REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Ce zic parlamentarii constănțeni despre demisia Gabrielei Firea

Ce zic parlamentarii constănțeni despre demisia Gabrielei Firea

Victor ROTARU 15 iulie 2023 | 00:00 2187

„Azilele groazei”, subiectul ce a zdruncinat în ultimele săptămâni România, este departe de a se termina, efectuându-se în continuare controale la centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități, dar și în centrele destinate copiilor, din toată țara. În acest context, ministrul Muncii, Marius Budăi și-a dat demisia joi, 13 iulie, iar vineri, în urma unei discuții purtate cu primul ministru și Gabriela Firea și-a depus mandatul.

Ce zic parlamentarii constanteni despre demisia Gabrielei FireaGabriela Firea

Deși inițial urma să ia o decizie luni, 17 iulie, Gabrielei Firea și-a depus demisia după o discuție cu Marcel Ciolacu. După demisia lui Marius Budăi, presiunea s-a mutat pe ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, presiune pusă indirect chiar și de către primul ministru al României, Marcel Ciolacu, care a caracterizat demisia lui Budăi drept „o reacție „firească” a unui decident politic într-o asemenea criză”.

Ce cred politicienii constănțeni despre demisia Gabrielei Firea? 

Ca urmare a informațiilor apărute legate despre situațiile ireale din azilele destinate pentru persoanele vârstnice, joi, 13 iulie, a fost organizat un protest, la care au participat peste 300 de persoane care au cerut demisia ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea. Părerea oamenilor este clară, fiind în asentiment și cu părere oamenilor de rang înalt din România legată de „azilele grozei” și mai ales de demisia Gabrielei Firea.

Bola: Ar fi trebuit să-și dea prima demisia

Bogdan Bola, deputat din partea Forța Dreptei, este de părere că în primul rând Firea ar fi trebuit să iasă cu niște explicații atunci când scandalul a izbucnit: „Cu siguranță ar fi trebuit în primul și în primul rând să dea niște explicații din prima zi de când a izbucnit acest scandal. Așa ar fi fost normal în orice societate civilizată, lucru pe care nu l-a făcut. Mai mult, soțul ei, primarul Pandele, tot de la PSD, iese, dă niște explicații care se dovedesc a fi total mincinoase. El știa și ea știa. Ar fi trebuit să-și dea prima demisia, ar fi fost una de onoare, dar știm bine că PSD-ul nu are onoare, mai ales atunci când este la putere. Ar fi trebuit să-și dea demisia, să-și ceară scuze și să se pună la dispoziția organelor de control și să dea toate explicațiile necesare. Societatea are nevoie să știe cu adevărat ce s-a întâmplat cu adevărat acolo. Însă, vedem că încrengătura aceea de rude, de angajați ai doamnei Firea, care au trecut pe la acele „azile ale groazei” este una foarte strânsă. Sper ca organele de control să-și facă în cel mai scurt timp datoria, având în vedere că Firea nu și-o va face.

Ce zic parlamentarii constanteni despre demisia Gabrielei FireaBogdan Bola 

Marian Crușoveanu: Mă aștept la măsuri drastice din partea Guvernului

Marian Crușoveanu, deputat PNL, așteaptă ca Guvernul să ia măsurile necesare în acest caz: „În mod evident, un astfel de gest este pus în discuție publică și ar trebui analizat cu seriozitate. Vom vedea care va fi decizia colegilor noștri de guvernare. Informațiile vehiculate, la nivelul mass-media, arată că există o deschidere la nivelul PSD pentru o astfel de decizie, dar nu aș vrea să speculăm pe marginea informațiilor pe surse. Așteptăm să vedem deciziile oficiale venite din partidul din care face parte. Este strict responsabilitatea lor, modul în care gestionează deciziile interne și această situație delicată pentru România. În același timp, demisia este un act unilateral și aparține persoanei în cauză, iar în ceea ce privește revocarea din funcție, este atributul primului-ministru. Mă aștept la măsuri drastice din partea Guvernului.

Ce zic parlamentarii constanteni despre demisia Gabrielei FireaMarian Crușoveanu

Cristina Rizea, deputat neafiliat, consideră că toate persoanele care au avut legătură cu „azilele groazei” ar fi trebuit să-și dea demisia: „Consider că orice demnitar care se demonstrează că știa trebuie să demisioneze. Fără doar și poate, nu ai voie să închizi ochii în raport cu asemenea monstruozități. Sper, de asemenea, să dublăm, în spațiul public, discursul politic cu unul al soluțiilor, pentru că situația nu poate continua așa.

