REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Cosmin Andreica: Protestele polițiștilor ar putea lua amploare!

Cosmin Andreica: Protestele polițiștilor ar putea lua amploare!

Victor ROTARU 25 martie 2023 | 00:00 1631

Pe 24 martie, polițiștii, pensionarii polițiști, dar și polițiștii de penitenciare au început protestele la București, mărul discordiei fiind, în principal, legat de banii pe care îi primesc, sau mai bine zis nu îi primesc pentru decontul transportului, dar și aplicarea legii salarizării și aplicarea legii pensiilor militare, așa cum a fost votată și promulgată în 2015. Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România, Vasile Zelca, a declarat pentru Replica faptul că statul fură din buzunarele unui polițist în jur de 1.000 – 1.500 de lei.

Cosmin Andreica: Protestele politistilor ar putea lua amploare!

Începând cu 24 martie, polițiștii din București au început protestele în fața Guvernului, cerând ministrului Bode aplicarea legii salarizării și aplicarea legii pensiilor militare, așa cum a fost votată și promulgată în 2015, dar și decontul transportului, existând cazuri în unele inspectorate de poliție județene unde sumele nu au intrat de mai bine de 6 luni. „Noi am organizat acest protest. Am fost în jur de 2.500 – 3.000  de oameni. Noi ne dorim să se aplice legea care este votată și promulgată de Parlament. Legea privind validarea noastră și legea privind pensiile militare de stat, așa cum au fost votate și promulgate în Parlament. Nu cerem decât normalitate, atât. Nu cerem majorări salariale, cerem să ni se achite restanțele salariale. De la 1 ianuarie 2023, legea 153/2017 trebuia aplicată în integralitatea sa. Noi acum avem de încasat restanțe. Statul Român fură acum, fiecare polițist, în medie cu 1.500 de lei. Majorările nu sunt foarte mari, cele despre care vorbește Guvernul. Restanțele de care vorbim noi, sunt undeva la 1.000 – 1.500 de lei pentru fiecare polițist. Asta ne dorim.” a declarat pentru Replica de Constanța, Vasile Zelca, Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România.

Cosmin Andreica: Protestele politistilor ar putea lua amploare!Vasile Zelca - Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România.

Andreica: Ministrul Bode a fost în birou și nu a vrut să stea de vorbă cu noi

Liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, a declarat pentru Replica de Constanța faptul că ieșirea de pe 24 martie reprezintă doar începutul, protestele ar putea să ia amploare, făcând referire la cele din Franța: „Nu am ajuns la nici o înțelegere. Ministrul Bode a fost în birou și nu a vrut să stea de vorbă cu noi. Am protestat de la 11 la 15, pe 24 martie. Pur și simplu nu a vrut să ne bage în seamă... au fost cam 2.500 de polițiști, polițiști de penitenciare și au fost și pensionari. Pe 25 martie vom fi la Ministerul de Interne. Protestele de stradă vor continua și probabil o să capete niște dimensiuni noi, pentru că dacă ne uităm la ce se întâmplă și în Europa... vrem o țară ca afară. Să ne uităm la cum se protestează în Franța, pe noua lege a pensionării, unde pompierii au solidarizat cu protestatarii. Când ne dorim ceva, trebuie să luăm și lucrurile bune și mai puțin bune. Deocamdată rămâne de văzut dacă vom face proteste și în alte țări. De săptămâna viitoare ar trebui să avem niște întâlniri pentru a stabili grila pentru legea salarizării și în funcție de discuție, probabil că vom avea și reacțiile.

