REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Contrabandiștii de țigări au ajuns să ascundă țigările în Profi

Contrabandiștii de țigări au ajuns să ascundă țigările în Profi

Replica API 27 mai 2020 | 00:14 24201

Bărbații cunoscuți că se ocupă cu contrabandă, în special de țigări, anchetați prin 2012, au lovit din nou. Astfel, de dată recentă, au fost din nou condamnați, ajungând acum după gratii.

”Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, la data de 25 mai a.c., au depistat un bărbat, de 37 de ani, din municipiul Constanța, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contraband”, au precizat oamenii legii. Este vorba de Sali Baiazid.

Marfă ascunsă în incinta unui magazine Profi

Sub aspect obiectiv, faptele inculpatului Sali Baiazid, care în perioada aprilie 2015 - decembrie 2016 (7 acte materiale), a fost depistat deținând și comercializând pe raza municipiului Constanța, țigarete timbrate și netimbrate provenite din contrabandă, diferite mărci și care nu prezentau niciun fel de banderole de siguranță (timbru de siguranță) emise de autoritățile române, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare totală de 1.681,16 lei, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia. Menționăm că individul a fost depistat în mai multe zone, între care și Piața Grivița, comercializând țigări de contrabandă. De asemenea, acesta a fost prins și în timp ce își ținea ascunsă marfa în incinta unui magazine Profi.

Cercetați și în 2012

Din materialul probator administrat în cauză rezultă că în perioada aprilie 2012 - 04.05.2012 inculpaţii au deţinut la locuinţele personale cantităţi însemnate de ţigarete, de diverse mărci, nemarcate fiscal pe teritoriul României, cunoscând că provin din contrabandă pe care le-au transportat şi comercializat în Piaţa Griviţei din municipiul Constanţa şi Piaţa Centrală din oraşul Năvodari, deşi ţigările nu pot face obiectul comerţului particular, reprezentând monopol de stat. La percheziții au fost descoperite mai multe arme, dar și un poligon de tragere amenajat.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti prostii citesc stiri scrise de alti prosti.
0
1
Domnul PTR POLITIE Sunteti cu stirile in urma.... Asta a fost prin anul 2013 - 2014 . Nu mai judecati dupa coperta si in plus de asta haideti sa recunoastem toti mai facem gresim cate-odata!!!!
1
0
Parerea si increderea clientilor conteaza pentru noi, astfel ca se impun urmatoarele precizari Sali Baiazid nu este angajat PROFI. In urma cu mai multi ani, politia l-a surprins manevrand pachete de tigari ascunsese intr-unul din dulapioarele in care clientii isi depoziteaza singuri bagajele. Profi nu isi asuma raspunderea pentru obiectele depozitate in dulapioare.
3
0
Prejudiciu de 400 euro???In alte tari se face confiscare si avertisment . Puscarie?Doar pt atat??Pericol social?dar cei cu devalizare de milioane de euro?
0
2
Sunteti voi prosti ca cititi si distribuiti, nu jurnalista incompetenta.
1
0
Toate proastele au ajuns reporteri
2
1
Era bine daca puneai poze reale reporter de cacat
0
2
SI LA PROFI DIN TOMIS TREI IN CASETELE PENTRU BAGAJE.
3
0
Tigari, tigari avem, tigari tigari, baiatu vrei marlboro de contabanda?
2
2
In zona piata grivitei zilnic sunt zeci de persoane care vand tigari. Au tigarile ascunse IN COSURILE DE GUNOI, numai vorbim de magazinul profi din apropiere. La frizeria dupa galeriile cu coloare verde exterioara, FRIZERUL DE ACOLO VINDE DROGURI FRATILOR,si Politia doarme. ALOOOOOOO POLITIAAA BCCOOO
5
5
1681 lei subt 600 euro ? Ai mai si scris fix ...mai bine taceai. Inseamna 357 de euro
5
0
evident ca politistii vad si trec pe langa ei, si fac asta pentru ca-si ia dreptul, cum nu-si ia dreptul cum incep descinderile, asa-i Romania, daca nu dai dreptul politistului imediat te vede ca esti in neregula, daca-i dai tace si merge mai departe.
9
2
politistii stiu, vad ca se comercializeaza, dar se fac ca nu vad trecand pe langa ei.de ce oare?cine trebuie sa raspunda?
19
1
prejudiciu de 1681 lei adica fix 600 euro contravaloarea unei sticle de sampanie in club.
4
7
Si in Tomis 3 mai sunt persoane care vand tigari,darpolitia locala care patruleaza acolo,este prea ocupata sa alunge babutele care vand patrunjel.
15
7
Cu atata politie pe strazi, locala si centrala, cum este posibil sa mai avem contrabandisti de tigari ?
14
2
Si acum sint tinere de culoare care vind tigari in piata Grivitei
13
2
practic cumparati de la stat cu 20 nu de la particulari cu 10 , daca iei banii de la gura statului e grav
14
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108