REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Ce riscă cei care folosesc aerul condiționat și lasă apa să curgă pe trotuar! Video

Ce riscă cei care folosesc aerul condiționat și lasă apa să curgă pe trotuar! Video

Virgil STOIAN 24 august 2023 | 00:00 12937

Aerul condiționat a devenit un accesoriu indispensabil în contextul caniculei care bântuie România. Majoritatea celor care au ales să își monteze un aer condiționat nu știu că pot fi amendați din cauza acestuia. Astfel, cei care nu protejează mediul și lasă apa rezultată în urma folosirii aparatului de climatizare să curgă pe domeniul public, riscă o amendă. Astfel, după ce o femeie din Constanța a fost amendată cu 500 de lei din cauza aceasta, reprezentanții poliției locale avertizează că oricine poate fi amendat dacă prin folosirea aerului condiționat afectează imobilul în care locuiește sau chiar spațiul public.

Ce risca cei care folosesc aerul conditionat si lasa apa sa curga pe trotuar! Video
Vara aceasta a fost una dintre cele mai călduroase din ultimii ani, astfel că toată lumea încearcă să se răcorească în diferite feluri. Cel mai folosite sunt aerele condiționate, însă trebui să știți că din cauza acestora puteți fi oricând pasibil de o amendă.

Ce risca cei care folosesc aerul conditionat si lasa apa sa curga pe trotuar! Video

Astfel, în temeiul art. 5 alin. (3) lit. g) din O.G. nr. 2/2001 cel care folosește un asemenea dispozitiv de climatizare trebuie să desființeze lucrările şi să aducă terenul la starea inițială, asta însemnând, să se asigure că apa rezultată în urma folosirii acestuia nu afectează clădirea sau terenul.

Ce risca cei care folosesc aerul conditionat si lasa apa sa curga pe trotuar! Video
În Constanța majoritatea aerelor condiționate au unitatea în afara clădirii astfel că apa rezultată se scurge direct pe teren, ciment sau pământ. Potrivit precedentului caz cu femeia amendată, orice proprietar de aer condiționat care lasă apa să se scurgă direct pe teren riscă o amendă.

Ce risca cei care folosesc aerul conditionat si lasa apa sa curga pe trotuar! Video

Ce să-i fac domnule acelei ape? Păi pe căldura asta trebuie să cobor din bloc din 10 în minute ca să schimb bidonul unde curge apa de la aerul condiționat. Să mă amendeze dacă vor”, a declarat un constănțean pentru Replica.

În concluzie, atenție unde curge apa de la aerul condiționat, altfel vă puteți pricopsi cu o amendă care să vă ardă la buzunare.

Video:

