
t i g a n o i i trebuie pusi la zid, este cel mai bun lucru pt. orasul asta, nu faci oameni din leprele astea, au samanta raului in ei
32
3
Si celor care nu sunt de e***e Rroma si care au copiii la scoala si muncesc ce le veți face ?Pt ca exista și astfel de oameni printre ei care au fost scoși din casele nationalizate si au primit asa zisele locuințe? Ce vina au?
5
23
Chitacule, muta ghenele alea si ramai primar pe viata.
22
8
Am capitulat și am rezolvat mai simplu, m-am mutat eu in alt oras.
20
2
Ce aveti cu ei??? Sunt cetateni romani de e***e roma și vorbesc limba romani.
1
37
SATANA mazare a pus mana pe toate vilele si casele nationalizate din PAIATA ovidiu si a DISTRUS cartierul TOMIS NORD, INVADANDU-L cu acesti INFRACTORI !!! PESEDISTUL chitac continua politica ANTISOCIALA a SATRAPULUI mazare, de DISTRUGERE a ce a mai ramas din Constanta si transformarea orasului intr-o CLOACA RROMA !!! Constanta are nevoie de un primar ANTIpesede, nu de un papagal care-i tolereaza pe INFRACTORI in inima orasului !!!!
30
3
Aceasta initiativa ii poate da un numar de voturi insemnate in viitoarele alegeri. Ca sa verificati faceti un sondaj de opinie in zona pe o raza de 1.5 km cu zona HC. O sa fiti uimiti de reactiile oamenilor si totodata de aprecierea lor in privinta relocarii.
23
2
Afara cu ciorile din Romania.
31
2
Redeschid fabrica de sapun Nivea din Brasov.ce de materie prima as avea
18
4
Daca se poate , in india sau africa
27
1
Taci in mortii tai de p*****a. Mut-o pe ma-ta in afara orasului.
4
37
trebuie dusi departe de oras urgent
38
3
N-am inteles niciodata de unde si pana unde i s-a dat acestui cartier feeric un nume atat de celebru. Ce legatura e intre faimosul inginer de aeronautica si dragii nostri rrromi?
42
3
În America cu ei Amin
14
3
Stat National Legionar, Garda Civica si panda in flagrant cu impuscarea infractorului. Si se rezolva simplu tot in Romania.
30
5
Alup in il mai voteaza
17
1
Hai sa mutm cartierul in Eforie Sud
37
2
Ce incluziune sociala sa faci cu ocupantii din HC? A venit primarul sa vada mizeria, buruienile din ghetou, in timp ce ei toata ziua/noapte, joaca rummy, carti, pe langa asa-zisele blocuri? Ii pune cineva la curatenie, la ei acasa? Ce sa invete puradeii? Distrugeri, gainarii, furtisaguri si scandal. In momentul cand ii tii pe toti la un loc, se incurajeaza unii pe altii la faradelegi. Asta a facut regimul mazarist-pesedist. In schimbul voturilor, au distrus un sfert de oras. In momentul arestarii lui Mazare, venise lingaii din primaria Cta, impreuna cu al lor Telegraf, strigand in portavoce, ''Iesiti la protest, sa va filmam, ca d-aia v-a dat Mazare locuinte''! Degeaba au post de Politie dedicat plus vecinatatea Sectiei 2. Cum ii mai integrezi, cand tu, PSD, i-ai adunat la un loc? O gaura constanta in bugetul primariei.
39
5
Acesti indivizi nu pot fi integrati. Trebuie mutati intr-un satuc si sa munceasca in agricultura. Nu au ce sa caute in oras!
41
4
Esti um bou.vino su stai tu in cartier si incearca sa i integrezi.vrei si tu voturi ca mazare? Nevertrebate toti piliticueni.
25
7
sa mutati cartierul si c i o r i l e din el la Polul Nord.
31
3
Sa i duceți în insula mare a Brăilei și sa nu mai auzim de ei
37
2
Niciodată nu o să iasă oameni din c***i. Asta e clarrrrrrrrr
31
2
Niciodată nu o să iasă oameni din c***i. Asta e clarrrrrrrrr
24
3
Trimisi pachet lu mazare la jilava
32
1
In Siberia acolo unde noaptea este cea mai lungă,sau in Afganistan că de acolo se trage ei sălbatici.
32
2
A mai fost un caz similar la Baia Mare, cu un primar inteligent - dar nu era amiral. I-a bagat pe toti dupa garduri in incinta fostului Cuprumin. Care iese....
29
4
Acolo e o oaza de bogatie. Nici nu va puteti da seama cat sapun ar iesii din ei.
20
5
Sa-i ducă la fermele de unde au venit !!! Poate asa se desființează si păcatele din cartierele învecinate, iar cheltuielile pentru întreținerea lenesilor se reduc !!
27
3
Sa ii muti la tine la Eforie sau la primarie
28
0
Ciorile sa fie mutate la Zaporojie
36
5
E foarte bine aleasa locatia. Eu stau pe Ferdinand langa Miga si n-am nicio treaba cu zona aia dar e bine asa. Va pup oameni din Tomis N ..
14
18
Luati-i voi acasa! Pierdem vremea!
34
5
Cum ii faceti sa inteleaga ca sunt parte din comunitate daca ei nu vor sa fie parte din comunitate,vor sa faca mereu cum ii taie capul. Si pot fi marginalizati daca nu vor sa fie parte din societate. S a intamplat si in alte orase,acum civilizate,tocmai pt ca au scapat de cei care i trageau inapoi
45
2
Ei, nu! Ei nu inteleg ca fac parte dintr-o comunitate! Trebuie deportati la Canal! Scurt pe doi! Mai avem cel putin 3 canale de facut sau vreo 2-3 slanicuri Prahova sau Moldova. Ei, nu, nu se comporta civilizat! Sunt ultimele spete de indivizi, josnici. Ei, da, chiar ii deranjeaza pe ceilalți.
50
5
Chițac, terminati cu pomana pt " neajutorați", cum știu sa faca scandaluri , să fure si sa nu munceasca , tot așa trebuie sa inteleagă sa respecte regulile. Cine-i căpos , pa , afară cu el din campus si tot așa , pana scăpați orasul de majoritatea atarnătorilor ăștia. Nu te gandii ca piredeți cateva zeci de voturi, ăștia vă manglesc, oricum nu merg la vot. Pune-ți la muncă toate putorile astea care zbiară după ajutoare.
66
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272