REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Consilierii votează dările pe care le vom plăti în 2017. Revine taxa de linişte

Consilierii votează dările pe care le vom plăti în 2017. Revine taxa de linişte

Replica API 24 decembrie 2016 | 08:59 180

Consilierii locali municipali sunt convocaţi, miercuri, 28 decembrie, în ultima şedinţă din an, iar de departe, cel mai interesant proiect de hotărâre este cel privind stabilirea taxelor şi impozitelor aferente anului 2017. Un alt proiect interesant se referă la modificarea HCL nr. 63/2013 privind aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa. Revenind la dările pe care constănţenii le vor achita în 2017, există deja reacţii critice, consilierul municipal Cristina Văsii declarând: „Taxele cresc, dar nimeni nu prezintă concret ce se întâmplă cu aceste sume, din ce motiv cresc şi care este impactul în urma cheltuirii lor, iar aici mă refer la cifre şi nu poveşti”.

Liberala mai atrage atenţia şi asupra faptului că taxa de linişte a fost reintrodusă în proiectul taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2017, „ea fiind deja contestată în instanţă. „Mai mult decât atât, nici această taxa nu este fundamentată prin analize şi previziuni cu referire la impactul asupra siguranţei la nivelul municipiului”. „În câteva zile vom avea o nouă ședință a Consiliului Local Municipal, iar printre subiectele importante supuse votului se află și proiectul privind taxele și impozitele locale aferente anului 2017.

„Din acest motiv revin și mențin un punct de vedere exprimat în urmă cu o lună: Consider ca înainte de a crește valoarea taxei de promovare sau revenirea ei la valoarea anului 2015, ar trebui prezentată o analiză privind impactul promovării realizate în anii anteriori și ce anume se previzionează pentru anul 2017 privind cheltuirea acestor bani. Plătitorii sunt îndreptățiții să dezbată pe marginea acestui subiect și să solicite modificări, însă fără a avea la dispoziție date concrete nu știu cum ar putea să o facă. Mai mult decât atât, consider necesară modificarea HCL-ului cu privire la ponderea acestor sume, prin care procentul alocat stațiunii Mamaia să fie de 60%, iar diferența de 40% să fie utilizată în scopul promovării turismului în orașul Constanța.

Este necesară promovarea către turiști a obiectivelor din interiorul orașului, cum ar fi muzeele, siturile arheologice, Delfinariu, Acvariu și toate celelalte obiective. Revenind la taxe, consider că valoarea taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice în municipiul Constanţa trebuie împărțită în două categorii în funcție de sezon datorită faptului că activitatea economică desfășurată în aer liber (Ex: comerț temporar, terase de alimentație publică) este foarte influențată de anotimp, fluxul de turiști fiind foarte scăzut în afara sezonului estival.

Din acest motiv voi propune reducerea acestei taxe în extrasezon la 1/3 din valoare taxei pentru sezonul estival”, mai arată Cristina Văsii. Liberala mai susţine că, din punctul ei de vedere, „toate proiectele de pe ordinea de zi am o părere generală: notele de fundamentare nu conțin informații clare. Ar trebui sa conțină minim: context actual, schimbări preconizate, buget si evident cifre”.

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108