REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Chiru: "Îi solicit lui Pârvulescu să nu accepte funcţia de director al ANR"

Chiru: "Îi solicit lui Pârvulescu să nu accepte funcţia de director al ANR"

Replica API 28 martie 2014 | 00:00 570

O luăm de la capăt cu povestea pavilionului românesc

O luăm de la capăt cu povestea pavilionului românesc

Povestea pavilionului maritim românesc, departe de a se finaliza, intră într-o nouă fază a haosului. Preşedintele pe judeţ al PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, se arată profund dezamăgit de abordarea Autorităţii Navale Române (ANR) în privinţa contractului păgubos, plin de clauze contractuale lipsite de suport legal şi în defavoarea statului român. De fapt, putem spune că România s-a obişnuit cu astfel de contracte, care îi netezesc drumul spre "groapă", însă Chiru este alarmat de continuarea politicii ANR şi îngrozit de "favoritul" care ar putea prelua săptămâna viitoare conducerea instituţiei, respectiv Valentin Pârvulescu. În cadrul unei conferinţe, organizată joi la sediul partidului, Chiru a scos "de la naftalină" declaraţiile de avere şi de interese ale lui Pârvulescu, pe care le-a analizat în detaliu şi pentru a explica de ce Pârvulescu ar putea fi sinonim cu o "calamitate" la şefia ANR. "ANR a luat decizia de a ceda pavilionul românesc, pentru că acel contract este suspendat astăzi, nicidecum anulat sau desfiinţat, motiv pentru care, în cursul săptămânii viitoare, urmează numirea în funcţia de director al instituţiei a unui domn foarte important: Pârvulescu Gabriel Valentin. Pârvulescu este consilier PSD din 2008, este vicepreşedinte în biroul municipal şi judeţean, este membru al consiliului naţional al PSD. Este un domn care are datorii către domnul Răducu Valentin Preda, potrivit declaraţiilor de avere. Pârvulescu este un subordonat al domnului Valentin George Ionescu. Despre acest domn pot să spun că este cel mai norocos beneficiar de drepturi litigioase din Constanţa, pentru că a solicitat şi a primit cele mai multe retrocedări, în numele proprietarilor de drept", a declarat Chiru.

Liderul democrat-liberal trage astfel un semnal de alarmă, necesar, în opinia sa, în contextul în care această numire ar putea merge "la pachet" cu preluarea Portului Constanţa de administraţia locală. "Dacă ar fi să mă gândesc la contractul pavilionului românesc, aşa cum ar spune Mihai Mărgineanu: Jeana nu e moartă, Jeana se transformă. Aşadar, Preda nu a murit, Preda continuă prin Gabriel Valentin Pârvulescu. Este un subiect de care s-a vorbit foarte mult, însă este foarte important să tragem o concluzie, pentru că municipalitatea, prin vocea primarului Radu Mazăre, intenţionează să pună mâna pe Portul Constanţa. Prin numirea acestui domn, săptămâna viitoare, sper să renunţe la această numire, nu fac altceva decât să menţină în viaţă acel contract", a mai spus Chiru. De precizat că Valentin Pârvulescu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108