REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Circ la şedinţa CJC. Mămicile i-au sărit în cap lui Cristinel Dragomir, vor urgent bani pentru un nou Spital de Pediatrie

Circ la şedinţa CJC. Mămicile i-au sărit în cap lui Cristinel Dragomir, vor urgent bani pentru un nou Spital de Pediatrie

Replica API 13 februarie 2015 | 10:00 144

Apel disperat

Apel disperat

Cristinel Dragomir

Scandalul din Spitalul Judeţean Constanţa privind starea deplorabilă a Secţiei de Pediatrie şi care a speriat România s-a mutat în Consiliul Judeţean. Şedinţa de joi a debutat cu intervenţia Asociaţiei Mămicilor din Constanţa, care a venit cu un singur punct de vedere: urgentarea procedurii de construire a unui spital dedicat exclusiv copiilor. Solicitarea, venită cu ameninţări şi proteste, a fost întâmpinată de nişte promisiuni pe de-o parte şi dat din umeri de cealaltă, din partea vicepreşedintelui CJC, Cristinel Dragomir, care a invocat absenţa banilor la bugetul naţional pentru construirea unui spital din temelii.

„Rugămintea mea este: vă rog frumos, nu mai amânaţi problema aceasta, pentru că am rămas singurul judeţ fără un spital de pediatrie. După cum ştiţi, condiţiile sunt groaznice în spital. Chiar dacă se renovează, nu este aceasta o soluţie! Aveţi şi un proiect al spitalului, care ar putea fi pe viitor aplicat. Fonduri europene pot fi accesate. Deci, nu mai sunt scuze ca, în 2015, noi să fim nevoiţi să stăm cu copiii în condiţiile acestea. Nu vrem să ieşim în stradă, să chemăm presa. Doresc să primesc astăzi un răspuns, să ştiu ce le trimit mămicilor. A fost singura variantă de a ajunge aici, fără să ieşim în stradă”, a spus Ana Maria Mirt, din Năvodari, susţinând că responsabilii pentru starea precară a Secţiei de Pediatrie sunt conducerea Spitalului Judeţean Constanţa şi CJC.

Ca musca în lapte a intervenit consilierul PNL, Mihaela Andrei, intuind momentul oportun pentru gălăgie politică. Profitând de situaţie, consilierul a aruncat o ploaie de acuzaţii, însă, întrebată ce a văzut cu ochii săi în cadrul Secţiei de Pediatrie, a bâlbâit un „ca pe vremea lui Ceauşescu”.

„Mă confrunt şi eu cu aceleaşi probleme. Aveţi din partea mea un sprijin şi, din acest moment, ţinem legătura şi mă duc în fiecare zi dacă este nevoie la CJC, pentru alocarea de fonduri pentru acea Secţie de Pediatrie. şi eu am avut copilul internat acolo… O să luăm legătura. Copilul meu a avut temperatură 40, a avut o infecţie. Condiţii ca pe vremea lui Ceauşescu… ce să vă spun…”, a spus Mihaela Andrei.

Momentele de dialog continuu au fost întrerupte de Cristinel Dragomir, care a precizat că fondurile existente în bugetul national nu permit construirea din temelii a unui nou spital, însă au demarat procedurile de renovare a actualei Secţii de Pediatrie, pentru care ministerul Sănătăţii a promis că va aloca 12 milioane lei.

„Toată valoarea investiţiei este undeva la 13 milioane lei. Ministerul ne-a acordat 12 milioane lei şi asigurăm co-finanţarea de 900.000 lei. Există aprobarea prin care noi asigurăm această co-finanţare, deci, în cel mai scurt timp, vor fi demarate lucrările la Secţia de Pediatrie. (…) Eu am vorbit personal cu domnul ministru, încă din noiembrie anul trecut, am insistat pentru un spital de pediatrie, care să rezolve problema. Cel puţin, prin legea bugetului aprobată pe 2015, până la prima rectificare, nu putem să luăm în considerare şi nu avem nici măcar o bază ca să spunem că putem demara proiectul spitalului nou. În schimb, avem certitudinea că se va repara Secţia de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean. (…) Există, la ora actuală un dialog, dar parafat doar pentru repararea Secţiei de la Spitalul Judeţean Constanţa şi s-a şi trimis din partea CJC acordul pentru co-finanţarea de 900.000 lei, pentru că aşa spune legea, că orice investiţie trebuie finanţată cu minim 3% dacă este vorba de echipamente şi minim 5% dacă este vorba de reparaţii. Ca atare, aprobăm astăzi suma aceasta pentru reparare”, a spus Dragomir.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108