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu inteleg care e problema cu apa curata de la aerul conditionat.Politicienii astia corupti,incompetenti si hoti dupa ce ca sunt p****i ,mai si semnalizeaza.
2
0
Până la urmă care e problema, apa e pură, provine din condens, nu e nocivă, tot felul de găselnițe pentru a da amenzi
3
0
Articolul de lege la care faceti referire dvs. este din legea cadru privind regimul juridic al contravențiilor, și nu are nici o legătură directă cu aparatele de aer condiționat respectiv apa rezultata din condensul acestora. Care ar fi actul normativ ( chiar si local) care incrimineaza o astfel de fapta ?
3
1
Incredibil frate, pai dacă apa aia curge în gradina blocului, dăunează cumva la sol sau ii curge cuiva în casa? Eu nu mai înțeleg nimic, în ce tara putem sa trăim...
2
0
Dar jegurile din primarie, care si-au batut joc de oras, ce risca?
3
0
Nu știu cum să mai facă rost de bani să plătească sedentarii din primării și nu numai de acolo.
2
0
Mariane,mai citeste tati,vezi ca o fi apa aia buna dar nu de baut.E buna ca e apa dar nu e potabila.Ce idei au unii frate...
4
4
Apa din condens AC este ft buna pt spritz. Nu mai dati bani pe apa minerala. Are un gust deosebit. Incercati.
3
7
Mai nou, sunt si centrale termice care evacueaza apa afara. Vezi bloc MD9A pe strada Mircea
4
0
Apa provenită de la aparatul de aer condiționat este foarte bună pentru udatul plantelor. Indiferent dacă aveți plante în ghiveci pe pervaz sau o grădină întreagă de legume, această apă poate fi benefică pentru plantele tale.
10
2
Alex, freonul nu este inflamabil...
6
0
Nu-i problema, o taxeaza vRaja la apa meteorica.
4
0
mergeti va rog la sucursala cec bank din zona eden,la bancomat iti pica apa in cap.nu inteleg de ce angajatii bancii nu se sesizeaza.multumesc
10
3
Foame de bani pentru buget, hahh ????? ia mai méretz' în ... sloboz ia !
8
3
Primăria sa termine cât mai repede șantierele din oraș , sa amendeze constructori ce nu-și fac treaba , ce au depozitat materialele de construcții prin parc și carosabil.Sa nu mai schimbe subiectul dureros și sa ne uitam după piatra de apa .
28
1
Dar dezvoltatorii imobiliari care ingroapa in pereti conductele de aer conditionat, pe care circula freon inflamabil sub presiune, aia de ce nu patesc nimic?
10
12
Legi de kkt, făcute de idioți, pentru fraierii care la vot se prostituează pentru un pui congelat și o hârtie igienica! Muoiee Politia Locala Fecala și multa mouie pentru vita bătrână Chizdac!
30
3
Mirobolanta asezare a ajuns constanta! Amenzile sunt date cumva de politistii primariei care acum ceva timp au amendat si dispus ridicarea autoturismului unei persoane cu handicap, din parcarea unui centru comercial pe motiv ca autoturismul nu ar fi apartinut unei asemenea persoane? Primaria aia care de peste 3 ani isi bate joc de pietoni si soferi ca urmare a faptului ca s a angajat in lucrari utilitare urbane in mod haotico-tembel, atat carosabilul cat si trotuarul devenind dificil de utilizat?
29
2
Am vrut sa tastez "Furtunul" . Scuzati greseala.
3
7
O varianta simpla eate ca furtuna ce pleaca din consola interioara catre exterior, sa fie tras in casa, si bagat intr-un bidon de 5 litri pus pe podea. Suficient pt cel putin 24 ore de functionare. Apoi se varsa in wc si il pui la loc.
14
15
Politistii in loc sa amendeze oamenii ca au AC, ar face bine sa-si miste in pwlm hoitu si sa descopere consumatoriii de drogurii, traficantii de persoane si violatorii ce umbla liberi in orasu asta. Au trecut de la amendat batrani ambulanti ce vand verdeata, la amenzi ca picura APA pe spatiul public. Ca oamenii au plutoniu in case si iese radioactiva toata apa aia.
34
2
Apa de la acul meu curge pe aleea ingusta de beton de la baza blocului si apoi ajunge in pamantul din jurul blocului; sa stiti ca o supraveghez de foarte multi ani si m-am asigurat temeinic ca “apa rezultată în urma folosirii acestuia nu afectează clădirea sau terenul” puteti sa veniti sa verificati, blocul nu s-a inclinat deloc si terenul nu are nici o groapa sau deformare deci m-am incadrat in oug si orice amenda ar fi ilegala; protestez anticipat
19
5
Primaria sa opreasca intai polouarea din portul constanta si poluarea cu praf si deranj fonic din vesnicele santiere. Primaria sa faca ceva ai cu mirosul de kkt emanat de cele doua mari epurari din nord si sud. Primaria sa rezolve deversarile santierelor din mamaia in mare si lacul de vizavi. Primaria sa retraga din circulatie vechitutile alea de autobuze care merg pe baza de carbuni la ce fum n***u scot. Astea sunt doar cateva chestii. Plus de asta exista legea nr 50 /1991 in care e specificat clar ca nu trebuie sa raspunzi nimanui daca montezi un AC. Pe langa asta exista si legea asociatiilor cu nr 230/2007 care de altfel nu poate interzice nimanui acest lucru, daca nu aduce distrugeri proprietarilor de mai jos. Pana atunci mai montez 5 AC-uri, doar sa va fac in draci.
31
2
O lege la fel de im becila ca cea care a pus bazele politiei locale. Va poftesc sa mi-o molfaiti.
24
2
Daaaaa cuuuuuuum sa nu. Uite acu demontam aeru conditionat ca picura niste apa afara. Apa formata din condens si cine stie ce praf aflat in suspensie prin casa. Iti dai seama ce poluanti. Mars da-va-n plm. Va poftesc in apartament si va bat de toti cei 500 lei . Nu stiti ce sa va mai cace mintea aia .
34
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468