REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cetăţenii NU mai au RĂBDARE și cer REABILITAREA străzii Mircea cel Bătrân

Cetăţenii NU mai au RĂBDARE și cer REABILITAREA străzii Mircea cel Bătrân

Replica API 4 iunie 2021 | 18:38 3156

Strada Mircea cel Bătrân din municipiul Constanţa a fost tot timpul o arteră rutieră aglomerată. De când a fost instituit sensul unic pe bulevardul Tomis, strada a devenit şi mai circulată, infrastructura existentă pare să nu mai facă faţă, iar conducătorii auto cer în gura mare reabilitarea arterei.

Când va fi reabilitată strada Mircea cel Bătrân

Strada Mircea cel Bătrân s-a aglomerat şi mai mult de când a fost instituit sensul unic pe bulevardul Tomis. Se pare că cetăţenii s-au săturat de condiţiile de circulaţie existente pe această arteră şi cer lucrări de reabilitare. “Fosta administraţie locală trebuia să se gândească şi la modernizarea străzii Mircea, atunci când au făcut lucrările pe Tomis. Strada e supraaglomerată, e plină de gropi şi de denivelări şi ne rupem maşinile în ele pentru că nici măcar nu le putem ocoli. Trebuie să se facă ceva urgent”, explică un cetăţean. Potrivit Primăriei Constanţa, strada Mircea cel Bătrân va fi reabilitată odată cu începerea lucrărilor la strada Ştefan cel Mare. Perioada propusă pentru lucrări este 06.04.2020 - 30.04.2022.

Proiect pe fonduri europene

Strada Mircea cel Bătrân este prinsă în proiectul “Acces şi mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanţa”. Proiectul este finanţat cu fonduri europene. Spațiul public urban va fi reconfigurat pentru a crește atractivitatea deplasărilor pietonale și cu bicicleta. Lucrările vor începe în perioada imediat următoare și vor dura 18 luni. Astfel, pe lângă strada Ştefan cel Mare, şi pe zona adiacentă, reprezentând bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Bătrân, se va reabilita infrastructura pietonală și vor fi introduse benzi unice de transport public și piste pentru biciclete. Stațiile de autobuz vor fi modernizate. Zona va beneficia de iluminat public pentru carosabil, trotuare, piste de biciclete și iluminat smart pentru trecerile de pietoni. Valoarea totală a proiectului este de 89.854.757,70 lei.

Cum va arăta strada Ştefan cel Mare după marea reabilitare

Citeşte şi:

CUM va arăta str. ŞTEFAN CEL MARE, după MAREA REABILITARE!

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In secolul asta???? Cu asa politici....
5
0
Toata primaria e plina de retarzi deja au blocat orasul cu sensurile unice fara rost si sensuri giratorii.La trafic mare e mult mai indicat semaforul
10
1
Nehoiului o repara, adica peticesc de doi ani, rabdare, ce atata graba! Pe Aurel Vlaicu, faci 45min pe 2Km. Dar asa-i cand angajezi firme cu doua roabe si un tarnacop!
9
2
Pe Mircea, pe portiunea Stefan cel Mare - bdul Mamaia ar trebui interzisa parcarea. Sunt amenajate destule parcari in zona si pentru 2 carciumi nu se merita blocarea circulatiei
9
0
pe str. mircea, trotuarul de la parc, pentru a nu mai parca masinile, desi era spatiu suficiente pentru parcari oblice pe trotuar, ca pe alte strazi, s-au tras cu vopsea 2 linii albe paralele destinate circulatiei biciclistilor. intre intersectia cu n.iorga si ratiu. circulatia dupa amiaza este un infern. nu poti nici macar sa traversezi pe cele doua treceri de pietoni. iti rup picioarele.
9
0
nici aici nu mi ati adaugat comentariul
6
0
In poza din dreapta mai bine puneati o doamna in halat si papuci, ca era mai aproape de adevar.
16
0
alee pietonala si va linisteste! Vad ca la tampenii si imbarligat circulatia in oras nu-l intrece nimeni!
10
2
Dar numai str. Mircea cel Batrin trebuie reabilitata? Chiar e singura? Altele nu mai sunt?
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272