REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cod Galben de AMENZI, la Constanţa!

Cod Galben de AMENZI, la Constanţa!

Replica API 28 iunie 2018 | 00:26 384

Curăţenie generală în municipiul Constanţa! Cei care nu respectă legea au fost drastic sancţionaţi de oamenii legii.

Politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat marţi, 26 iunie a.c., pe raza municipiului Constanța în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la: menținerea curățeniei, tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, protecția mediului, depistarea persoanelor care circulă cu mijlocul de transport în comun fără a deține titlu de călătorie valabil, depistarea persoanelor fără adăpost ori care apelează la mila publică, depistarea persoanelor care au în proprietate animale de companie, câini periculoși ori agresivi și care nu-și îndeplinesc obligațiile legale cu privire la deținere cât și salubritate, activități de comerț ilicit, urmărirea legalității lucrărilor de construcții, modului în care se intervine în domeniul public, etc.

În urma verificărilor efectuate în teren de către lucrătorii instituției au fost aplicate 276 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 60.065 lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare din domeniile menționate mai sus, după cum urmează:

În domeniul circulației pe drumurile publice au fost aplicate 120 amenzi contravenționale în valoare de 18.015 lei ( ponderea cea mai mare a reprezentat-o staționările/opririle neregulamentare de pe principalele artere/ bulevarde din municipiului Constanța).

În domeniul protecției mediului, activității comerciale și disciplinei in construcții și afisajului stradal au fost aplicate 24 sancțiuni contravenționale în valoare de 22.200 lei pentru: executarea de lucrări de construcții fărăr a deține autorizatie , nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanta, acte de comerț ilicit, desfășurarea activității comerciale fără a deține autorizație/ aviz de program de funcționare, etc

În domeniul ordinii și liniștii publice au fost constatate și sancționate 132 de abateri de la normele legale în vigoare privind conviețuirea socială și menținerea curățeniei în municipiul Constanța, valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 19.850 lei.

Tot, marți, 26.06.2018, lucrătorii instituției cu atribuții in domeniul ordinii și linistii publice din cadrul Direcției Generale Politia Locală Constanta l-au identificat pe proprietarul unui câine de talie mare, rasa Amstaff, încadrat la categoria câinilor periculoși sau agresivi, care detinea animalul intr-o clădire situata in municipiul Constanta, strada Progresului fără a avea documente din care sa reiasă ca este declarat la secția de poliție competentă teritorial și nu avea pusă la intrarea in imobil plăcuța de atenționare “ Câine periculos!”.

Deținătorul legal al patrupedului a fost sancționat contravențional cu suma totala de 1.000 pentru neîndeplinirea obligației de a depune la secția de poliție în a cărei rază este situat imobilul, în care este deținut câinele o adeverință în fotocopie, și pentru lipsa plăcuței de avertizare la intrarea în imobil “Câine periculos!”.

Pe această cale, aducem la cunoștița opiniei publice că nerespectarea normelor legale privind plimbatul câinilor fără lesă pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar și însoțiți de stăpâni, cu excepția locurilor special amenajate ori neîndeplinirea obligațiilor legale cu privire la deținerea câinilor periculoși ori agresivi și a nemenținerii stării de curățenie in zona poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului patrupedului.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a ramas fagaboul fara bani? normal i-a cheltuit pe toti pe borduri si stalpi ca sa nu mai poata prostii platitori de impozit pe masina sa parcheze
2
1
Incet , incet cu Comandant de la Circulatie , POLITIA LOCALA da clasa politiei asa zise nationale care in afara de mitinguri nu prea se vede in strada ! Ei si mai ales ele ... mai mult prin birouri pe facebook !
2
4
Bravo PSD bravo PSD
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108