REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Codul Rutier: Mașinile de pe trotuare vor fi ridicate de polițiști

Codul Rutier: Mașinile de pe trotuare vor fi ridicate de polițiști

Replica API 5 martie 2020 | 00:00 6503

Șoferii constănțeni care blochează trotuarele se vor alege, conform noilor modificări din Codul Rutier, cu mașina ridicată de către polițiștii de la Serviciul Rutier. Reglemetările sunt apreciate în primul rând de persoanele acompaniate de copilași care sunt obligate să meargă pe partea carosabilă atunci când un autoturism blochează trotuarul.

După ce tot orașul a fost încărcat de stâlpișori, zonele în care aceștia încă nu au ‘răsărit’ sunt asaltate de mașini care parchează pe trotuar fără a mai lăsa vreun loc de trecere pentru cetățeni. Foarte dese sunt situațiile în care constănțenii îi fac „vedete” pe cei care consideră că autoturismul pe care îl dețin este foarte lung și ca nu cumva să le fie mașinile lovite, aceștia preferă să blocheze trotuarele. De cele mai multe ori, pietonii sunt forțați să meargă pe carosabil. Astfel de cazuri sunt des întâlnite pe grupurile de Facebook. Din graba de a ajunge într-un anumit loc sau poate din disperarea căutării unui loc de parcare, ori pur și simplu din nepăsare, foarte mulți șoferi își urcă mașinile pe trotuare însă, ceea ce nu știu aceștia este faptul că în Constanța acest lucru este interzis și se sancționează conform legii. Revoltați pe aceste persoane sunt în primul rând vârnicii dar și persoanele acompaniate de copii care consider că se expun unui risc foarte mare atunci când sunt obligați să meargă pe partea carosabilă din pricina unui autoturism care blochează calea.

„Ies zilnic cu fetița mea la plimbare și întâmpin aceasta problemă, mai mereu. Fie nu este loc să trec cu căruciorul și sunt obligată să ocolesc mașina, pe sosea, moment în care este posibil să mai primești câte o ‘vorbă de dulce’ de la vreun șofer care nu știe ce vrei să faci, sau mai sunt cazurile în care este extrem de puțin loc și dacă te încumeți să treci, nu ai cum să scapi nezgâriat de un gard viu, dacă îi mai pot spune așa” spunea o mămică. Pe de cealaltă parte, șoferii ar trebui să se gândească de două ori înainte să facă un astfel de gest pentru că, pe lângă faptul că din acest an se vor trezi cu mașina ridicată, aceștia se mai pot alege cu un ștergător rupt sau mașina zgâriată de vreun cetățean supărat că mașina îi stă în cale.