Cosmin Andreica: Protestele politistilor ar putea lua amploare! Cosmin Andreica - Liderul Sindicatului Europol

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a mai fost unul care promitea ca taie pensiile speciale in 30 de zile, acum va mint si USR-istii ca le taie!!! il mai voteaza doar neamurile si prostii care-i mai pun botul a doua oara!!!
2
0
Avem asa multi militieni in tara? Ca pe strazi nu prea ii vezi.
2
2
Cum sa pierzi ciolanu: pensionat la max 50 ani cu o pensie de 120% din salariu pe ultimele 6 luni în care a fost majorat special . Salariul e decent la care se adaugă și spor de hrana , haina, chirie , sporuri ce nu se regăsesc în sectorul privat . Ați văzut câine sa plece de la măcelărie, asa nu pleacă nici ei din sistem.
4
3
Uniunea Sabotati Romania a fost la putere. A facut fix nimic. Doar valuri. Niste infantili vanduti multinationalelor. La urmatoarele alegeri nici nu mai intra in parlamemt. Vor primi aproape 2 la suta voturi. S a prins lumea ce e cu ei. Statui pe strazile capitalelor europene pe care se gainateaza pasarile. Nu i mai spala nici ploaia. Niste flamanzi care swg plua doar ca sa simta ceva cald in stomac.
6
1
Dacă vine USR-ul la putere o să le taie din rădăcină aceste pensii nesimțite și o să le crească vârsta la putorile astea. Cunosc personal câteva specimene ieșite la pensie în ultimii ani din jandarmerie și armată. Grași și frumoși. Numai un zâmbet citești pe chipul lor. S-au apucat de muncă în privat. N-au nici un stres. În spațiu public , dacă-i asculți, zici că după pensionare au stat intubati. Mai că-ți vine să le plângi de milă.
4
5
Politistii sa-si faca datoria, dupa aceea sa ceara drepturi !
7
9
Un politist "corect" glont.c nu face abuz de functie nu vine la usa vecinului acuzi mama de 90 de ani si pe fiica acesteia ca i-a furat ma-sii florile din gradina.Nu vi la comanda ma-tii,dresat.Una doua il cheama ma-sa si sunau la politie. Si nici cand te intalnesti pe scara nu-ti ameninti vecinul ca i faci ii dregi , omori.Astia sunt politisti? Toata familia acestuia au facut abuzuri chemandu-l pe fi-su si pe prietenii lui una doua apoi ma-sa se lauda la vecine ca mi-a dat amenda si ne aranjeaza pe noi.Conflictul este dinaite de cand traia tatal meu l-a asteptat in parcare in masina personala si apoi a coborat si il ameninta.Am document de la ipj.Asta se intampla cand spui ca esti vecin si om bun.Tata spunea ca daca mergea la ipj nu mai avansa in grad in veci.Apoi eu si mama mea am trait umilinta unui individ care a urcat si a facut scandal la usa mea de 2 ori in timp ce mama mea il ruga sa plece. Maine ma-sa, el si prietenii de la sectia 4 pot pot sa spuna ca am furat un bou.
3
6
speranta in romania este gura mare. gradul de infractionalitate in romania si in rindul militiei nu le da de gindit?
6
5
Se pare ca voi politistii sunteti niste ganditori extraordinari! Cred ca vi se trage de la circumvolutiunea lasata de sapca. Cum vi se arata minusurile (ma rog, o mica parte din ele), cum incepeti cu jignirile. V-ati invatat ca in vremurile trecute, cand militianul era un mic Dumnezeu, o rotita din vastul angrenaj concentrationar, care putea sa faca orice abuz, pentru ca nu-l putea trage la raspundere nimeni. Se pare ca sunteti nostalgici dupa acele vremuri.
6
8
Nu ar iesi nimeni la 48 ani daca nu ar fi discutiile privind taierea pensiilor militare. Varsta de pensionare la militari si politisti este de 60 ani. Doar o mica parte din ei pot iesi la 48 daca au lucrat minim 26 ani efectiv si zi de zi in activitati speciale in care putini reusesc sa lucreze mai mult de 5 ani din cauza programului si sarcinilor epuizante. Citeste legea pensiilor militare de stat nu mai vorbi din auzite. Ies la 48 ani si mor la 56 ani.
10
5
