REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constanţa, prea mică să aibă şef peste Inspectoratul de Poliţie sau jocurile sunt prea mari?

Constanţa, prea mică să aibă şef peste Inspectoratul de Poliţie sau jocurile sunt prea mari?

Replica API 22 februarie 2013 | 00:00 235

Rapotan, veşnicul împuternicit

Rapotan, veşnicul împuternicit

Nici un constănţean nu pare demn să fie instalat, cu acte în regulă, la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa. Există un om care, periodic, este împuternicit să asigure comanda IPJ Constanţa. Vorbim despre adjunctul IPJ, comisarul şef Adrian Rapotan, care, ori de câte ori pleacă vreun şef din fruntea inspectoratului, este desemnat să se ocupe de instituţie. Apoi, când "cei mari" de la Bucureşti decid că a venit vremea, ori numesc direct un şef, ori se dă undă verde organizării unui concurs, cu câştigătorul (aproape) ştiut dinainte.

La sfârşitul anului trecut, comisarul şef Valentin Burlacu părăsea IPJ Constanţa, pentru a se întoarce la DNA, structură la care a activat şi anterior postului de conducere de la malul mării. De atunci şi până în prezent, nu s-a anunţat organizarea vreunui concurs pentru postul rămas gol, ca şi cum celor de la Bucureşti nu le-ar păsa de judeţul Constanţa, deşi, din punct de vedere al activităţilor specifice, este un judeţ complex. Sau, dimpotrivă, poate că tocmai complexitatea face ca "jocurile" să nu se fi încheiat, iar "cei mari" să nu-şi fi dat încă girul pentru un viitor şef, cu sau fără concurs susţinut pe post.

Ce funcţii de şef sunt "libere" la nivelul IPJ Constanţa

Aşadar, postul de şef al IPJ Constanţa este liber, atribuţiile şi activităţile aferente funcţiei fiind îndeplinite de Adrian Rapotan, care este adjunct. Deşi acoperă două posturi, Rapotan încasează un singur salariu. Restul este "muncă voluntară", după cum singur a confirmat. Însă, la nivelul IPJ Constanţa, nu doar funcţia de şef este în stand-by. Nici la Serviciul de Intervenţie Rapidă (DIAS) nu există momentan şef. După pensionarea de anul trecut a lui Emanoil Moraru, împuternicit să conducă serviciul este adjunctul, Adrian Cerneaga. Facem o paranteză şi anunţăm că, deşi Moraru s-a pensionat, el încă figurează pe site-ul oficial al Poliţiei drept şef al SIR. Trecem peste acest amănunt şi ajungem la un alt departament din cadrul IPJ Constanţa care nu are şef: Biroul Control Intern. Gabriel Neacşu este, de anul trecut, magistrat. El a fost declarat admis la examenul de admitere în magistratură organizat în perioada 26 iunie-10 octombrie. După examen, comisarul şef a fost repartizat în funcţia de judecător la Judecătoria Tulcea.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108