foto: Parchez ca un bou

Astfel, conform noului Cod Rutier, poliția rutieră va putea dispune ridicarea nu doar a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă, cum stabilește acum Codul Rutier, ci și a mașinilor parcate pe trotuar sau pe alte spații. Parcarea mașinilor pe trotuare este permisă numai acolo unde există indicatoare sau marcaje amplasate de autorități. Se vorbește aici de trotuare care au lățimea de cel puțin 3 metri, iar amenajarea spațiului se face de către primărie cu acordul poliției rutiere.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt de acord ca sunt multi nesimtiti care parcheaza aiurea,fara sa lase o limita de bun simt si pt pietoni,dar n-ar fi fost mai bine sa se faca in acest oras mare,cateva parcari etajate,sa aiba si lumea unde parca linistita,fara sa deranjeze pe altii?!Asta ar fi solutia ideala si pt pietoni si pt soferi,dar cine sa faca parcarile,cei care ar tb sa se ocupe de asta,au alte interese.
0
0
Astia se ocupa sa ii faca sens giratoriu lu Dancu si cam fug de munca chiar ei cand sunt cu radarul pun masina pe trotuar
0
0
Pe str Baba Novac unde traficul este atat de mare sunt masini parcate pe tot trotuarul .Pentru a nu sta la stop cotesc pe stradutele mici cu o viteza foarte mare Va rog puneti delimitatoare de viteza mai sunt si copii.
0
0
Mancati cacat cu gura plina. Trotuare de 3 m latime.... De ce politia locala si primaria nu popularizeaza parcarea pe trotuar cat mai aproape de carosabil cu conditia sa ramana spatiu si pentru pietoni?????
4
0
Politia rutiera? Ma faci sa rad, aia nu fac nimic in afara de a si lua spagi, au alte treburi!
1
1
Strada suceava este plina de stalpisori , noi unde parcam. Langa blocul ANL de pe suceva este un loc gigantic pentru o parcare etajata. De ce nu se face nimic?!
6
0
fiecare popic a insemnat un leu in buzunarul cuiva. ghici gicitoare cine este fericitul?
8
3
Fagaboule si unde parcam? Nu sunt locuri de parcare fagaboulee
12
5
sa ridice doar cazanele de opeluri din 2000 la toti sarakii dreacu
4
9
Pe strada Rasuri din Coiciu nu se poate circula pe trotuare fiind ocupate in totalitate de masini .Este o actiune bune numai sa se transpuna in practica.
5
5
Domnule sa se dea o hotarire de consiliu local prin care cei ce poseda garaje si curti sa fie obligati sa le foloseasca pentru parcat masinile, iar pentru cei de la bloc sa isi construiasca intr-un timp rezonabil parcari private etajate, pe grupuri, deasupra aleilor auto ,nu pe spatiul verde.Nu cumpar masina si o depozitez pe strada, mai mult,pe trotuar.Majoritatea poporului Roman este comoda in a gasi solutii fiabile.
2
10
Mai sunt unii care desi au curte isi parcheaza masinile pe strada. Vezi patronii de la cofetaria Aroma. Parcarea din fata, de pe Cismelei, si-au rezervat-o pentru ei, au curte si isi tin masinile in parcarea blocului 1A. Cred ca nu stiu sa isi parcheze cu spatele masina in curte
9
1
La interesectia strazilor I.G.Duca cu Sabinelor sunt tot timpul parcate autoturisme,printre care si un jeep al patronului de la Catalina Optic.Nu ai deloc vizibilitate si trebuie sa iesi pana in mijocul strazii I G Duca ,fapt pentru care au loc tot timpul tamponari.Niciodata nu am vazut vreo masina ridicata ,pe nimeni nu intereseaza! Acolo nu se aplica codul rutier,nu cel nou,cel existent,pentru ca parcarea pe coltul intersectiilor este interzisa?
10
3
Primaria sa puna niste carlige sa agatam masinile in cui!
22
2
De vreo 8 luni Politaii Locali ai Primariei Cta si ai lui Fagadau pazesc groapa de fundatie a blocului care se construieste pe Sos. Mangaliei la Noua Piata Abator .In loc sa amendeze basculangii care au rupt trotuarul din dreptul trecerii pt. pietoni , se intirc cu spatele sau trec nepasatori cu autospecialele din dotare !
17
4
Asa este , sunt multi care urca masina pe trotuar cu totul, desi ar putea sa lase 2 metrii si pt pietoni. Aici e vorba de nesimtire si trebuie arsi la buzunar. Sunt insa in oras multe trotuare de 4-5 m latime pe care nu circula aproape nimeni. Acolo se poate ingusta trotuarul si crea locuri de parcare . Apoi mai sunt si proiectele cu fonduri europene, se pot face parcari subterane si cu 2-3 nivele. Treaba e ca nu sunt oameni competenti acolo unde trebuie. Adica in Primarie, unde colcaie de manglitori si curvete. Demonstrati bai, ca munciti, nu mai o frecati, ca va platim degeaba!
27
4
Cand o sa vina primaria cu locuri de parcare atunci sa faceti pzda mare
12
9
Sa circule cu trotineta boschetarii
6
13
...numai ca va trebuie niste politisti cam solizi , ca sa ridice cateva sute de kilograme , cat cantareste o masina.
9
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272