REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cătălin Anghel, președintele Asociației Lions Constanța: 'Încercăm să le facem oamenilor viața mai bună și mai frumoasă'

Cătălin Anghel, președintele Asociației Lions Constanța: 'Încercăm să le facem oamenilor viața mai bună și mai frumoasă'

Replica API 16 octombrie 2019 | 09:38 533

Asociația Nevăzătorilor, dotată cu computere noi

Asociația Nevăzătorilor, dotată cu computere noi

Marți, 15 octombrie a.c. de ziua Bastonului Alb, în cadrul Asociației Nevăzătorilor - filiala Constanța a fost finalizat proiectul ”BatPro – Calculatoare pentru Nevăzători”, a cărui scop a fost ca aceștia să poată avea un acces mai facil la informaţii, prin cărţi audio, ziare pe internet, radio pe internet dar și jocuri. Astfel, Asociația a fost dotată cu mai multe computere, având sprijinul Asociației Lions Constanța, al cărei președinte în exercițiu este Cătălin Anghel.

Proiectul BatPro – Calculatoare pentru Nevăzători a ajuns la final, LIONS Club Constanța urmând să doneze un ultim lot de 45 de calculatoare special adaptate nevoilor nevăzătorilor. Computerele au fost adunate din donații, fiind oferite persoanelor membre ale Asociaţiei Nevăzătorilor - filiala Constanţa. Proiectul s-a desfășurat pe parcursul a cinci ani, numărul total de calculatoare donate în regiunea de sud-est a ţării (Constanța, Tulcea, Galați, Focșani, Călărași) ajungând la 230. În toată această perioadă, alături de LIONS Club Constanța s-au aflat partenerii și prietenii de la Asociația Nevăzătorilor, filiala Constanţa. La baza proiectului, desfășurat la nivel național și la care au aderat mai multe cluburi LIONS, a stat ideea ca nevăzătorii să poată avea acces la o multitudine de informaţii (cărţi audio, ziare pe internet, radio pe internet, jocuri, etc.) folosind calculatorul, fără a avea cunoştinţe de utilizare. Astfel, noile tehnologii au devenit familiare nevăzătorilor. Aplicația creată în cadrul BatPro permite persoanelor cu deficiență de vedere ca, folosind doar patru taste (sus, jos, stânga, dreapta), să poată accesa o colecţie de peste 40.000 de cărţi audio, ziare, posturi de radio pe internet, informaţii meteo, horoscop, curs valutar şi rezultate sportive. Totodată, aplicaţia conţine şi câteva cursuri interactive, dezvoltate special pentru nevăzători: curs de învățare a tastaturii, curs de navigare pe internet şi un curs de utilizare a unui editor de texte. De asemenea, pentru petrecerea timpului liber sunt încorporate şi câteva jocuri.

“Suntem implicați și vrem să facem posibilă transformarea aceasta a României și a românilor. Lions se ocupă cu acest proces de a ajuta comunitatea. Sloganul nostru este „we serve” deci ne ocupăm să ajutăm micile comunități și în special de cele legate de educație. În Constanța suntem cu mult în urmă în comparație cu alte țări, însă noi încercăm să facem oamenii să râmână în țara noastră și să le facem viața mult mai bună și frumoasă” a precizat Cătalin Anghel, președintele Asociației Lions Constanța.

VIDEO:

LIONS Club Constanţa este o organizație de voluntariat, care face parte din marea familie LIONS Club Internațional, alături de peste 1,4 milioane de voluntari din peste 200 de ţări din întreaga lume. În cei 27 de ani de activitate, proiectele LIONS Club Constanţa s-au îndreptat cu precădere către domenii precum sănătate, mediu şi educaţie, venind atât în ajutorul tinerilor, cât și vârstnicilor.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108