REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ce au aprobat consilierii locali municipali şi ce a anunţat Făgădău!

Ce au aprobat consilierii locali municipali şi ce a anunţat Făgădău!

Replica API 1 iulie 2017 | 00:00 261

Consilierii locali municipali au fost convocaţi în şedinţă vineri, 30 iunie a.c., unde patru proiecte de pe ordinea de zi fiind, din start, retrase. Este vorba despre mai multe PUZ-uri. În schimb, rectificarea bugetară a trecut, fiind votată în unanimitate, mai multe persoane fizice sau juridice vor fi supraimpozitați pentru nerespectarea curățeniei și a integrității imobilelor avute în proprietate, iar regulamentul pentru lucrăriile de pe domeniul public a trecut în unanimitate de voturi. Prezenți au fost 22 de consilieri locali.

Primarul Decebal Făgădău, care a prezidat ședința de Consiliu Local de vineri, a precizat că este mulțumit de cum au decurs lucrurile și ce proiecte s-au votat. Cel mai important proiect pe care îl consideră edilul este acela privind regulamentul lucrăriilor operatorilor pe domeniul public din Constanța. Acesta a trecut cu 22 de voturi și urmează a fi implementat în cel mai scurt timp. „În ședința de Consiliu Local s-au aprobat proiecte importante pentru funcționarea și dezvoltarea municipiului Constanța. În primul rând, s-a aprobat un regulament de intervenție pentru lucrările ce se desfășoară în domeniul public.

Este un regulament la care lucrăm de mai bine de un an de zile. De îndată ce am ajuns primar, cu atribuții de primar, am convocat toți deținătorii de utilități într-o ședință prin care le-am cerut să standardizăm modul în care se intervine în domeniul public. Cum să anunțăm, cum să semnalizăm lucrările, cine de ce răspunde. S-au făcut pași, gradual, astfel încât am ajuns să avem acest regulament de intervenție. Schimbările nu vor fi radicale. Am preferat să fac acest lucru la jumătatea anului tocmai pentru a notifica pe toată lumea până la finele anului, iar de anul viitor să se schimbe radical modul în care se intervine”, a punctat Decebal Făgădău.

Nu ai grijă de teren sau imobil? PLĂTEȘTI

Mai multe persoane fizice sau juridice urmează a fi supraimpozitate cu 300% sau 500% mai mult deoarece și-au lăsat bunurile în pragină. Primarul este ferm cu privire la acest aspect, precizând că imaginea orașului ține foarte mult de fiecare cetățean care trebuie să se îngrijească de imobilul pe care îl are.

„Alte puncte importante au fost pachetul de proiecte ce majorează impozitul pentru ce nu își îngrijesc proprietățiile, fie că vorbim de clădiri, fie că vorbim de terenuri. Vom veni din ce în ce mai des în fața Consiliului Local cu aceste măsuri. Ba mai mult, mi-aș dori ca legislația să ne dea și mai multe competențe, astfel încât să fim mai fermi pentru că imaginea de ansamblu a orașului suferă, toată lumea este nemulțumită, dar nu știe că în realitate cele mai multe proprietăți aparțin unor proprietari privați. Îi vom sancționa pe toți până vor igieniza, vor aduce în stare corespunzătoare imobilele sau vor vinde”, a menționat edilul.

Premieră! Primarul anunță dinainte ce va propune în următoarele ședințe

Primarul a mai precizat că rectificarea bugetului a fost un alt succes al ședinței, datorită creșterii continue pe care îl are PIB-ul orașului. Mai mult, acesta a anunțat că în ședința următoare urmează să se pună în discuție problemele legate de iarnă și căldură pentru a fi rezolvate din timp.

„Un alt proiect important a fost cu rectificarea bugetului. Vreau să vă spun că bugetul orașului Constanța este unul solid, un buget sănătos, în creștere și iată că și în 2017 se menține trendul ascendent al municipiului Constanța. Ma simt obligat să vorbesc mai mult despre dezvoltare, despre creștere economică și mai puțin despre sărăcie și amărâți. I-am anunțat pe consilierii locali despre câteva subiecte cu care voi veni în ședințele următoare.

După cum cred că ați obsercat, de la preluarea mandatului, nu a intrat niciun proiect de hotărâre care nu a fost supus transparenței decizionale, care nu a fost comunicat, nu mai există nimic ce nu ajunge la consilieri și la constănțeni și este introdus pur și simplu pe ordinea de zi a Consiliului Local. După un an de zile, deja vin și fac un pas înainte – îi anunț din timp despre ce teme voi dezbate și le voi supune atenției.

