REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ce spune şefa ÎCCJ despre protocolul semnat între instituţia pe care o conduce şi SRI

Ce spune şefa ÎCCJ despre protocolul semnat între instituţia pe care o conduce şi SRI

Replica API 23 aprilie 2018 | 00:00 256

Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, vorbeşte despre protocolul secret semnat de instituţia pe care o conduce şi SRI. Judecătoarea oferă o informaţie de-a dreptul halucinantă: între 2009 şi 2014, mandatele de interceptare pe siguranţă naţională s-au dat de ÎCCJ în baza protocolului, nu în baza legii.

"Am rămas surpinsă când am aflat că şi noi avem un protocol. Este încheiat în 2009 şi nu mai are aplicabilitate de la 1 februarie 2014. Am rămas surpinsă de persoana care l-a semnat. Am încercat să-mi explic raţiunea unui asemenea protocol. Eu nu găsesc decât o singură explicaţie", a declarat Tarcea într-un interviu la Antena 3, conform stiripesurse.ro.

Judecătoarea a explicat că România a fost condamnată la CEDO pentru că mandatele de interceptare erau date de procurori, nu de judecători. Cum nu exista un cadru legal în acest sens, s-a semnat protocolul între SRI şi ÎCCJ.

"După decizia CEDO, nu a existat un cadru legal astfel încât instanţele să aprobe interceptările, nu parchetele. Despre protocol nu vă pot spune nimic pentru că nu este finalizată procedura de desecretizare. Am spus că nu mai este aplicabil de la 1 februarie 2014 pentru că prin Legea 255/2013 s-a reglementat procedura de acordare a autorizaţiilor de interceptare de către ÎCCJ", a mai declarat şefa ÎCCJ.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Interceptati legal sau nu ei tot infractori raman.De ce sa fim noi corecti cu infractorii?Doar ptr ca ei au banii furati si cumpara mass-media care ne spala creierele?
0
0
Abia acum se trezesc din somnica cei ce nu au aflat ca dupa 1989 puterea a fost preluata de securisti si ,,pretenii'' lor,data ca stafeta apropiatilor si folosita in scop propriu. Au tradat tara,au vandut-o chiar pe nimic,au distrus noua generatie dar si pe cea deja matura de la inceputul noii ,,democratii''. Poporul a fost in mare naiv alimentat la autodistrugere si dezbinare prin reeducare fara carte,ci prin promovarea imposturii la nivel de virtute.Noi nu am avut si inca nu avem oameni de stat,patrioti,avem doar eroi de multa vreme decedati si uitati.Au murit degeaba.Altii au bunurile tarii
0
0
Rejudecate toate dosarele de pana acum si apoi impuscati toti coruptii , violatorii , criminalii , hotii , politicienii mincinosi , ministrii si parlamentarii gainari si analfabeti etc. Sau , vreti sa ne organizam o justitie separata si sa-i executam noi pe toti limbricii penali , care au contribuit la dezastrul din tara ? Hai , ca am inceput organizarea ...
1
0
Cine raspunde pentru abuz in serviciu????????
1
0
Vedeti ca am diaree ascultati ma derbedeilor impreuna cu procurorii de rahat ai acestei tarii.
3
0
Rejudecarea tuturor faptelor facute in aceasta perioada.
3
1
Hehe metode golanesco staliniste
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108