REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CONSTĂNȚEANUL care a UCIS un sportiv în 1992, EXTRĂDAT din Canada!

CONSTĂNȚEANUL care a UCIS un sportiv în 1992, EXTRĂDAT din Canada!

Replica API 19 decembrie 2018 | 00:10 4303

Givan Iusein, zis Coco, a fost condamnat la 18 ani de închisoare, dar a reușit să fugă în Canada, acolo unde se aflau părinții săi. A fost dat în urmărire internațională și localizat în 2006, însă autoritățile de acolo au amânat extrădarea sa, solicitând documente suplimentare.

Potrivit reprezentanților Tribunalului Constanța, bărbatul a fost extrădat din Canada în România pe 13 decembrie 2018 și a fost depus într-un penitenciar din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor. Precizăm că Givan Iusein a fost condamnat la 18 ani de închisoare prin hotărâre definitivă la data de 10 ianuarie 1994, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, fiind emis mandatul de executare a pedepsei de către Tribunalul Constanța. În sarcina inculpatului s-a reținut că, în noaptea de 10 iulie 1992, împreună cu alte două persoane au aplicat lovituri unui tânăr sportiv, în Mamaia, cu corpuri contondente și cu un cuțit, în mai multe zone ale corpului, cauzând decesul acestuia. Condamnatul a beneficiat de întreruperea executării pedepsei închisorii pe motive medicale, succesiv, în perioada 10 decembrie 1994 – 11 septembrie 1996, iar la această ultimă dată, când a expirat măsura întreruperii executării pedepsei, a părăsit teritoriul României, acest lucru echivalând cu o sustragere de la executare. Întrucât a fost identificat pe teritoriul canadian, la data de 14 iunie 2006 Tribunalul Constanța a întreprins demersurile legale pentru solicitarea extrădării. Însă autoritățile judiciare canadiene au solicitat, pe parcursul timpului, din 2006 și până în 2018, diferite precizări și înscrisuri suplimentare, pentru a analiza pe fond cererea de extrădarem aceste solicitări decurgând în esență de diferența majoră între sistemele de drept procesual penal ale cele două state, în ce privește standardele de respectare a dreptului la un proces echitabil. Condamnatul a susținut în fața judecătorului canadian, între altele, că probele în procesul penal român au fost obținute prin practici nelegale, inclusiv prin tortură. După ce au analizat toate detaliile, a fost admisă cererea de extrădare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti va dati puli si il injurati pe Cabana da nici unu din cta asta nu ati avut ce sa ii faceti nici in libertate si nici in puscarie ...prapaditilor va rugati d el sa va ia pe langa el cnd ajungeati la puscarie ..si asta cu afaceri bani multi dc plm apelati la el cnd va cerea lumea taxa de protectie ...pzde d oameni sunteti totii maaa ...
2
4
tiganoi spurcati
3
3
asta era Tudorascu , unde prindea oiile tiganesti le casapea! Sa zica Titi oaia belita in fund de Tudorascu
15
0
Cat timp si cati bani se puerd cu garoiul. Rezolvat pac pac
5
2
Moarte ciorilorrr,la primul razboi cartierele tiganesti vor fi mitraliati si vor disparea,atentie este planul romanilor de mult.
5
1
Daca mai traia Tudorascu tigani ca sedan si putrezitul ala de tac-su dadeau la lopata pe 10 lei acum
15
1
CABANA ,TIGANI BORATI.FOREVAR ION ANTONESCU
15
1
sa nu prindeti nici unul anul nou 2019!!!... oriunde v-ati afla: in guvern, in parlament, sri, sie, deconcentrate, prefecturi, parchete, judecatorii, la cersit, la vandut de tigari, la smenarit, la furat, prin puscarii, bogyguarzi, in legiunea straina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10
4
Era doar un baiat care la nevoie si pt a se apara batea ciorile spurcate din piata chiliei raiul tiganilor care se dsau turci! Micul Tizgaris pardon paris
16
2
Facea figuri Tudorascu, si lam casapit, noi suntem mafioti adevarati. Lam facut ciur... Ia zi care mai e jmacher
4
18
Cred ca despre Mihai Tudorascu este vorba.
8
4
Ce sa mai vb vai de noi omori oamenii si faci arest la domiciliu
4
1
La cata lume a facut rau si nenorocitu ala de Cabana acuma sa dus in pamant de cancer . Asa ar trebuii sa ii padepseasca dumnezeu pe toti si nenorocitii de guvernanti.
11
2
La luat dracu si pe cabana !
10
3
Pe 15 ianuarie 1992 aflam cum un constantean transase o studenta de 21 de ani si ii imprastiase bucati din corp, in saci de plastic, prin tomberoane si in Dunare. Individul nu este in puscarie pana la moarte, asa cum spunea condamnarea, ci, dupa 25 de ani, a fost eliberat. Nimeni nu mai stie ca e un criminal. Pana sa ne revolte intarzierea Canadei cu o extradare, sa ne revolte, mai intai, justitia din tara asta. Criminalul despre care vorbesc e studiu de caz in cartile de Criminalistica. A mancat o parte din carnea victimei. Este considerat al doilea Ramaru. Acum e liber.
9
3
La noi justitia inchide ochii la orice si te extradeaza in secunda doi in sistemul statului se afla doar gunoaie de oameni
8
1
Tudorascu cumva......sportivul............era SMEKER ADEVARAT!! nenorocitul ala de Cabana.....
12
2
Despre ce sportiv era vorba? Cum il chema? Am o banuiala. In rest bine ca l au prins.
6
2
pai daca extradarea e ceruta de idioti ca bubosul gargamel e clar de ce le trebuie atata !
12
4
12 ani le au trebuit la canadieni sa il extradeze . Si noi ii ridicam in slavi vaii canadienii
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108