REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Consiliul Local Constanța A DAT CU PICIORUL unei înțelegeri pentru o datorie EXORBITANTĂ! Cât are de recuperat POLARIS!

Consiliul Local Constanța A DAT CU PICIORUL unei înțelegeri pentru o datorie EXORBITANTĂ! Cât are de recuperat POLARIS!

Replica API 29 septembrie 2017 | 00:02 518

Consilierii locali au respins, astăzi, cu 11 voturi pentru, 3 împotrivă și 11 abțineri proiectul de hotărâre pentru aprobarea tarifelor pentru activitatea specifică serviciului de salubrizare în vederea punerii în executare a Sentinței civile nr. 2605/2012 c.a., pronunțată de Tribunalul Iași în dosarul nr. 1560/118/2012 și pentru aprobarea încheierii tranzacției judiciare dintre municipiul Constanța și POLARIS M. HOLDING SRL, în scopul stingerii litigiului ce formează obiectul dosarului civil nr. 2711/99/2017, aflat pe rolul Curții de Apel Iași.

Proiectul de hotărâre a stârnit discuții aprinse, grupul consilierilor PNL luând cuvântul, prin consilierul local Raluca Trandafir, pentru a sublinia faptul că, până în prezent, nu există nicio hotărâre definitivă care să oblige Primăria Constanța la plata sumei de 63 de milioane de lei, stabilită prin proiectul de hotărâre pentru a fi achitată către POLARIS. Preț de aproape o oră, consilierii locali au dezbătut pe marginea proiectului de hotărâre, într-un final fiind solicitată și prezența directorului de la Direcția Juridică a Primăriei Constanța, pentru a fi solicitate informații suplimentare.

„Nu urmăresc niciun interes personal prin acest proiect de hotărâre. Nu mi-a aparținut inițiativa acestei idei, ci am speculat o declarație a reprezentantului POLARIS și am văzut-o ca pe o oportunitate de a stinge două litigii”, a subliniat primarul Decebal Făgădău.

Într-un final, proiectul de hotărâre nu a trecut, consilierii locali PNL preferând „să-și încerce norocul” la următoarele termene de judecată, unde instanța poate admite restituirea de către Primăria Constanța către POLARIS a unei sume totale de 413 milioane de lei, după cum a subliniat primarul Decebal Făgădău, decât să aprobe actuala sumă propusă, de 63 de milioane de lei.

POLARIS M HOLDING va cere Primăriei Constanța plata integrală a datoriei

După decizia Consiliului Local Constanța, Eduard Martin, administratorul POLARIS M HOLDING SRL, a transmis următorul punct de vedere:

„Astăzi, Consiliul Local Constanţa a respins Proiectul de Hotărâre iniţiat de Primarul Decebal Făgădău, care aprobă tranzacţia judiciară dintre Polaris M Holding şi Primăria Constanţa. Această tranzacţie stabilea, pe scurt, renunţarea de către Polaris la încasarea celor 91 de milioane de euro sub formă de penalităţi, cu condiţia achitării celor 14 milioane de euro, suma rezultată din ajustările tarifare neacordate de Primăria Constanţa începând cu anul 2011. Cele 14 milioane de euro, suma de baza şi cele 91 de milioane de euro penalităţi , au fost stabilite de expertiză judiciară, prin Sentinţa judecătorească din aprilie 2017.

Urmare respingerii tranzacţiei prin abţinerea sau votul împotriva Proiectului de Hotărâre a unor consilieri locali, în calitate de administrator unic al Polaris M Holding, doresc să fac următoarele precizări:

1. În aprilie 2017, după sentinţa care stabilea că Polaris are dreptul să încaseze 91 de milioane de euro sub formă de penalităţi, am făcut prin intermediul postării Facebook din dată de 24 aprilie 2017, o oferta prin care eram dispuşi să renunţăm la penalităţi, dacă se punea în executare sentinţa din 2012, prin care Polaris era îndreptăţit să primească ajustarea.

2. Timp de 6 luni s-a discutat o formă de tranzacţie judiciară care avea că principiu de baza renunţarea la penalităţile de 91 de milioane de euro.

3. Am constatat cu surprindere că în nota de fundamentare a departamentului juridic al primăriei, sunt prezentate critici la adresa Hotărârilor instanţelor definitive şi irevocabile care ne dau câştigători ai proceselor legate de ajustare.

4. Fiecare zi de întârziere a punerii în executare a Sentinţei din 2012 prin care Primăria este obligată să acorde ajustarea, înseamnă aproximativ 150.000 de euro penalităţi pe zi.

5. Orice demersuri va face Primăria Constanţa, decizia instanţei din 2012 care stabileşte definitiv şi irevocabil obligaţia de ajustare a tarifelor începând cu anul 2011 şi Hotărârea instanţei din 2015, definitivă şi irevocabilă, care stabileşte 1% penalităţi pe zi, rămân valabile şi autoritate de lucru judecat.

6. Am luat decizia renunţării la penalităţi în aprilie 2017, pentru că am considerat că populaţia oraşului nu trebuie să plătească pentru deciziile greşite ale administraţiei locale de a nu pune în executare hotărârile instanţelor definitive şi irevocabile, preferând însă în schimb să critice decizia judecătorilor.

Având în vedere aspectele de mai sus am luat următoarele decizii în cadrul firmei Polaris:

1. Vom merge până la capăt pentru încasarea penalităţilor de 91 de milioane de euro ele fiind calculate până la 30.04.2016. Pentru cei care nu cred în şansa de reuşită a demersului nostru, le reamintesc că Hotărârile instanţelor din 2012 şi 2015 care privesc obligaţia ajustării şi stabilirea cuantumului de 1% pe zi penalităţi, rămân definitive şi irevocabile. Este doar o chestiune de timp să fie puse în executare aceste Hotărâri definitive şi irevocabile.

