REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constănţenii fac cozi la Chiru, pentru locuri de muncă

Constănţenii fac cozi la Chiru, pentru locuri de muncă

Replica API 25 ianuarie 2014 | 00:00 222

Ca la nebuni!

Ca la nebuni!

Preşedintele judeţean al PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, a organizat vineri prima audienţă cu constănţenii din acest an. Cu mic, cu mare, oamenii şi-au spus of-urile senatorului, în speranţa unui ajutor, cât de mic. În ciuda nelipsitelor mâini întinse ale tăietorilor de frunze la câini, Chiru a sesizat o înmulţire a problemelor constănţenilor, în special în zona locurilor de muncă, despre care senatorul susţine că "nu există zi de la Dumnezeu fără cel puţin o astfel de cerere". Despre migraţia constănţenilor de la Agenţia Forţelor de Muncă la cabinetul senatorial, pentru ajutor, Chiru a oferit mai multe detalii: "A fost prima şedinţă de audienţe. Vorbim de probleme mult mai multe, mai apăsătoare şi mai urgente faţă de altă dată. Într-adevăr, majoritatea problemelor au o componentă materială, dar sunt şi altele mult mai grave, persoane aflate în stradă, evacuate, fără loc de muncă, cu membri de familie internaţi în spital, fără medicamente, dar sunt şi oameni preocupaţi de administraţie, de preţul gigacaloriei. Cele mai multe solicitări au fost pe zona de locuri de muncă. De altfel, cred că nu există zi de la Dumnezeu fără să am cel puţin o solicitare de susţinere pentru o slujbă, de un ajutor material. Nu cred că există zi", a menţionat Chiru, pentru "Replica".

De altfel, situaţia este explicabilă. Pe 6 ianuarie a.c., Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţa că, în intervalul 5 - 11 ianuarie, sunt disponibile un post de asistent medical generalist, un post de inspector în domeniul protecţiei mediului şi sănătăţii ocupaţionale, asimilaţi, un post de chelner şi două posturi de curieri, comisionari şi hamali. Total: şase locuri de muncă, pe tot teritoriul judeţului Constanţa! Aşadar, inexistenţa locurilor de muncă în Constanţa îi aduce pe unii la exasperare, iar pe alţii în braţele arhicunoscutei politici de asistenţă socială, pe care Chiru a etichetat-o ca fiind doar o altă abordare sortită eşecului: "Asistenţa socială, da. Din păcate, degeaba îi dai omului cu o mână şi îi iei cu zece. Degeaba îi iei întreţinerea, taxa de habitat, gigacaloria şi după aceea îi întorci un pachet alimentar. Nu aşa îl ajuţi pe om. Ajutorul real nu cred că în această zonă ar trebui identificat. Sunt foarte mulţi tineri sau de vârstă mijlocie care îşi doresc un loc de muncă permanent, plătit decent pentru a-şi putea întreţine familiile şi, din păcate, într-un oraş cu potenţial atât de mare, locurile de muncă lipsesc", a punctat Chiru.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108