REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ceaiul de gălbenele, balsam pentru organism

Ceaiul de gălbenele, balsam pentru organism

Replica API 23 iunie 2021 | 00:00 575

Gălbenelele sunt incluse în general în creme și loțiuni pentru calmarea și refacerea pielii iritate, arse sau rănite. De altfel, calmarea și refacerea pielii sunt doar două dintre proprietățile gălbenelelor, flori folosite de oamenii din întreaga lume de mii de ani.

Pe lângă creme, cea mai utilizată formă a extractului de gălbenele este infuzia, sau așa cum o numim noi, ceai. Pentru a te bucura din plin de beneficiile acestei băuturi, folosește flori întregi, uscate chiar de tine sau cumpărate, însă evită pliculețele cu praf. Modul corect de a realiza infuzia este să fierbi apa, după care să adaugi câteva flori, să acoperi vasul timp de 15 minute, apoi să strecori ceaiul.

Ceaiul de gălbenele poate fi folosit pentru calmarea pielii și inflamațiilor, în o mulțime de cazuri: iritații, tăieturi sau răni mici, mușcături de insecte, zgârieturi, arsuri, eczeme. Multe persoane folosesc ceaiul de gălbenele și pentru calmarea acneei sau reducerea roșeții după epilare, pensat sau expunerea la soare. Datorită efectului său antiseptic, ceaiul nu doar calmează inflamația și mâncărimea, dar ajută și la prevenirea infecțiilor și vindecarea mai rapidă a plăgilor, scrie doc.ro.

Ceaiul de gălbenele, în uz intern

Datorită efectului detoxifiant și antiinflamator, este util pentru sistemul digestiv, ficat, rinichi și simptome ale indigestiei, gastritei și arsurilor gastrice.

Un alt efect popular al gălbenelelor, în special sub formă de infuzie, este cel de reglare a ciclului menstrual și de calmare a durerilor menstruale. Ceaiul de gălbenele și-a dovedit eficiența în cazul femeilor adulte, care se confruntă cu crampe abdominale moderate. În plus este utilizat și în perioada instalării menopauzei, pentru a calma bufeurile și transpirația excesivă. Au fost raportate și cazuri în care ceaiul de gălbenele a ajutat la reglarea duratei ciclului menstrual.

Dacă îți place aroma acestei băuturi, o poți include cu încredere în dieta ta cel puțin o dată pe săptămână. Ceaiul de gălbenele conține betacaroten, vitamina C și flavonoizi, care susțin sistemul imunitar, iar efectul său calmant îți va echilibra organismul.

Alte beneficii ale ceaiului de gălbenele

Alte cazuri în care ceaiul de gălbenele se poate dovedi util sunt:

calmarea inflamațiilor gingivale și menținerea sănătății orale

calmarea durerilor în gât, prin gargară

erupțiile cutanate și iritațiile cauzate de scutece, la nou-născuți

alergii locale pe piele și în zona ochilor

scalpul iritat și afectat de mătreață sau eczeme

calmarea ulcerului gastric

Ceaiul de gălbenele nu este recomandat femeilor însărcinate și celor care suferă de dezechilibre hormonale, precum și pacienților care urmează tratamente cu medicamente antidepresive.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108