REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constănțenii au încins grătarele de 1 Mai! Unii au improvizat și au făcut grătar pe iarba verde

Constănțenii au încins grătarele de 1 Mai! Unii au improvizat și au făcut grătar pe iarba verde

Replica API 2 mai 2017 | 01:02 1384

Dacă nu faci un gratar de 1 mai, nu simți că a fost sărbătoare. Asta și-au spus constănțenii care astăzi au ieșit cu mic cu mare la iarbă verde. Fie că au fost pe malul lacului Siutghiol, la Cheile Dobrogei sau în pădurea de la Fântânița fie că au, toți au pus la bătaie micii și fripturile. Numai că atunci când faci un grătar trebuie să ai în vedere mai multe reguli de care nu toată lumea a ținut cont.

Constănţenii au profitat de temperaturile ridicate, iar sâmbătă, încă de la primele ore ale dimineţii, s-au îndreptat către zonele deja consacrate pentru astfel de ocazii. Până la ora prânzului, în păduricea de la Valu lui Traian, la Fântâniţa sau la Gura Dobrogei grătarele sfârâiau, iar petrecăreţii începuseră parcă să mai uite că iniţial au fost deranjaţi că înghesuiala din parcările din faţa blocului s-a mutat în pădure. Pe spațiile verzi au sfârâit grătarele și a curs berea. De altfel, de 1 Mai muncitoresc toată lumea sărbătorește cu mici și bere. Copiii au fost și ei în extaz, mai ales că au avut foarte mult spațiu la dispoziție pentru a se juca. Cu toate acestea, constănțenii care au încins grătarele nu au respectat în tocmai regulile. Un bărbat a făcut grătar fix pe iarba verde. A adunat mai multe crenguțe și le-a dat foc. Ceea ce nu știe este că se poate alege cu o amendă frumușică. Potrivit articolului 7 din Legea 54/2012, persoanele fizice au următoarele obligații să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă și să nu desfăşoare activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic şi/sau a zonelor indicate pentru activităţile de picnic. În caz contrat, se pot alege cu o amendă cuprinsă între 2.000 lei și 5.000 lei sau cu o amendă cuprinsă între 1.000 lei și 3.000 lei. Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor prevăzute se fac de către reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu, autoritățile administrației publice locale și personalul împuternicit al acestora, precum și de către ofițerii și agenții de poliție din cadrul Poliției Române, ofițerii și subofițerii din cadrul Jandarmeriei Române, precum și de către agenții Poliției locale.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
care cetateni ma ? poate ghertzoii manelisti
1
0
au unii imaginatie,am vazut doi indivizi care pusesera gratarul linga o ghena de gunoi,probabil si cei care au lasat mizeria in padure sunt de aceeasi speta
1
0
o sa-I iau la pula in prima zi pe maimutoii de militieni din zona care n-au aplicat amenzi usturatoare contravenientilor
1
1
Si tiganilor din parcul tabacariei parcati cu bolizii in mijlocul parcului? Ei au voie noi ptr ei nu se aplica legea...
5
0
Sa se faca locuri de gratare la iesirea din orasa pe toate arterele principale si sa se aplice legea cit mai dur pentru nerespectarea ei.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108