Astfel încât să naștem o colaborare între aparatul de specialitate al primarului și Consiliul Local. Am constatat că încă după un an de zile domnii consilieri locali confundă puțin atribuțiile, doar unii dintre dânșii, și au senzația că ei condus aparatul executiv. Primăria o conduc eu și administrația orașului. Există inițiative și îi anunț dinainte ce subiecte voi avea. Sunt subiecte importante. Cel legat de căldură mă preocupă în mod special, de transport, de tot programul pe care l-am anunțat de un an de zile”, a adăugat Decebal Făgădău.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca iesi in parc cu catzelul si se kaka se isterizraza toti . Cand se balega un cal , si se balegaaaa , si pute de-ti muta nasul nu se isterizeaza nimeni !
0
0
E plin de tigani cu carute,rastoarna tomberoanele fac mizerie. Nu avem trotuareeee!!!! Nu avem parcari!!! E plin de maidanezi! E plin de iubitori de animale care isi duc cainii sa se cace la locurile de joaca pentru copii!! E plin de drogati pe strazi ,mazgalitorii cu tag-urile . Buruieni ca in jungla ,sobolani , caini. Trafic auto ca in Mumbai cu soferi foarte agresivi! Nu sunt camere in oras sa urmaresti situatia reclame strazi. Constanta lumea a 3a.
7
1
demarati trasarea de piste ptr .biciclistii,sambata si duminica banda 1 dedicatilor biciclistilor,copiilor cu role,trotinete..etc..promovati miscarea in aer liber..mai schimbati putin..era asta a bolizilor de lux ,pipite si jocuri de noroc ,mai ganditiva si la viitorul tinerilor de azi...o sa imbatraniti..si, sa, va vad pe unde o sa va plimbati,prin gunoaie, miros de shaorma si beton cat cuprunde ,mai plantati pomi ,infiintati spati verzi...
2
1
Vorbe..inca e plin de maidanezi..boscheti..mizerie...trotuare vai si-amar..rusinica..
8
0
Fagadau, planteaza pomi peste tot in oras, mii de arbori ca ne omoara soarele. Sa fie umbra pt copii si pt noi, investiti in spital, dotati-l cu tot ce trebuie si baga politia in priza, ca ne-au invadat tiganimea. Fiti mai duri si nemilosi cu hotii si cersetorii, ca ne sufoca. Si atunci o sa vezi Fagadau ca orasul merge inainte si mai prnzi un mandat. Altfel, nu! Si treci la treba de acum, lasa-l pe hotul de Stroe ca-i viitor client DNA.
7
0
Inainte de a avea pretentii ca cetatenii sa respecte tot ce le solicitati dumneavoastra, ar fi bine sa le asigurati acestora cai de acces si utilitati la terenuri.
4
0
Dle Fagadau ...dar pe tiganii care umbla cu carutele prin oras i-ati vazut ...? Aaa...scuze...nu se vad din biroul de la sediul Primariei...! Nu ati facut nimic concret...doar promisiuni...si fel si fel de festivaluri imbecile...orasul arata ca un islaz comunal...nu ati plantat o floare....scuarul de pe bd Mamaia arata deplorabil...Constanta este un oras abandonat !!!
14
0
D-le Fagadau cand o sa aveti pe ordinea de zi proiecte ptr curatarea Constantei de gunoaie de toti tiganii si leprele care au imputit orasul, de proprietarii de cainii care nu stii cum sa te mai feresti si pe unde sa calci sa nu te umpli de rahat? Doar atunci D-le Fagadau veti arata ca va pasa de constanteni! Faceti un sondaj de opinie si o sa vedeti ca aceste lucruri necesita o urgenta rezolvare!
6
0
Cand iesiti si pe strada sa vedeti realitate de fapt? Eu zic sa va propuneti sa nu mai dati autorizatii de constructii pana cand primaria nu aloca fiecarei strazi toate utilitatile. Adica mai intai faceti infrastructura si apoi dati autorizatii. Ca tot aveti un buget sanatos. Este o HCL pe care o puteti initia. Dar nu aveti acest curaj.
5
0
bey, fraierilor, voi, consilierii pwlii, sunteti niste carpe, manjiti cu tarabe si terase in Mamaia de mine si sefu meu, Mazare R. sa nu cumva sa va aud ca maraiti la proiectele mele ce contin continuarea jafului si a distrugerii orasului.
11
1
de ce tot ce inseamna constructii pleaca spre Navodari,Ovidiu,Cumpana,Eforie.......nu va puneti intrebarea domnule primar ......si aparatul dumneavoastra administrativ....cum frumos spuneti dv.ca il conduceti?????
8
0
dar de facut concret ceva.... pauza
12
0
Ajunge la constanteni DEGEABA ! N-o mai da pe constanteni. Doar tu , Fagadau, decizi, de fapt...si stii bine asta. Ocrotitor de tigani !
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108