REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Coronavirus: Danemarca va oferi cea de-a patra doză de vaccin persoanelor de peste 50 de ani

Coronavirus: Danemarca va oferi cea de-a patra doză de vaccin persoanelor de peste 50 de ani

Replica API 24 iunie 2022 | 00:00 642

Confruntându-se cu o nouă creştere a numărului de cazuri de COVID-19, Danemarca, o ţară în care campania de vaccinare împotriva noului coronavirus este în prezent suspendată, va propune începând de săptămâna viitoare cea de-a patra doză de vaccin pentru persoanele din categoriile cele mai vulnerabile, a anunţat miercuri prim-ministrul Mette Frederiksen, informează AFP.

Mette Frederiksen

"Autorităţile estimează că noua variantă este mai contagioasă decât precedenta şi de aceea noi acţionăm acum (...) pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili şi pe persoanele în vârstă", a declarat Mette Frederiksen într-o conferinţă de presă, precizând că danezii din cele mai vulnerabile categorii vor putea să primească a patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 încă de săptămâna viitoare, citează Agerpres.

Subvarianta Omicron BA.5 reprezintă deja 59% din totalul noilor cazuri de COVID-19 depistate în regatul scandinav, care a raportat peste 3,1 milioane de infectări de la începutul pandemiei, în contextul în care această ţară are o populaţie de 5,8 milioane de locuitori.

După perioada estivală, campania de imunizare a populaţiei, aflată într-o perioadă de pauză din luna aprilie, va fi extinsă şi la alte categorii.

"Acesta este avizul autorităţilor sanitare, să propună o revaccinare pentru 2,5 milioane de danezi în timpul toamnei", a adăugat şefa Guvernului de la Copenhaga.

Cea de-a patra doză va fi propusă persoanelor de peste 50 de ani începând de la data de 1 octombrie. Peste 62% dintre danezi au primit deja o primă doză de supra-rapel (booster).

Danemarca, unde toate restricţiile antiepidemice au fost anulate la 1 februarie, nu intenţionează să reintroducă astfel de măsuri.

"Strategia noastră vizează o societate fără restricţii, de aceea trebuie să prevenim boala" mai mult decât contaminarea, a subliniat în timpul aceleiaşi conferinţe de presă directorul Autorităţii pentru Sănătate Publică din Danemarca, Soren Brostrom, care le-a recomandat persoanelor cu simptome să se testeze şi să se izoleze dacă rezultatele sunt pozitive.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108