Draganelele si pescareala sunt infractiuni din ce in ce mai deranjante. Dar ele au devenit asa tot din cauza legiuitorilor care au diminuat puterile politiei. Care au transformat politistii din luptatori in plimbatori de hartii. Care fac coada la usa unei femei p******r si se roaga de ea sa l aresteze pe hot. In conditiile in care pana nu demult p********l nici nu sufla in fata politistului care avea in spate o tona de experienta in anchete cu hotii. Dar revenind la pensii vreau sa te gandesti la cine are de castigat din scandalul pensiilor militare? Iti spun eu pentru ca nu este chiar evident. Au de castigat cei care administreaza fondurile de pensii private. Multinationalele care isi optimizeaza profiturile si cara gramezi de bani in tarile de origine. Olanda, Austria....stai si judeca putin plecand de la ce ti am spus. Nu spun mai mult ca vreau sa gandesti singur daca poti. Daca nu, ramai la nivelul de a injura politistii asa cum face orice hot sau onest frustrat.
5
6
La munca pana la 65 de ani,nu pana la 48 de ani.Lasati frecatul berbuncii!
11
9
Da' dupa ce iesiti la o pensie zdravana, la 45 de ani, cum va gasiti posibilitati de angajare la privat? Nu contesta nimeni ca sunt si oameni integri intre politisti, dar sunt prea multi infractori care-si vad linistiti de treaba, ca sa nu te intrebi daca nu cumva platesc taxe de protectie. Si nu ma refer aici la coruptia din politica, ci la infractiuni ca vanzarea de droguri si trafic de persoane, cre au devenit un fenomen de massa.
7
6
Nu sunt vinovati militarii si politistii ca statul roman foloseste alta formula de calcul pentru oensiile civile. Iesiti in strada kanga noi si hai sa fim francezi. Hai sa i fortam sa calcukeze corect salariile si pensiile. Sa nu ne lasam manipulati si sa ne batem intre noi. Vor castiga hotii din politica care au furat banii din pensiile civile. Daca scad salariile si pensiile militare nu inseamna ca cresc cele civike. Sunt de acord ca salariile si pensiile civile sunt mici. Hai sa facem revolutie sa le calculam ca la militari. Doar asa vom trai mai bine. Daca noi ne lasam imbroboditi ca nu sunt bani si ca ar teebui sa miara capra vecinului facem jocul hotilor din politica. Nu asta e calea spre bunastare. De ce daca mu xesti afara castigi bani corecti si pensii corecte si in Romania nu poti? Si afara sunt militari si politisti cu aceleasi beneficii. Nu deranjeaza pe nimeni asta. Strainii stiu ce vor. Vor salariile si pensiile lor sa fie mari nu sa aiba altii venituri mici. Ganditi!
9
4
culmea nesimtirii,protestele politistilor!ba bouarilor,Noi iesim la 65 de ani la pensie,se calculeaza banii de cind am terminar pina acum,nu cele mai mari salarii din ultimele 6 luni cu norme de hrana,delegatii,etc! ba,noi ne platim din salariu chiria,mincarea,hainele,nu moca ca la voi.ue b#!nu va convine,afara!ciini de paza gasesti pe toate drumurile moca!
9
14
se profita de faptul ca lumea n a iubit si nu va iubi niciodata politia. sunt folositi postacii de serviciu care denatureaza lucrurile .se discuta in continuare de " vestitele pensii militare" care sunt numite in mod mincinos ca si pensii speciale.sunt denigrati politistii in mod voit, sunt folosite comentarii rauvoitoare ale derbedeilor care de a lungul vietii au avut de a face cu politia.cat despre bode ce se poate spune , ca executa ordinele primite si atat. cand i s a adus la cunostinta ca politia iese in strada a spus " si ce daca, lasa i sa iasa "
10
7