Ce zic parlamentarii constanteni despre demisia Gabrielei FireaCristina Rizea

Țuțuianu: Niciunul dintre responsabilii ororilor petrecute în azilele groazei nu va scăpa nepedepsit

Horia Țuțuianu, deputat PSD, este de părere că demisa Gabrielei Firea reprezintă un gest de onoare: „Atât demisia ministrului Budăi cât și cea a Gabrielei Firea sunt acte de normalitate, într-o Românie condusă după valori democratice. Demisia în sine este un gest de onoare, pe care nu mulți au curajul să îl facă. Cred că ține în principal de asumare, a funcției, a responsabilităților, etc. Depinde de fiecare cum percepe această asumare. Dincolo de aceste demisii, pe care, repet, le consider a fi de onoare, sunt convins că niciunul dintre responsabilii ororilor petrecute în azilele groazei  nu va scăpa nepedepsit. Justiția dar și instituțiile de control ale statului își vor face treaba. Acest sistem corupt, pentru că despre asta discutăm în acest caz, va fi distrus, nu se poate altfel.

Ce zic parlamentarii constanteni despre demisia Gabrielei FireaHoria Țuțuianu

Mircea Banias, deputat din partea PNL, este de părere că „Demisia este o decizie personală.” 

Ce zic parlamentarii constanteni despre demisia Gabrielei FireaMircea Banias

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Controale și la casele de copii Și-au dat demisia doi miniștrii pe ei a căzut sacii Escrokerii in azile se fac de zeci de ani Acum sa spart bubuiul Dacă se face controale în toate ministerele corupție e cam peste tot Trebuie să-și dea demisia toți Politica lucrează cu mafia nu cu oamenii
3
0
O nesimtita si o jigodie de om.Face pe nevinovata cand de fapt ea este autorul morsl al azilelor groazei.Toti cei implicati sa fie inchisi acolo in azile si sa fue tratati ca acele pers.nevinovate.Niste jeguri de oameni care ne conduc si isi bat joc de noi toti!!!
4
1
sa aflam ce zic iinfractorii stroe sau brailoiu !!! Ca altfeil nu mai poti sa iei o mwie cu kkt de ei !!!
6
0
Banias la pușcărie nemernicule
9
0
Firea si pandele ne-au mintit si s-au contrazis in minciuni jenante cusute cu ata alba in toata perioada scandalului; demisia lui firea nu a fost “o decizie personala” bai banias, a fost fortata sa-si dea demisia in urma valului de informatii care o leaga de scandal de care stia de la infiintarea azilurilor din octombrie 2021, demisie intarziata la maximul posibil si chiar dincolo de el; nu a fost nimic “normal” in demisia lui firea cum spune tutuianu; dimpotriva a fost cat se poate de tarzie, jenanta si anormala, chiar o sfidare si o jignire la adresa noastra a tuturor prin intarziere, false justificari si minciuni
11
1
Ciuca si ciolacu impreuna cu ceilalti ministri stiau de grozavie cel putin din februarie din presa si din rapoartele crj depuse la ministerul muncii, ministerul sanatatii si prim ministru; altii cum sunt pandele, firea, seful cj ilfov, seful politiei ilfov stiau din octombrie 2021 cand s-au infiintat azilele pentru ca vecinii au depus mai multe sesizari si au intentat si un proces; toti cei care au stiut de multe luni de zile, nu au facut nimic si nu au luat pozitie publica ar fi trebuit demisi sau sa-si dea demisiile imediat din toate functiile de stat si partid; adica toti cei amintiti plus cei mai mici : primarii din voluntari si afumati, sefi si angajati dgaspc, anpis, dsp, anpd, etc unii deja arestati
10
0
Este o demisie corecta ! Trebuia sa fie prima persoana care sa isi dea demisia ! Titulatura de Ministerul Familiei, nu ii spune nimic ?!....
9
0
Pe Primarul din Navodari Chelaru Florin -PSD si pe Vice Primarul PMP - Dumitrascu Aurelian Costel cand ii salta DICOOT pentru delapidarile de milioane de euro din achizitii publice si pe contracte din fonduri europene ?
3
1
am spus si anterior, curvele se apara intre ele, ce onoare! asta este pentru p****i. sa minti prostimea si sa negi adevaruri este educatia ce caracterizeaza clasa politica.
8
0
si lu unul si lu altul partidul le va gasii ...rost bun in viata !pana la alte ...facaturi!
2
0
Nu vă faceți probleme. Ursaru Ciolacu are o surpriză pentru Firea și miticii din Bucale. La anul dacă câștigă Nicușor Dan, Firea va primi „cadou” a doua primărie generală. Și uite așa r*mânia va avea Capitala cu doi primari generali ! Au înființat ei peste noapte un minister, o primărie e floare la ureche.
6
1
Budăi cu Firea doar s-au complăcut cu situația creată de inaintasii lor ....e he,he,........ .....
4
0
Bai frate nu știu voi dar eu as babardio rau pe Firea ca e buna tare
0
7
Sa nu uitam cu al cui sprijin politic a fost creeata acesta retea malefica. Cu sprijinul si protectia PSD.Acest blestem ce s-a abatut peste noi din 1990 incoace....
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468