2. În termen de maxim o săptămâna vom deschide un nou proces pentru recuperarea unor daune certe cauzate de nepunerea în aplicare a sentinţei din 2012, pe care deja le-am cuantificat prin expertiză extrajudiciară finalizată în urmă cu 2 săptămâni, la nivelul sumei de aproximativ 4 milioane de euro, Primăria fiind deja înştiinţată oficial cu privire la această speţă (este o altă sumă la care eram dispuşi să renunţăm în cadrul tranzacţiei respinsă azi de Consiliul Local).

Ce va face Polaris M Holding cu penalităţile pe care le va obţine în urmă executării silite ?

Având în vedere principiul pe care l-am mai enunţat şi anume că populaţia Constanţei nu trebuie să plătească pentru ambiţiile personale, greşelile şi jocurile politicienilor votaţi să conducă oraşul, am luat următoarea decizie împreună cu managementul firmei şi asociatul meu:

Orice sumă încasată peste suma care reprezintă suma ajustării, va fi întoarsă în comunitate printr-o modalitate extrem de transparenţă astfel:

1. Vom înfiinţa o fundaţie care va avea ca scop returnarea către comunitate a sumelor încasate sub formă de penalităţi

2. Membrii acestei fundaţii şi care vor avea drept de vot, vor fi ONG-uri locale, formatori de opinie, medici, profesori şi alţi componenţi ai societăţii civile. Nu va putea face parte din această fundaţie, niciun membru al vreunui partid politic.

3. Prin intermediul acestei fundaţii se vor finanţa edificarea şi funcţionarea unor proiecte necesare în domeniul sănătăţii, învăţământului, protecţiei sociale şi orice alte proiecte care au utilitate directă şi adresabilitate către cetăţenii municipiului Constanţa.

Regret că s-a ajuns în această situaţie, personal am făcut tot ce se putea face că să nu se ajungă la plata penalităţilor, dar am speranţa şi voi milita că tot răul să fie spre binele cetăţenilor oraşului Constanţa”.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bun! vrea polarisul toti banii? ok! platiti dar... reziliati contractul cu ei si aduceti alti gunoieri. nu se poate sa le dai penalitati si sa continui cu gunoaiele... sa vedem... cum faceti?
2
1
Bravo ca doneaza banii, asta da primar , nu Decebal... care pana acum nu stia ca trebuie rezolvata problema. Are alta treaba se pare, oricum primaria nu e condusa.... cu un viceprimar ca taranul de Babu, un babuin prost care se umfla in pene
4
0
AFACERI destepte fac baietii din PSD,cu ocazia asta baietii vor incasa 91 milioane euro,PNL-isti si PMP-alistii idioti si-au luat multa m..e cu lopata! Iar cea mai mare si mai mare problema e asta: de unde va plati primaria 91 milioane euro?nu stiti?Va spun eu,de la prostii de constanteni clar si raspicat! Si constantenii iar raman precum vorba aia : si fu..t si batut si fara bani si aruncati dupa gard". Bravo Romania,spirit civic zero are romanu'.
6
0
Problema nu este la Fagadau sau la actualul clm. Golanul de Mazare si cei care in timpul mandatului au girat contractul cu Polaris trebuieactionati in judecata si executati silit, ei, firmele lor sau ale neamurile lor unde si-au dosit imobile, case si terenuri. Nu uitati ca Polaris i-a cotizat din greu lui Mazare in excursiile din Cuba, Brazila etc, a dat si mai da mii, zeci de mii de euro la Tv Neptun si la echipa de hanbal a lui Constantinescu, ia curatat gratis si zilnic curtea casei lui Mazare, totul ascuns prin diverse contracte.DNA are o gramada de treaba cu hotii astia.
5
1
Bravo Fagadau bravo Muhscina . L ati imbogatit pe Mos Martin!
9
3
Pentru comentariul de la 17.11, asa e. Liberalii si pmp istii au luat teapa si au votat ca prostii impotriva sa ia polaris 91 de milioane de euro. I a fraierit Fagadau
7
2
Voi chiar nu va dati seama ca Martin e pe mana cu Fagadau?? I-au facut pe liberali!!! acum toata lumea e fericita la PSD . Martin ia 100 milioane de euro, Fagadau va zice ca nu din vina lui iar PNL-isti. si PMP istii .. au luat-o! Bravo baietii ! Keep on!
13
3
Constantenii sunt niste idioti. Pai sa il votezi pe Fagadau adica PSD... sa faca manevre sa fure banul public sa iti creeze conditii de lumea a 3 a in oras si sa nu protestezi. E ca si cum ti-ai da cu ciocanul in coaie si ti-ar placea. Sunteti patetici dragi constanteni...am 15 ani as protesta ..as da in cap..insa nimeni nu misca un deget lasilor! Abia astept sa fac 18 si sa o tai din ghena asta de oras
12
3
Martin a fost bine sfatuit - ma indoiesc ca e capabil sa nasca singur o asa idee... Oricum, joaca cu zecile de milioane de euro, atat de natural purtata de amblele tabere, duce la o intrebare: de unde vin si unde mama naibii se duc banii astia? Chiar si vorbind doar de cele 14 milioane reprezentand ajustari tarifare neacceptate si neacordate de primarie, suma e colosala...ce marja de profit a calculat PMH de a reusit sa atinga suma amintita in doar 6 ani? Gunoiul si gunoierii...AFACERE!
7
1
Fagadau , ca si PSD-ul , papa de la Polaris ! Firma trebuia inchisa de mult , pentru practici mafiote , pentru dare de mita si primire de foloase necuvenite ...
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108