REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ce au făcut miniştrii Teodorovici şi Pintea în vizita din Cuba

Ce au făcut miniştrii Teodorovici şi Pintea în vizita din Cuba

Replica API 12 decembrie 2018 | 03:13 557

Deplasarea în Cuba a miniștrilor Sănătății Sorina Pintea și a ministerului Finanțelor Eugen Teodorovici a privit datoria istorică a Cubei față de România, reluarea relațiilor comerciale, precum și colaborarea în mai multe domenii legate de sănătate, au spus miniștrii, prezenți la Antena 3, transmite Mediafax.

Deplasarea a fost aprobată de premierul Viorica Dăncilă, iar la discuțiile purtate cu vicepreședintele cubanez, cu ministrul local al Finanțelor și cu guvernatorul băncii centrale a participat și ambasadorul român.

Discuțiile pe sănătate au fost principala temă a întâlnirii, spune Sorina Pintea, pentru că au privit colaborarea dintre România și Cuba în legătură cu o serie de tratamente și de medicamente care se dezvoltă la Havana și care sunt testate în prezent și în alte țări, cum ar fi Statele Unite. Ministrul Sănătății a oferit exemplele a două vaccinuri pentru cancerul pulmonar, de un produs care are efect asupra tumorilor pielii și de un medicament care poate evita amputarea membrelor bolnavilor de diabet.

„Sunt proiecte de miliarde pentru România”, a spus Teodorovici, care a dat de înțeles că aceasta este modalitatea de recupeare a datoriei rămasă după desființarea fostului CAER. „Slovacia face o fabrică de fotovoltaice”, a spus ministrul, care o oferit și exemplul altor țări care colaborează în acest scop cu Cuba, cum sunt Rusia și Franța.

În perioada următoare vor fi semnate acordurile necesare începerii colaborării.

În presă au apărut informații contradictorii și întrebări legate de deplasarea celor doi miniștri la Havana.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au cheltuit banii nostri, banii din impozitele noastre, ca sa se plimbe si ei. Numai biletul de avion cat a costat !? Oare le pasa, sunt constienti ? Rusine!
3
0
Au fumat pe banii nostri !stiti cat a costat un bilet de avion ? 15000 de euro ! Da , 15000 de euroiiii ! Pentru ce ?
3
0
O initiativa perfecta, cubanezii au una din cele mai bune cercetari in medicina din lume. Americanii cumpara la greu metode si medicamente revolutionare de la ei.
0
1
@22:39 la intoarcere toate capatanile de pula vor fi in gura ta. Dupa care vei linge si cacatul meu. Muie tie, muie dragnea, muie pesede !!!
4
0
invatam de la economia de success a cubei
3
0
Kakatul praf! Asta au facut.
5
0
Pai Orlando e lipovan rusnac, cum sa se puna rau cu fratii lui?
2
0
De ce sa se duca orlando la rusi dupa tezaur? Ce l-a dus el acolo???? Tezaurul a fost dus de regina maria ca era prea ocupata cu barbu stirbey si joseph boyle.Si au mai fost si altii dar i-a uitat intre ea....Sa se duca dupa tezaur mostenitorii ei margareta,duda, nicolae binder sa vedem unde le vor sta capatanile la intoarcere.
7
1
Daca tot ai plecat sa recuperezi datorii, du-te si la rusi si cere restituirea tezaurului.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108