REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constanța, iad pentru cei care vor să muncească. Oferta de joburi: zero!

Constanța, iad pentru cei care vor să muncească. Oferta de joburi: zero!

Replica API 16 februarie 2015 | 09:32 149

Faliment total? 133 de locuri disponibile, la peste un milion de CV-uri

Faliment total? 133 de locuri disponibile, la peste un milion de CV-uri

Constanța se laudă cu statutul de atracția verii. Din luna septembrie a fiecărui an, însă, preșul nu mai poate acoperi praful și iese la iveală ceea ce nu vrem să acceptăm: Constanța este la pământ. Unul din cele mai mari orașe al țării, prăbușit pe undeva pe locul nouă în topul orașelor din punct de vedere economic, se dă de ceasul morții. Locurile de muncă nu mai sunt o raritate în orașul de la malul mării, ci aproape inexistente, piața fiind, literalmente, moartă și, practic, cine își dorește să muncească are toate motivele să evite Constanța.

Potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă se înregistrau 15.706 locuri de muncă, în data de 13 februarie 2015. În județul Constanța, îți vine să plângi: 133 de locuri, în timp ce, la Cluj de exemplu, erau disponibile 1.760 sau 1.189, în județul Prahova. Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, sunt înregistrate aproape 1.200.000 de CV-uri. Nici pe site-urile de profil oferta nu este mai generoasă pentru Constanța.

Pe ejobs.ro sau bestjobs.ro aproape că îți vine să îți smulgi părul din cap. Cine are nevoie de un job serios se confruntă cu o ofertă greu de imaginat pentru un oraș cu pretenții europene, aceasta limitându-se la „specialist centru de înfrumusețare”, „agent vânzări pentru colaborare”, „operator pariuri sportive” și zece posturi pentru „reprezentant AVON”. Evident, toate aceste posturi sunt puse la bătaie de angajatori pe ejobs care recrutează din toată țara, nu doar din Constanța.

Pe bestjobs, tragedia este la fel de mare, care pune la dispoziție, la Constanța, posturi doar în domeniul vânzărilor, aprovizionare. Totodată, se mai caută casieri la Profi, un „promotor în agricultură”, un conducător auto și, poate singurul job serios, manager relații corporate, la BCR, toate celelalte oferte axându-se pe vânzări, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă, în acest ritm, ar mai fi ceva de vândut sau, mai exact, cineva care să cumpere.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108