REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.9° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Continuă DEMOLAREA GARAJELOR din Constanța

Continuă DEMOLAREA GARAJELOR din Constanța

Replica API 3 iunie 2021 | 12:56 2459

Garajele constănțenilor vor dispărea unul câte unul. Chiar dacă mulți s-au dezlipit greu de „bunul personal”, așa cum își considerau unii constănțeni garajele, iată că sunt și persoane care s-au conformat și și-au demolat singuri construcțiile. Aceștia însă, au speranțe că în locul acestora vor fi construite parcări.

Par constănțenii oare să lase de la ei în relația cu Primăria Constanța? Chiar dacă sunt foarte mulți cei care blamează și arată cu degetul spre autoritățile locale că nu fac, că nu dreg, iată că sunt mulți care se conformează și își îngrijesc spațiile verzi din vecinătatea locuințelor, lasă curățenie pe domeniul public și… își demolează garajele conform somațiilor primite. Acesta din urmă a fost un subiect amplu dezbătut printre constănțeni deoarece mulți și-au amenajat garajele ca pe propriile case și au renunțat foarte greu la acestea, la primirea somațiilor. „Nici nu mă gândeam să îmi demolez eu garajul pentru că îmi țineam adunăturile din casă acolo! Era curat, era amenajat frumos, nu supăra pe nimeni dar ce să fac dacă au cășunat pe mine, că vezi domnule că vecinii și-au dărâmat, eu de ce nu… A fost cea mai proastă decizie, dar acum ce să mai fac!”, ne-a declarat un constănțean.

Tot mai mulți se conformează

Tot mai mulți constănțeni, însă, se conformează somațiilor primite de la Direcția Generală Poliția Locală cu privire la garajele construite fără autorizație de construire sau menținute peste termenul prevăzut în autorizația de construire. Astfel, zilele trecute, garajele de pe strada Condorului au fost dezafectate chiar de proprietari. Acum, aceștia au emoții ca nu cumva Primăria să nu se țină de cuvânt și să lase terenul în paragină. „Să vedem ce va face Primăria cu aceste spații. Sperăm să amenajeze locuri de parcare civilizate, nu să lase de izbeliște terenul pentru gunoaie!”, a spus o constănțeancă.

Nu va mai rămâne niciun garaj

În cazul în care încă mai sunt constănțeni care speră să nu le fie demolate garajele, aceștia ar trebui să știe că în derulare este o campanile în plină desfășurare, în Constanța. Astfel, dacă au crezut că vor scăpa, constănțenii ar trebui să se apuce de „împachetat” tot ce au depozitat în acestea. "Primăria Constanța mulțumește tuturor celor care au dat dau dovadă de spirit civic și au înțeles că, pentru binele comunității în care trăim, spațiul public urban trebuie utilizat cât mai eficient. Acțiunea de desființare a garajelor din Constanța va continua până când toate construcțiile de acest tip vor fi dezafectate. Agenții Poliției Locale acționează permanent pentru identificarea tuturor construcțiilor care strică imaginea orașului sau ocupă inutil spații care pot deveni mult mai plăcute și utile pentru locuitorii zonei. În cazul în care proprietarii nu se conformează somațiilor primite, se trece la demolarea pe cale administrativă. Acest lucru înseamnă că operațiunea se efectuează de echipele municipalității, pe cheltuiala proprietarului", transmite Primăria Constanţa.

Citește și:

GARAJELE de pe strada DRAGOSLAVELE vor fi DEMOLATE!

Și GARAJELE din zona ABATOR vor fi DEMOLATE

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Medgidia pe cand demolati toate garajele pe post de bucatarii magazii etc pretindem ca suntem europeni!
0
0
Ptr jean, saraca e mata
1
0
garajul e al unui "smecher" de la FT7 care a lucrat multi.ani "afara"
2
1
Beau si faceau misto de batrane, se boschetau
2
2
sa va iau garajele cu muraturi pe carici saracilor
5
2
si bucataria celui de pe Badea Cartan de la K11 cand o demolati? ca i-ati dat ultimatum de 14 zile in Martie, si suntem in Iunie si tot nu a demolat-o, face ce vrea, si tot nu are autorizatie si nu plateste impozit la stat
5
3
In Tomis 2 in spate la Profi sunt garaje folosite ca depozite!
12
4
uie pnl.......
3
10
Valea portului zona Poarta 6 garaje la greu full cand se va demola ?
12
3
In spate la ft8 e unu cu garaj de zeci de ani. L,a si vopsit in primavara asta.
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272