REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Chesoi o desfiinţează pe Stavrositu: Nu a înţeles că PNŢCD nu poate fi confundat cu PP-DD

Chesoi o desfiinţează pe Stavrositu: Nu a înţeles că PNŢCD nu poate fi confundat cu PP-DD

Replica API 29 mai 2014 | 00:00 116

Rezultatele demne de desene animate obţinute de PNŢCD la alegerile de duminică, pentru Parlamentul European, au declanşat nebunia. Pe grupurile de socializare ale simpatizanţilor "ţărăniştilor" s-a declanşat isteria acuzaţiilor, iar forurile de conducere şi-au înaintat demisiile în bloc. "Ne obligă (rezultatele - n.r.) pe fiecare dintre noi să ne asumăm răspunderea pentru această stare de fapt regretabilă. Considerăm că viitorul acestui partid istoric trebuie să primeze în faţa oricăror interee şi calcule personale ale fiecărui ţărănist. Pe aceste considerente, demisionăm din funcţiile de conducere pe care le deţinem în structurile naţionale de conducere ale PNŢCD. În acelaşi timp, îi solicităm public preşedintelui Aurelian Pavelescu să urmeze gestul nostru, pentru a da o şansă revitalizării PNŢCD", se arată într-un comunicat comun al celor 14 lideri ai partidului care a obţinut 0,89%, la alegerile de duminică.

Printre semnatarii comunicatului se regăseşte şi perdantul de serviciu al politicii constănţene, vicepreşedintele PNŢCD, Maria Stavrositu. "Maria Stavrositu confirmă prin semnarea demisiei că nu poţi deveni preşedinte într-un partid democrat cum e PNŢCD, după ce-ai trecut pe la PDL, PP-DD şi pe la IRL, să vii direct preşedinte într-un partid autentic şi care a introdus democraţia în România, fără să cunoşti măcar spiritul ţărăniştilor. Este greşeala fundamentală pe care a făcut-o Stavrositu. Degeaba munceşti, dacă nu poţi transmite un mesaj. Acest lucru s-a petrecut cu Stavrositu, nu a înţeles că PNŢCD nu poate fi confundat cu PP-DD sau cu PDL. PNŢCD a adus democraţia în România, cu eforturi, Corneliu Coposu a fost băgat în TAB-uri, Ion Raţiu şi alţi înaintaşi au suferit chiar şi după 1989, în Piaţa Universităţii. Pentru ce? Pentru democratizarea României! Acest lucru nu l-au înţeles nici până astăzi!", a declarat Tudorel Chesoi, consilierul local care susţine că el este, de fapt, preşedintele PNŢCD Constanţa.

Liderul "ţărănist" nu a ezitat să-l taxeze şi eternul său "rival", Aurelian Pavelescu, pe care l-a acuzat din nou că intenţiile sale sunt clare, de a distruge partidul. "În sfârşit şi cei de lângă el şi-au dat seama că nu poate reprezenta PNŢCD. Fără să manifest orgoliu sau altceva, spun că, prin tot ceea ce fac ceilalţi, inclusiv IRL-iştii de acolo sau membrii comitetului, nu fac altceva decât să confirme că noi am avut dreptate de la bun început şi, cunoscându-l foarte bine pe Pavelescu, ne-am dat seama din timp că nu poate reprezenta PNŢCD şi duce partidul pe un drum greşit. Într-un fel sau altul, doreşte să distrugă partidul, aceasta este concluzia mea, în declaraţiei pe care a dat-o Pavelescu acum vreo două zile la un post de televiziune, că nu îşi dă demisia din funcţie, motivând că dacă demisionează, destabilizează partidul. Mai hilar decât atât nu se putea", a concluzionat Chesoi, pentru Replica.

Ocupantul locului 2 pe lista partidului pentru Parlamentul European, Sebastian Bodu, susţine că este solidar cu solicitarea liderilor, însă nu va demisiona, întrucât nu ocupă nici o funcţie, fiind simplu membru. "Mă solidarizez deplin cu membrii demisionari ai partidului şi imi asum, la rândul meu, partea mea de responsabilitate. Întrucât nu am nicio funcţie în partid, singura calitate din care aş putea să demisionez este aceea de membru al PNŢCD dar nu o fac pentru că doresc să lupt pentru relansarea, reconstrucţia, deschiderea şi modernizarea partidului lui Corneliu Coposu", a declarat, miercuri, Bodu, lăsând loc multor speculaţii. Va candida sau nu la un eventual congres al PNŢCD pentru şefia partidului? "Nu. Înseamnă că fiecare să îşi asume responsabilitatea. Nu ştiu ce va fi după. Întâi trebuie rezolvate problemele principiale", a declarat Bodu, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108