REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

„Cu ce ne încălzim la iarnă?” Bătrânii sunt alarmaţi, cărbunele se vinde la un preţ dublu faţă de anul trecut!

„Cu ce ne încălzim la iarnă?” Bătrânii sunt alarmaţi, cărbunele se vinde la un preţ dublu faţă de anul trecut!

Replica API 27 septembrie 2017 | 00:00 2543

Vremea se răcește, iarna se apropie, iar bătrânii din Constanța care își încălzesc locuințele cu cocs sunt îngrijorați că nu vor reuși să procure combustibilul solid atât de necesar. Constantin Niculaie este un pensionar din cartierul Km 5, ajuns la o vârstă venerabilă, care de câteva luni bate la poarta Petromidia pentru a achiziționa cărbunele necesar pentru a trece de iarna care vine. Până în prezent, însă, a tot fost amânat.

„În acest an, din primăvară, rafinăria Petromidia nu livrează cocs petrolier către populație și ne tot amână de la o lună la alta. Acum ne spune că în luna noiembrie va livra populației, ceea ce ne face să nu avem cu ce ne încălzi în această perioadă friguroasă”, a reclamat bărbatul către „Replica de Constanța”.

„Îngrijorarea mea nu este numai pentru că Petromidia nu livrează cocs populației, ci mai ales pentru că am auzit că se preconizează că acest produs se va livra numai prin depozitele particulare de lemne. Iar dacă la poarta rafinăriei cocsul este livrat la prețul de 660 lei/tonă, la depozitele de lemne (mai toate ale politicienilor), acesta se vinde la un preț între 1.200 – 1.400 de lei/tona. Analizați și dvs. ce dezastru ar fi pentru bietul pensionar, în prag de iarnă”, a adăugat constănțeanul.

Mai mult, bărbatul a arătat că, la pensia pe care o primește, nu și-ar putea permite să cumpere cele cinci tone de cocs, cât are nevoie pentru a-și încălzi locuința toată iarna, la un preț de două ori mai scump decât în anii trecuți.

Constănțeanul nu a stat cu mâinile în sân, ci a încercat să găsească o rezolvare la autoritățile statului. Nu a primit însă niciun sprijin. „Am fost în audiență la unul dintre subprefecți, dar mai bine nu mergeam, pentru că nu am avut cu cine să discut. La Oficiul pentru Protecția Consumatorilor, am primit răspuns că nu este de competența lor, ca și la Oficiul Concurenței”, ne-a precizat constănțeanul.

Am contactat reprezentanții Rompetrol cu privire la cele sesizate de constănțean, care ne-au precizat că rafinăria Petromidia nu a sistat livrarea de cocs către populație, către persoanele fizice. Doar că au prioritate clienții care au făcut comenzi cu plata în avans și că, la această oră, sunt foarte multe livrări către aceștia.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cei care considerati ca cei care se incalzesc cu cocs sunt pensionari sau votanti PSD,observ.Voi ,acestia cu ce va incalziti ca sa nu poluati?Nu cumva cu gaze?
2
1
Gogule, mai mult polueaza rabla ta de masina achizitionata din Bulgaria decat cocsul. Ti-a mirosit tie a cocs... Vai de tine!
2
3
ar trebui sa plateasca taxe de cateva zeci de mii de lei pe iarna pentru poluare. Daca ai un cocsar din asta in zona te-ai scos pute tot cartierul.
11
3
900 ron tona
4
0
Va incalziti la iarna cu pozele olgutzei,carmen dan,rovana plumb,firea pandele si singurul carbune pur -sevil shhaideh.Cu ele o sa aveti gigacaloria ,,ridicata drept in sus"! E programul de guvernare psd,adica - lapte si corn la scolari si dardaieli de frig la pensionari.
17
1
foarte rau
2
0
Batranii se incalzesc cu imaginea lui Dragnea, nu le trebuie carbune!
18
2
Ba porcilor, voi ati fost nascuti din catele vagaboande? Voi nu aveti parinti in aceeasi situatie?
7
10
Asa, plangeti-le de mila carcaselor ambulante dupa ce ne-au bagat in cacat cu votul pupincurist dat psd-ului!!! Acum sa le dea psd-ul carbune, medicamente si alte cele!!!
11
0
Mare prosti sunt bosorogii astia.Pai crezi ca Petromidia sta sa-ti cantareasca tie carbunii , sa le blochezi activitatea pentru 2-3 tone de carbuni?
10
3
Da-i in pula mea daca au votat PSD. Poate crapa odata sa intram si noi in normalitate. Mai putin carbune , mai mult oxigen.
15
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108