REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Contribuabilii canadieni au plătit pentru securitatea prinţului Harry şi a soţiei sale

Contribuabilii canadieni au plătit pentru securitatea prinţului Harry şi a soţiei sale

Replica API 29 februarie 2020 | 00:00 377

Prinţul Harry şi Meghan Markle

Contribuabilii canadieni au plătit pentru securitatea prinţului Harry şi a soţiei sale, Meghan, după sosirea lor în Canada, în pofida afirmaţiilor contrare făcute de prim-ministrul Justin Trudeau în luna ianuarie, a recunoscut joi guvernul de la Ottawa, care a promis că va pune capăt acestei situaţii, informează AFP, citată de Agerpres.

Sosiţi în vacanţă în Canada în noiembrie, prinţul Harry şi soţia lui, o fostă actriţă americană în vârstă de 38 de ani, au decis la începutul anului să se mute într-o vilă de lux pe coasta de vest a Canadei alături de fiul lor, Archie, născut în mai 2019.

Cuplul princiar a şocat monarhia britanică luna trecută după ce a anunţat că a luat decizia de a renunţa la prerogativele unor membri activi ai familiei regale.

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a dezminţit la sfârşitul lunii ianuarie informaţiile apărute în presa britanică, potrivit cărora i-ar fi promis reginei Elisabeta a II-a ca ţara lui, Canada, să preia costurile generate de securitatea cuplului princiar.

Acea declaraţie nu a împiedicat însă guvernul canadian să îşi asume până acum cheltuielile de securitate după sosirea cuplului în ţară.

"În contextul în care ducele şi ducesa sunt în prezent persoane care se bucură de o protecţie internaţională, Canada are obligaţia de a furniza ajutor în materie de securitate", a explicat ministrul pentru Securitate publică, într-un comunicat.

"La cererea Poliţiei metropolitane din Londra (MET, n.r.), Jandarmeria Regală din Canada (GRC) furnizează ajutor după sosirea în ţară a ducelui şi ducesei de Sussex în noiembrie 2019. Ajutorul va înceta în săptămânile următoare, ţinând cont de schimbarea statutului lor" în cadrul familiei regale începând din 31 martie', a precizat acelaşi minister canadian.

Într-un sondaj publicat la începutul lunii februarie, 77% din persoanele chestionate în Canada au considerat că plătitorii de taxe din această ţară nu ar trebui să achite factura generată de securitatea cuplului princiar, estimând că ducele şi ducesa de Sussex nu se află în Canada în calitate de reprezentanţi ai reginei britanice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108