REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CRIMĂ la Ciocârlia: proprietarul lanului de porumb şi-a recunoscut fapta

CRIMĂ la Ciocârlia: proprietarul lanului de porumb şi-a recunoscut fapta

Replica API 18 septembrie 2014 | 10:07 427

“Am dat cu pumnii şi picioarele”

“Am dat cu pumnii şi picioarele”

Oamenii legii au continuat cercetările în cazul crimei de la Ciocârlia, când Mihai S. a fost găsit decedat pe câmp. În urma anchetei, polițiștii au identificat si depistat un barbat de 71 de ani, Lungu Eugen, din localitate, care este bănuit de comiterea infracțiunii de omor. Acesta este chiar proprietarul lanului de porumb, iar ipoteza legată de faptul că victima şi-a pierdut viaţa întrucât a fost prinsă la furat se conturează tot mai mult. Cel în cauză a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore şi propus spre arestare. În plus, acesta le-a povestit anchetatorilor că a bătut victima cu pumnii şi picioarele.

Reamintim că, în data de 15.09.2014, orele 22.30, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că, pe marginea unui drum din extravilanul localităţii Ciocârlia de Sus, se află cadavrul unui bărbat ce prezintă la nivelul capului multiple leziuni de violenţă. Echipa operativă complexă deplasată la faţa locului împreună cu lucrători din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Medgidia şi Postului de Poliţie Ciocârlia au identificat victima în persoana lui S. Mihai, de 70 de ani, din Sat Ciocârlia, care prezenta mai multe leziuni de violenţă. Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Medgidia în vederea efectuării necropsiei, iar cercetările se continuă de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, fiind constituite echipe de poliţişti, care acţionează pe raza localităţii Ciocârlia în vederea continuării cercetărilor. În plus, în buzunarele victimei au fost găsiţi câţiva ştiuleţi de porumb, anchetatorii bănuind încă de pe atunci că Mihai a fost ucis din această pricină, fiind prins la furat. Iată că suspect a devenit chiar proprietarul lanului de porumb. Cel mai probabil, acesta l-a surprins pe Mihai în timp ce lua ştiuleţii şi l-a bătut până ce l-a lăsat lat. Dus la audieri, suspectul şi-a recunoscut vina. Acesta a precizat că-l cunoştea pe Mihai S. şi că s-a enervat când l-a văzut că fura porumb. Atunci a început să-l lovească până ce s-a prăbuşit la pământ, cu pumnii şi picioarele. Nu a vrut, însă, să-l omoare.

Ce spun procurorii: victima a fost înţepată cu o ţepuşă metalică

În seara zilei de 16 septembrie 2014, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpatul Lungu Eugen, în vârstă de 71 de ani, din Constanţa, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în seara zilei 15 septembrie 2014, în jurul orelor 19.30, când l-a surprins furând ştiuleţi din sola sa de porumb din extravilanul comunei Ciocârlia, judeţul Constanţa, inculpatul l-a ucis pe numitul S.M., în vârstă de 70 de ani, pe care l-a înţepat de două ori cu o ţepuşă metalică în torace şi abdomen şi i-a aplicat numeroase lovituri cu coada de lemn a ţepuşei, cu pumnii şi cu bolovanii de pământ din arătură, preponderent în zonele capului şi a toracelui, astfel că i-a provocat victimei multiple şi grave leziuni tăiate-înţepate de organe interne, cu tăierea unei coaste şi interesarea diafragmei, a splinei şi rinichiului stâng, precum şi fracturi craniene cu înfundare, fractură de piramidă nazală, opt fracturi costale, care în scurt timp au dus la moarte. Deşi iniţial a tăgăduit comiterea faptei, când s-a dispus testarea sa la poligraf, inculpatul a recunoscut că o ucisese pe victimă. „Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil”, au spus procurorii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108