REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constănțenii sărbătoresc Mica Unire în Piața Ovidiu

Constănțenii sărbătoresc Mica Unire în Piața Ovidiu

Replica API 24 ianuarie 2017 | 13:54 538

Autoritățile locale au organizat o manifestație urmată de paradă militară marți, 24 ianuarie, cu ocazia Zilei Unirii a Principatelor Române. Prezenți la eveniment au fost prefectul Adrian Nicolaescu, viceprimarul Costin Răsăuțeanu, președintele Consiliului Județean Horia Marius Țuțuianu, dar și alți oficiali. Evenimentul a avut loc în Piața Ovidiu, de la ora 11:00.

În 24 ianuarie 1859 a avut loc Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Mica Unire de la 1859 a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.

Prefectul Județului Constanța, Adrian Nicolaescu, a fost prezent și a deschis ceremonia de celebrare a Unirii Principatelor Române din 1859 ținând un discurs în fața celor ce au fost de față. „Aniversăm evenimentul fondator al României moderne. Trebuie să celebrăm cu mândrie Unirea. Prin propriile forțe, poporul român realizase Unirea Principatelor. Istoria ne-a demonstrat astăzi că suntem membri ai Uniunii Europene. La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, a declarat prefectul Adrian Nicolaescu.

La eveniment au participat cu mic cu mare, de la pensionari până la cei mai mici. Astfel, directorul Muzeului Național de Marină Militară a accentuat faptul că acești copii sunt de mare însemnătate pentru noi și pot descrie cu adevărat motivul tuturor evenimentelor mari ce țin de România, considerând că pentru ei s-a realizat totul. „Copiii sunt cei care trebuie să iasă în față acum. Toți copiii să vină aici, lângă mine. Pentru ei s-a întamplat totul. Reușita avea să fie de fapt după mai multe încercări, dar procesul istoric nu mai putea fi oprit. Fiecare consideră că Unirea este necesară, dar doreau să o facă fiecare în felul sau. A fost nevoie ca populația Bucureștiului să fie în stradă și să spună răspicat: VREM UNIREA”, a punctat Costin Scurtu, directorul Muzeului Național Militar din Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Corect sarbatoresc nu comemoreaza cum a afirmat malakul plavan joian plimbaret ot Sibiu!
2
2
Astia baga defilari pe 1000 lei pe luna. Ce ratati...cica armata.... lui papura. Traiasca Romania!
3
4
fasolea a mancato mata si ciolanu i la bagat in cur lui iohannis.
2
6
Felicitari organizatorilor si participantilor. La multi ani Romania si desigur romanilor " uniti in cuget si simtire "de pretutindeni .
6
1
Se da si fasole cu ciolan????????? Sau numai fasole ca ciolanele le-au furat gasca penala........
6
2
Da, Mica Unire... Reforma in educatie... Astia sunt formatorii de opinie... habar nu au pe ce lume traiesc.
2
3
Care constanteni? La munca leprelor...!!! Oras de rahat!
5
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108