REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cât costă sejurul pe litoral de 1 Mai: care sunt cele mai râvnite stațiuni

Cât costă sejurul pe litoral de 1 Mai: care sunt cele mai râvnite stațiuni

Replica API 22 aprilie 2018 | 00:00 223

Turiștii care merg de 1 Mai pe litoralul românesc petrec, în medie, trei nopți la malul mării și plătesc, în medie, 477 de lei pentru cazare. Cele mai scumpe pachete au costat 2.024 de lei pentru o camera și au fost cumpărate la un hotel de 5 stele din Mamaia, iar cele mai ieftine, la un hotel de 3 stele din Jupiter, cu 279 de lei pe camera pentru un sejur de trei nopți, potrivit unui studiu al Litoralulromanesc.ro, agenția care trimite cei mai mulți turiști români pe litoralul autohton.

Ca și anul trecut, turiștii stau, în medie, trei nopți pe litoralul românesc de 1 Mai, iar majoritatea pachetelor sunt cumparate cu începere din 28 aprilie. Tariful mediu plătit pe cameră pentru un sejur este de 955 de lei. Ținând cont că, în majoritatea cazurilor, într-o cameră se cazează două persoane, un turist plătește, în medie, 477 de lei pentru trei nopți de cazare. Tariful mediu este influențat de majoritatea hotelurilor de 3 și 4 stele din nordul stațiunii Mamaia, acolo unde și cererea este cea mai mare.

Cele mai scumpe sejururi cumpărate pe litoral în acest an, de 1 Mai, au costat 2.024 de lei pe cameră și au inclus cazarea la un hotel de 5 stele din Mamaia, cu demipensiune. La polul opus, cele mai ieftine (279 de lei pe cameră pentru trei nopți de cazare) pachete au fost vândute de către un hotel de 3 stele din Jupiter.

Rezervările pentru 1 Mai au început imediat după Revelion, dar "vârful" a fost în perioada de început a lunii aprilie. "Sunt, însă, și români care așteaptă până în ultimul moment pentru a cumpăra vacanțe la mare, iar pentru că vremea se anunță frumoasă, estimăm că un număr mare de turiști își vor face rezervări pentru 1 Mai în zilele următoare. Pe ultima sută de metri au fost lansate și oferte last minute, astfel că un sejur de 3 nopți cu mic dejun, la un hotel de 3 stele din Mamaia, poate fi cumpărat cu 375 lei camera dublă", a declarat Ștefan Necula, director de agenție al Litoralulromanesc.ro.

În stațiunea Mamaia vor fi deschise majoritatea hotelurilor, cu excepția celor la care se fac lucrări de modernizare, iar în celelalte stațiuni, în funcție de cerere, au fost deschise câteva hoteluri. Mamaia, în zona de nord a stațiunii, are deja un grad de ocupare care depășește 80%. "În zona de nord a stațiunii se vor deschide toate cluburile, iar în această perioadă va avea loc festivalul Sunwaves. În paralel, în perioada 27 aprilie - 1 mai, se va desfășura și festivalul Bonheur, tot în Mamaia", a adăugat Ștefanb Necula.

Cele mai căutate stațiuni pentru 1 Mai sunt, în acest an, Mamaia, Mamaia Nord, Vama Veche și Eforie, iar cele mai goale se prefigurează a fi Saturn, urmată de Jupiter și Eforie Sud.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sarbatoarea chiar vine de la americani
1
0
si cand in '90 un general mi a spus ca nu vom scapa de comunism nici 10 ori 10 la puterea a patra ani, l am crezut nebun.Sarbatoriti traditii comuniste. Traiasca PCR ..pardon FSN...feack PSD
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108