Cine este bugetarul din Constanța care a ajuns în Guvern cu 19.000 de lei?!
Cine este bugetarul din Constanța care a ajuns în Guvern cu 19.000 de lei?!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestFostul prefect al județului Constanța, Dumitru Jeacă, este tipul de bugetar care nu stă prea mult timp pe o funcție. Se plimbă dintr-o instituție la alta, până prinde o poziție înaltă. Când toți credeam că este director la APIA, luându-i locul Bogdan Dumitru Dumitrașcu, trimis în judecată pentru mită, aflăm că, de fapt, doar câteva săptămâni a încălzit scaunul, în prezent fiind secretarul general adjunct al Ministerului Agriculturii, pe un salariu brut de aproape 20.000 de lei. Dar haideți să vedem cât de impresionantă este traiectoria bugetarului Jeacă în lungul său drum spre succes!
CV-ul din ultimii 5 ani, ținut la secret!
Dumitru Jeacă, fost subprefect și prefect la Constanța, are un CV impresionant. De invidiat, ar spune unii! Adevărat, nu l-a mai actualizat de vreo 6 ani, dar asta nu înseamnă că traiectoria sa, din 2018 până în prezent, rămâne nescrisă sau, mai bine zis, nespusă.
Jeacă a plecat de jos și a ajuns până la Ministerul Agriculturii, deși experiența profesională nu-l recomandă, și nici studiile. Are licențe în socio-psihopedagogie și alta în economie, un master în legislație maritimă și altul în audit. Nimic de-a face cu agricultura, dar asta nu mai contează, când ai în spate un partid puternic.
Din 2019, de când a pierdut Prefectura, până în 2022 a schimbat două instituții și trei funcții
În 1999, a ajuns ofițer operativ la SRI, unde a stat până în 2005. Între 16.02.2017 – 21.06.2017 a fost consilier, clasa I, grad profesional asistent la Primăria Municipiului Medgidia.
Prin 2017 a ajuns consilier, clasa I, grad profesional asistent la Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Tulcea, anterior a fost manager de zonă județul Constanța și județul Călărași la Compania Națională Loteria Română S.A.
În perioada decembrie 2012 – decembrie 2014, a fost director Sucursala Zonală – Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași, tot la Compania Națională Loteria Română S.A
În 2017, a fost subprefectul județului Constanța, fiind propunerea deputatului Mircea Banias, când acesta era încă în grațiile președintelui ALDE Călin Popescu Tăriceanu. Ulterior, Jeacă a demisionat din ALDE când a început scandalul dintre Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin şi s-a înscris în PSD, fiind numit, mai târziu, în august 2018, prefect. După ce a fost eliberat din funcţie în 2019, de Guvernul Orban, locul lui fiind ocupat de George Niculescu, Jeacă a stat retras o perioadă la Primăria Medgidia, la Serviciul de Protecție Civilă, însă mai târziu a ajuns în Consiliul Județean Constanța, în cadrul Serviciului Analiză Strategică și Creșterea Competitivității. Apoi, în 2020, a dat concurs pentru de director executiv al Direcției de Turism a CJ. Nici aici nu a stat prea mult.
Transferat la Sibiu, în secret, a stat câteva zile…, apoi a plecat director la APIA, unde a stat câteva săptămâni
Președintele CJ, Mihai Lupu, i-a semnat în martie 2022, transferul în interesul serviciului la Direcția pentru Agricultură Județeană Sibiu, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. După câteva zile, însă, Jeacă a plecat din administrația județeană la Sibiu. De fapt, nici nu a ajuns până acolo… A fost cocoțat pe poziția de secretar general adjunct în Ministerul Agriculturii, condus de PSD-istul Petre Daea. Nici aici nu a făcut purici, pentru că imediat a fost numit director adjunct al APIA, în locul lui Bogdan Dumitru Dumitrașcu, trimis în judecată pentru mită.
De la APIA a revenit pe poziția de secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării, unde activează și în prezent. Iar Daea i-a cerut, în martie a.c., lui Nicolae Ciucă să-l mai mențină pe funcție 6 luni.
Secretar general adjunct de 19.488 lei, plus 2630 spor condiții grele de muncă (?!)
Jeacă se încadrează în categoria bugetarilor de lux, unde salariul brut este de 19.488 lei, la care se adaugă 2630 spor pentru condiții vătămătoare de muncă. Adică, peste 13.000 de lei ia lunar în mână.
Nu știm care sunt acele condiții vătămătoare! O merge pe câmpurile României, de dimineață până seara, prin ger și caniculă, ploi și furtună… În realitate, știm cu toții că sporurile în sistemul public au apărut precum pensiile speciale. Cine s-a descurcat să prindă un moment prielnic și a fost aproape de decident a obținut un spor!
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News