REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Coronavirusul face ravagii în lumea sportului: Zeci de evenimente, amânate

Coronavirusul face ravagii în lumea sportului: Zeci de evenimente, amânate

Replica API 16 februarie 2020 | 00:00 325

Focarul de coronavirus, apărut în China, care a ucis peste 1.300 de persoane şi a afectat mai mult de 60.000 în statul chinez, a avut efecte negative asupra întregii economii, asupra companiilor, dar şi asupra evenimentelor sportive, relatează Reuters.

ATLETISM

* Campionatele Mondiale de Atletism Indoor, programate în Nanjing în perioada 13-15 martie, au fost amânate pentru anul viitor.

* Asociaţia de atletism asiatic şi-a anulat campionatele interioare programate pentru 12-13 februarie în Hangzhou.

FOTBAL

* Meciurile din Liga Campionilor a Asiei, care implică cluburi chineze Guangzhou Evergrande, Shanghai Shenhua şi Shanghai SIPG au fost amânate. Guangzhou şi cluburile Shanghai se vor alătura competiţiei în aprilie, meciurile lor de grup urmând să fie jucate în mai.

* Turneul preolimpic de fotbal feminin, a fost mutat din China în Australia. Turneul trebuia să fie organizat iniţial în Wuhan, între 3 şi 9 februarie, cu participarea selecţionatelor feminine din Australia, China, Taiwan şi Thailanda. Din cauza epidemiei de coronavirus, turneul a fost mutat provizoriu la Nanjing, dar Federaţia de fotbal din China (CFA) a decis să renunţe la organizarea competiţiei.

* Vietnamul a declarat că nu va permite ca evenimentele sportive să fie găzduite în februarie, astfel că meciurile din oraşul Ho Chi Minh şi Than Quang Ninh vor trebui schimbate.

* Confederaţia Asiatică de Fotbal a a spus că jocurile interne la toate nivelurile vor fi amânate.

FORMULA UNU

* Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, programat în 19 aprilie, a fost amânat pentru o dată ce va fi stabilită ulterior, din cauza epidemiei

FORMULA E

Formula E, prima competiţie cu monoposturi integral electrice, a renunţat la planurile pentru cursa din Sanya, care ar fi trebui să aibă loc în 21 martie

TENIS

* Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a mutat evenimentul Fed Cup Asia / Oceania Group I cu China, Taiwan, Indonezia, Coreea de Sud şi Uzbekistan din Dongguan în Nur-Sultan (fosta Astana), Kazahstan. Totuşi, evenimentul programat pentru 4-8 februarie a fost amânat ulterior după ce Kazahstanul a refuzat să fie gazdă înlocuitoare.

BADMINTON

* Turneul China Masters din Hainan, care era programat din 25 februarie până în 1 martie, a fost amânat după ce mai mulţi jucători s-au retras

* China şi Hong Kong au fost nevoite să se retragă din Campionatul Asiei pe echipe la badminton, eveniment care are loc la Manila (Filipine)

BOX

* Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat Iordania drept gazdă a calificărilor de box pentru Asia şi Oceania, după ce a fost anulat în Wuhan. Acesta va avea loc în Amman, între 3 şi 11 martie.

BASCHET

* Federaţia Internaţională de Baschet (FIBA) a anunţat că turneul preolimpic de baschet feminin, programat pentru perioada 6-9 februarie la Foshan, a fost mutat la Belgrad.

* Alte meciuri anulate au fost Filipine vs Thailanda (20 februarie) şi China vs. Malaezia (24 februarie), conform stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un alt dobitoc ca mine nu puteati vota
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272