REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15.9° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Colegiul Medicilor Bucureşti: Personalul medical nu trebuie ameninţat cu implicaţii posibil penale

Colegiul Medicilor Bucureşti: Personalul medical nu trebuie ameninţat cu implicaţii posibil penale

Replica API 1 aprilie 2020 | 00:00 930

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti subliniază, într-un comunicat de presă transmis marţi, că personalul medical nu trebuie ameninţat cu implicaţii "posibil" penale, adăugând că "moralul acestuia" este "oricum afectat major" de situaţia actuală.

"Personalul medical nu trebuie ameninţat cu implicaţii posibil penale, moralul acestuia fiind oricum afectat major de situaţia actuală. Nu trebuie interzisă demisia personalului medical, care va purta oricum toată viaţa responsabilitatea unei asemenea demisii - credem că este o pedeapsă suficientă această povară. Nu credem că într-o astfel de luptă poate fi util personalul medical terorizat, temător şi ezitant. Aceste presiuni nu fac decât să crească riscul unor erori medicale", se arată în comunicat, scrie Agerpres.

Potrivit organizaţiei, trebuie create spaţii de izolare în toate spitalele, COVID sau non-COVID, pentru pacienţi suspecţi, cu toate măsurile corecte de protecţie pentru personalul medical.

Toţi pacienţii cu simptomatologie sugestivă de infecţie cu SARS-CoV- 2 trebuie trataţi ca suspecţi şi izolaţi corespunzător, pentru protecţia atât a cadrelor medicale, cât şi a celorlalţi pacienţi, până la obţinerea rezultatelor de laborator, se menţionează în comunicat.

"Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti constată că ameninţările asupra stării de sănătate a populaţiei, cât şi cele asupra medicilor şi întregului personal medical sunt serioase şi riscă să se agraveze în următoarele zile. (....) Asiguraţi condiţiile corecte pentru ca armata în halate albe să poată lupta şi vă asigurăm că aceasta îşi va face datoria, indiferent de riscurile asumate! Sperăm că toate instituţiile statului, cât şi societatea civilă vor lua în considerare acest apel!", se mai arată în comunicatul de presă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa supunem golanii uratzii spagarii la ce vrea mushkii nostri? eu zik sa le luam si averile si sa-i bagam la lagar ca pe nishte spagari ordinari ce sunt
0
0
Niste soldati prosti, in timpul Primului Razboi Mondial au fost prinsi de inamic in izmene. Si au luptat nu si-au dat demisia! Au invins dar multi au si murit. Asa e la razboi!!!!
2
0
o tampenie, corb la corb nu isi scoate ochii ! Iti dai demisia in timpul pandemiei, in stare de urgenta, medic,asistenta egal ridicarea dreptului de libera practica toata viata ! dute ma spagarule, infectie umana ce esti, dute unde vezi cu ochii, gunoi uman !nemernica aceea , sefa ATI, ridica 18620 lei lunar pe fluturas, spaga era confidentiala si neimpozabila, dar acum, cand trebuie cu adevarat sa munceasca pt semenii ei, isi da demisia! scursuri umane, nu medici! asa ne trebuie, le au facut salarii ca in elvetia, cand ei au competenta la nivel de africa si nesimtire ca in india !
3
1
Buna dimi.V-ati trezit? Ar trebui dat si o interdictie de afolosi medici din specialitati total paralele la tratarea bolnavilor cu coronavirus.De ex. nu pui un ortoped sa trateze asa ceva.La fel de bine poti sa-l pui pe ortoped sa lucreze in agricultura ca nu se pricepe
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468