REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cele mai scumpe vacanţe din România: Mamaia, printre locurile fruntaşe

Cele mai scumpe vacanţe din România: Mamaia, printre locurile fruntaşe

Replica API 30 iunie 2013 | 00:00 259

Deşi turismul autohton ne lasă adesea un gust amar, pentru călătorii pretenţioşi şi mai ales cu dare de mână există tot mai multe oaze de lux la mare, la munte, în Delta Dunării ori în inima marilor oraşe. Apartamente încăpătoare, decorate cu mobilier şi obiecte de artă vechi de sute de ani. Jacuzzi în cameră sau curte interioară privată. Transferuri cu limuzina, cu elicopterul sau cu nave rapide. Tururi private ale unor obiective turistice ori acces la facilităţi sportive sau de frumuseţe exclusiviste. Luxul pe care cei mai mulţi compatrioţi l-au văzut doar în filme poate fi găsit acum şi în România. Totul, desigur, în schimbul unor sume care pot ajunge la câteva mii de euro pe săptămână. Hotelurile ori complexurile turistice de cinci stele se adresează, desigur, doar unei mici părţi din populaţia ţării unde venitul mediu lunar pe gospodărie trece cu greu de 500 de euro. i concurează cu ofertele, de multe ori mai tentante, din străinătate: în 2012, se estimează că românii au cheltuit 4,5 milioane de euro pe Coasta de Azur şi nu mai puţin de 40 de milioane de euro în Dubai. Astfel că mai degrabă sunt vizaţi străinii cu bani, având în vedere că anul trecut unităţile de cazare autohtone au înregistrat 1,65 de milioane de sosiri ale unor oaspeţi de peste hotare, în creştere uşoară faţă de 2011. "Cei mai mulţi nu caută sejururi de lux, însă există destui străini care sunt dispuşi să plătească mai mult dacă li se oferă ceva în schimb. Problema este că în multe zone din România nu găseşti sub nicio formă servicii de calitate superioară", spune Alexandra Păunescu, directoarea unei agenţii de turism din Capitală.

CAROL PARC HOTEL BUCURETI

5.200 euro/săptămână

Hotelul situat în imediata apropiere a Parcului Carol este văzut de mulţi drept cel mai luxos din România. Un cuplu care vrea să petreacă şapte zile în apartamentul regal trebuie să scoată din buzunar o sumă aproximativ egală cu preţul unui autoturism nou. Micul dejun este inclus, dar celelalte mese ori alte activităţi nu sunt luate în calcul.

GREEN VILLAGE SFÂNTU GHEORGHE

2.200 EURO/SĂPTĂMÂNĂ

Complexul din Deltă e accesibil şi cu nave private (circa 150 de euro/două persoane), iar un apartament costă 1.050 de euro pe săptămână.Pensiunea completă înseamnă 530 de euro de familie, iar plimbările cu barca sau pescuitul adaugă alte sute de euro la nota de plată.

ARENA REGIA MAMAIA

3.050 EURO/ SĂPTĂMÂNĂ

Hotelul de cinci stele din cadrul complexului Marina Regia Residence oferă cazare cu pensiune completă în camerele duble de lux şi în apartamente la preţuri ce ajung până la 435 de euro pe noapte. Complexul dispune de plajă privată, piscine şi spa.

RAMADA BRAŞOV

2.900 euro/săptămână

Pentru cei care preferă să-şi petreacă vacanţa în puf, apartamentul prezidenţial al acestui hotel de patru stele poate fi varianta optimă. Asta, dacă dispun de fonduri suficiente cât să facă o călătorie de săptămână în orice oraş al Europei. Atenţie, preţul include doar micul dejun, iar hotelul se află la (mare) depărtare de oraş.

TUR - MYSTERIES AND MYTHS

4.400 euro/două persoane

Fondată de un român stabilit în Statele Unite, compania Axis Mundi oferă amatorilor patru tururi de lux, dintre care cel mai complex este "Mysteries and Myths". Este vorba de un sejur nu doar turistic, ci şi cultural, punând accentul pe istoria Transilvaniei, neocolind însă nici Bucureştiul, litoralul sau Delta.

TUR - ADVENTURES ABROAD

2.900 euro/două persoane

Destinat turiştilor americani, acest sejur porneşte din Bucureşti şi trece prin Sibiu, Sinaia, Sighişoara, Suceava şi Piatra Neamţ. Partea proastă este că nu sunt incluse toate mesele (în unele zile fiind oferit doar micul dejun), iar transportul se face cu un autocar de 2-3 stele.

HOTEL VEGA MAMAIA

2.900 EURO/ SĂPTĂMÂNĂ

Proaspăt renovat după o investiţie de circa 10 milioane de euro, acest hotel de cinci stele din cea mai cunoscută staţiune de pe litoralul românesc oferă, printre altele, spa, piscină şi plajă privată. Apartamentele Senior cu vedere la mare costă 1.900 de lei pe noapte în vârf de sezon pentru două persoane (în preţ fiind incluse micul dejun şi prânzul).

TUR - TIMELESS ROMANIA

5.000 euro/două persoane

Organizat de cea mai veche agenţie de turism din lume, Cox&Kings, acest tur este destinat, în general, britanicilor care vor să petreacă opt nopţi în România. Sejurul cuprinde mai toate punctele de reper cu care ne facem reclamă în Occident: de la un scurt tur al Capitalei, la mănăstirile din nordul Moldovei, bisericile saxone şi localităţile medievale din Transilvania.

7,65 milioane de turişti s-au înregistrat anul trecut în unităţile de cazare din România, în creştere cu 9% faţă de 2011, indică datele INS

1,15 miliarde de euro au cheltuit românii pe vacanţe în 2011, conform statisticilor Uniunii Europene

sursa: Capital.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108