Stiu ca o sa curga exemplele despre coruptie neimplicare si aparent pensionari la varste mici si beneficii mari. Ce pot sa spun in aparare este ca aceste institutii sunt cele mai putin corupte dar se vede altfel tocmai pentru ca se lucreaza impotriva coruptiei in mod serios. Nu cum se face pe la primarii sau alte institutii unde se mimeaza lupta impotriva coruptiei pentru ca acolo .... Iar cu privire la pensionari va invit sa cautati pe wikipedia despre honesta missio ca sa aflati acum cate mii de ani s au inventat pensiile militare de stat in ce conditii si la ce varste. Si veti constata ca nu este nicio diferenta fata de sistemul de pensii militare din Romania. Sistem care exista la fel in toate tarile planetei. Pentru ca este ramas inca de pe vremea cand s a stabilit honesta missio. Restul e USeRism vomitiv.
12
5
Daca aceste profesii vitale in oricare stat nu mai sunt atractive prin salariu si pensie ele vor fi in mare lipsa de prifesionisti. Si cel care sufera vei fi tu Sandule. Chiar daca tu nu simti ca ai asigurate aceste servicii de securitate pe care le ofera politia armata si informatiile ele exista la un nivel atat de mare incat tie ti se pare ca nu exista. De aici vin toate drepturile tale de care te bucuri ca cetatean roman. Restul de frustrari le ai din cauza politicienilor care nu mai sunt scolarizati. Cum faceau odata o scoala de stiinte politice si doar aia faceau politica. Acum vin niste pertide cu oameni nescolarizati care nu sunt nici macar patrioti. Sunt doar vanduti unor firme si daca nu le mai convine salariul pleca la alte partide sponsorizate de alte firme. Ca om al statului cum sunt militarii si politistii nu merge asa decat pentru un superficial ca tine. Vei fi primul care pleca in alta tara in caz de razboi. Militarii politistii si securistii vor apara acest teritoriu.
13
4
Daca lucrezi in aceste institutii ale statului nu poti sa ti dai demisia de exemplu din politia romana si sa te poti angaja la privat ca politist. Ca nu gasesti in privat sa faci politie. Iar un politist doar asta stie sa faca. Nu e ca un profesor medic sau alta profesie. Si in plus ca politist lucrezi doar daca esti dedicat altfel nu merge. Nu lucrezi pentru bani. Dar pretinzi sa ai un salariu decent care sa acopere multele restrictii pe care le ai. Si este acelasi lucru pentru jandarmi militari si ofiteri de informatii. Nu gasesti la alta firma un salariu mai bun desi ai experienta. Pemtru ca serviciile tale sunt pentru statul roman. Singurul angajator. Si iesi in strada pentru ca statul roman nu si respecta legile si promisiunile pe care tot el le face. Si care sunt in vigoare. Nu cere nimeni nimic in plus in afara de ce spune legea salarizarii. Nu e corect sa schimbi regulile in timpul jocului. M ai supus la teste si m ai scolarizat si mi ai promis un salariu si o pensie. Da mi le!
13
6
Da Sandule pare simplu ce spui tu. Demisia si faci altceva. Doar ca nu merge asa cu toate profesiile. Politistii sunt ca orice alt om al muncii specializat intr o actuvitate cu o mica diferenta pe care o sa ti o spun imediat printr un exemplu. Daca esti un angajat la o firma si nu ti convine salariul poti sa ti dai demisia si te poti angaja la alta firma care iti ofera un salariu mai mare. Desi nu prea e corect fata de firma la care ai castigat experienta, experienta care ti permite sa iei un salariu mai bun in alta parte. Fara experienta aceasta a doua firma te ar fi platit la fel de p***t. Dar sa revin la exemplu. Tu vei face in aceasta a doua firma acelasi lucru pe care l ai facut si in firma precedenta. Adica daca ai fost zugrav in prima firma tot zugrav vei fi si in a doua. Nu te angajezi in a doua firma ca contabil. Ca nu ai experienta si nici abilitati. Si acest exemplu functioneaza pentru aproape orice profesie mai putin pentru profesiile din aparare politie si securitate.
12
6
Că și va spetiti cu munca vreți bani, pt o școală făcută doar voi știți , nu va convine demisia și plecați la bani mai multi nu stați trântori pe banii statului , rasa voastră de analfabeți
8
14

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468