REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Complex hotelier cu multe stele, într-un peisaj de vis, în apropiere de balta Baciu

Complex hotelier cu multe stele, într-un peisaj de vis, în apropiere de balta Baciu

Replica API 28 martie 2016 | 03:48 2134

De la viţă de vie, la turism

De la viţă de vie, la turism

Sursa foto: panoramio.ro

O societate din Bucureşti şi-a propus înfiinţarea unui complex hotelier la Rasova! Oportunitatea investiţiei rezultă din imensul potenţial al zonei Rasova. În comună se află un chei pe malul Dunării, într-o zonă pitorească cu un potenţial turistic ridicat. Atât pe malul Dunării, cât şi în imediata apropiere a canalului natural ce face legătura între fluviul Dunărea şi Balta Baciu, există o zonă împădurită pe ambele maluri cu plantaţie de salcâmi şi salcie, zonă deosebit de căutată pentru pescuitul sportiv. Tocmai pentru potenţial turistic al zonei, SC Domeniile Viticole Rasova SRL din Bucureşti şi-a propus ridicarea unui complex cu multe stele.

Proiectul urmăreşte înfiinţarea unui hotel, restaurant şi SPA situat în extravilanul comunei. Construcţia urmează a fi dotată cu cu o parcare de 44 locuri, drumuri şi alei de acces auto şi pietonal. Reprezentanţii societăţii au depus documentaţia tehnică la Agenţia pentru Protecţia Mediului, în vederea obţinerii certificatului de mediu. Societatea Domeniile Viticole Rasova a fost înfiinţată în anul 2009, asociaţi fiind Maria Dumitrescu, o bucureşteancă de peste 80 de ani, care deţine 95% din părţile sociale, şi Adrian Dumetrier, un cetăţean francez născut în România, la Olteniţa.

Principalul obiect de activitate a firmei a fost declarat, la înfiinţare, cultivarea strugurilor, însă a fost completat ulterior cu facilităţi de cazare şi restaurante, creşterea animalelor etc. De precizat că Adrian Dumetrier este şi reprezentant al mai multor firme româneşti, înregistrate de către cetăţeni francezi: DZ Constructions Partners SRL, DZ Holding International SRL, DZ Fundeni Partners SRL, DZ Engineering Partenrs SRL, cu activităţi în domenii diverse.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108