REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Corina Martin: „Nota 2 pentru grija față de tineri și educație, la Constanța“

Corina Martin: „Nota 2 pentru grija față de tineri și educație, la Constanța“

Replica API 23 septembrie 2020 | 21:14 1578

În întreaga perioadă de precampanie și campanie, Corina Martin, candidatul Partidului Ecologist Român la Primăria Constanța, s-a întâlnit cu reprezentanți ai elevilor și studenților din Constanța, dar și cu Sindicate și Asociații ale dascălilor și cu delegația Consiliului Județean al Părinților, cu intenția de a identifica problemele majore cu care se confruntă aceștia și de a găsi împreună soluțiile cele mai bune, pentru învățământul constănțean.

Mai mult, atât luni, 21 septembrie, cât si marți, 22 septembrie, Corina Martin a participat la dezbaterile organizate pentru candidați, de către Federația Tinerilor, Asociația Elevilor, Liga Studenților din UMC, Liga Studenților din Universitatea ”Ovidius” și Consiliul Județean al Elevilor Constanța, dezbateri la care reprezentanții PSD, PNL și ai altor partide au refuzat să participe.

Educația este un domeniu care mă preocupă în mod constant și este tema principală între obiectivele din platforma mea program. Consider că este prioritar să dezvoltăm educația noilor generații de copii și tineri, ca fundament obligatoriu pentru a putea dezvolta orașul și comunitatea locală. De-a lungul anilor, am fost în permanență conectată la învățământul constănțean, am încheiat Parteneriate pentru practica elevilor și studenților și am participat ca speaker motivațional pe domeniul turism pentru noile generații, am fost prezentă de foarte multe ori în licee și facultăți.

În activitatea mea de candidat la Primăria Constanța, prima întâlnire publică mi-am dorit să o am și am derulat-o cu delegația Consiliului Național al Elevilor, filiala Constanța, condusă de președintele Silviu Morcan. Am aderat cu mare drag și am semnat scrisoarea de Angajament – Pact pentru Educație, document pe care eu îl consider extrem de important pentru educația constănțeană. De asemenea, am avut nenumărate discuții cu reprezentanți ai Universității "OVIDIUS" din Constanța, pe temele de interes din mediul universitar al Constanței, dar și despre programe și proiecte care să asigure integrarea mai rapidă a tinerilor absolvenți în antreprenoriat și în activitatea economică și socială a orașului.

În Programul meu «Primar pentru Constanța», ca om al orașului și mamă a trei copii și bunica unui nepoțel, voi reforma radical GRIJA și ATENȚIA pentru copii și educație la Constanța, pentru ca în fiecare zi, pe străzile Constantei, părintii și bunicii orașului mi-au mărturisit ca le-au plecat copiii si nepoții sa studieze și apoi să lucreze în București, Cluj, Oradea etc sau în alte țări. Tinerii Constanței nu își mai găsesc locul în orașul lor, nu sunt apreciați și stimulați să rămână în oraș, în primul rând pentru că orașul Constanța nu s-a dezvoltat, ci a involuat.

Haosul indus de guvernarea diletantă și iresponsabilă a PNL se adaugă la lipsa de responsabilitate și managementul dezastruos și impersonal al echipei Primarului Constanței și de aceea, eu dau nota generală 2 la grija față de tânăra generație și față de educație la Constanța! Nu pentru strădania și performanțele elevilor, nu pentru sacrificiile părinților și nici pentru eforturile dascălilor! Ci pentru iresponsabilitatea și incapacitatea Guvernului și administrației locale - Primăria Constanța! Domnilor, nu ați trecut examenul! Copiii noștri merită mult mai mult! Constanța merita mai mult!”, a declarat Corina Martin.

CMF 21200195

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108