REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Consilierii PSD din Techirghiol, vot ÎMPOTRIVA introducerii gazelor naturale în oraş!

Consilierii PSD din Techirghiol, vot ÎMPOTRIVA introducerii gazelor naturale în oraş!

Replica API 21 aprilie 2018 | 00:22 331

Situaţie similară cu cea de la Eforie şi în Consiliul Local Techirghiol! Consilierii PSD s-au opus tuturor proiectelor iniţiate de primarul liberal al oraşului, deşi, teoretic, nu ar fi avut nici un motiv. Chiar şi cu votul împotrivă al consilierilor PSD, proiectele iniţiate de primarul din Techirghiol, Iulian Soceanu, au trecut.

Primul dintre proiecte s-a referit la aprobarea Studiului de Fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului „Înfiinţarea distribuţiei de gaze naturale în oraşul Techirghiol”. Cu votul a 10 consilieri, proiectul a fost aprobat; cei 3 consilieri de la PSD au votat însă împotrivă – Florea Constandin, Doru Drăghici şi Ioan Şlincu. „Am crezut că fiecare dintre consilierii locali au înţeles importanţa acestui proiect extrem de benefic pentru oraş. Din păcate, nu toţi consilierii au considerat că alimentarea cu gaze este o prioritate”, a declarat Iulian Soceanu.

Ce de-al doilea proiect s-a referit la acordul de principiu pentru contractarea unei linii de credit în vederea cofinanţării. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 1.613.495 euro fără TVA. Din surse proprii ale Primăriei oraşului Techirghiol, respectiv cofinanţarea aferentă oraşului Techirghiol va fi de aproximativ 664.000 euro fara TVA. Cel care va concesiona serviciul de distribuţie a gazelor va completa suma totală cu 1.032.697 euro fără TVA, pentru a realiza cei 41 de kilometri de conducte la nivelul oraşului Techirghiol. Din nou, consilierii PSD au votat împotrivă, iar reacţia primarului a fost: „Chiar şi cu cele trei voturi împotrivă, proiectele au trecut de votul Consiliului Local, astfel că demersurile pentru ca locuitorii din Techirghiol să fie racordaţi la reţeaua de gaze vor fi continuate. Nu am înteles însă votul impotrivă a celor trei colegi consilieri. Cred că imediat după ce am fost aleşi pe aceste functii, prioritatea noastră o reprezinta intersul comunităţii şi al oamenilor care ne-au votat. Consider că politica pe care trebuie să o facem este cea a cetăţeanului, nu cea de partid. (…) Având în vedere că lucrările la magistrala de gaz sunt aproape de final, în şedinţa Consiliului Local de joi, 19 aprilie, am propus spre aprobare două proiecte de hotărâre care să continue demersurile făcute până în prezent”.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mda, s-ar fi potrivit comentariul daca la primul proiect, PSD-istii ar fi votat pentru. Al doilea proiect se referea la finantare, primul se referea la introducerea retelei de gaze in Techirghiol. Dar, nu. Consilierii au votat si la primul proiect tot impotriva, ca si la al doilea. Cu fonduri UE, in vremea guvernarii PSD? hahhahaaa, cum?! cat s-a atras anul trecut, zero, nu? Pentru ca n-au fost bani de cofinantare! si-o sa fie anul asta? si-o sa le dea PSD-ul primarilor PNL cofinantarea? hahhaaa, hai ca esti hazos, bre! De mult nu m-am mai amuzat in halul asta!
2
0
Soceanu nu stie decat cum sa cheltuiasca bani! A dublat impozitele si acum mai vrea alti bani de cheltuit ca doar procentul stie sa-l ia, vezi ce a patit Stan de la atatea procente luate de la banii cheltuiti!
5
2
trebuie sa fii un cretin sa votezi impotriva cand tot orasul asteapta de ani de zile racordarea la gaze. Sa mai votati psd alta data!
6
1
BRAILOIU TIT LIVIU PRIMAR la EFORIE
0
4
iubim psd...asa ca nu conteaz ca acesti minunati si geniali consilieri doresc sa ne tina in frig si intuneric....slava tuturor politicienilor de rahat care au dus acest judet in groapa
2
0
Au fost 3 abtineri. Este altceva. Ca ziaristi ar tb sa fiti mai informati. Primaria vrea sa faca CREDIT, de ce nu...fonduti UE??? Pt ca tb sa dea socoteala la fiecare banut? App am votat cu actualul primar dar nu prea se baga la fonduri. Pacat!
7
2
Consilierii PSD voteaza impotriva cetateanului la fel ca si in Cumpana si Agigea unde au marit impozitele cu 35%. Astfel impozitul auto este mai mare in niste comune de rahat fara asfalt decat in Capitala tarii?!?
5
2
Doru Draghici politicianu nu vrea gaze pe dracu omu danseaza dupa Florea Constantin
3
0
3 idioti cei trei consilieri
9
2
numai la harsova sunt catei
1
1
Cu asa atitudine sa nu mai cersiti voturi. Nu va mai voteaza nimeni, nici macar cei asistati social. Rusine consilierilor PSD.
10
3
Jos psd alde udmr
9
2
Oare PSD nu costientizeaza ca tot orasul asteapta gazul? Nu PSD a votat impotriva ci votantii lor Inca o data intelectul votantului PSD a fost demonstrat Pacat ca astfel tara asta nu evolueaza
19
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108