REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constănţenii, ADEPŢII suicidului?! Traversarea neregulamentară, „în sângele” pietonilor

Constănţenii, ADEPŢII suicidului?! Traversarea neregulamentară, „în sângele” pietonilor

Replica API 23 iulie 2016 | 00:54 274

„M-am asigurat că nu e Poliţia prin zonă”...

„M-am asigurat că nu e Poliţia prin zonă”...

Timpul reprezintă cel mai mare inamic al omului! Fiecare secundă, minut, oră contează. Acest lucru este valabil inclusiv când vorbim despre traversarea unei străzi prin locurile regulamentare. Din păcate, constănțenii și nu numai își riscă viața în fiecare moment atunci când decid să facă slalom prin mașinile aflate în trafic în loc să aștepte câteva secunde la semafor. Nici variantele puse în aplicare de administrația locală par să nu îi dezvețe de acest obicei! Pasarele pietonale sunt probabil prea aglomerate și prea lungi așa că oamenii trec...pe sub ele, punând în pericol atât propria viață, cât și a participanților la trafic.

Zona Tomis 3 este cunoscută ca fiind una de foc din cauza fluxului uriaș de persoane și autoturisme. Chiar dacă pe o distanță de aproximativ 50 de m a bulevardului Tomis sunt amenajate două treceri de pietoni, una semaforizată și una nesemaforizată, constănțenii aleg drumul cel mai scurt. Care?! În trafic, printre autoturismele aflate în mers.

De exemplu, în dimineața zilei de 21 iulie a.c., într-un interval de 5 minute, nu mai puțin de 4 persoane au fost suprinse în timp ce traversau dinspre Piața Tomis 3 spre stația de autobuz. Nestingheriți și fără să conștientizeze primejdiile la care se expun, aceștia nu se teamă, nici măcar de amenzile pe care le riscă. “Mă grăbesc și mă asigur înainte să traversez. Voiam să prind autobuzul”, a spus un vârstnic. Întrebat dacă nu este măcar teamă de o amendă, bărbatul a spus, zâmbind: “M-am asigurat și nu este poliția prin zonă”.

Precizăm că pe parcursul acțiunilor polițiștilor rutieri, pietonii surprinși în timp ce traversau neregulamentar și, ulterior, amendați deveneau recalcitranți întrucât cred că amenzile sunt foarte mari în comparație cu salariile și pensiile pe care le au. “Amenda este cuprinsă între 2-3 puncte de amendă. Un punct de amendă este de 125 de lei.

Principala cauză a accidentelor rutiere în municipiul Constanța, dar și în toate localitățile urbane în special în cele aglomerate, este indisciplinitatea pietonală.”, au precizat polițiștii rutieri. De asemenea, nici pasarele pietonale montate de administrația locală tocmai pentru a se evita eventualele tragedii nu par să-i convingă pe constănțeni, dar și turiști să le folosească. Pentru a pierde mai puțin timp, după cum ei susțin, aleg să traverseze pe sub ele, sărind chiar și gardurile.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108