REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cu maşina burduşită, la Hanul Piraţilor, a fugit de poliţişti. EXPLICAŢII: DE CE S-A APUCAT DE DROGURI

Cu maşina burduşită, la Hanul Piraţilor, a fugit de poliţişti. EXPLICAŢII: DE CE S-A APUCAT DE DROGURI

Replica API 4 septembrie 2018 | 00:00 411

ACUM STĂ PRIN SPITALUL PENITENCIARULUI

ACUM STĂ PRIN SPITALUL PENITENCIARULUI

Dan Gheorghe Cercel a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri, dosarul fiind înregistrat la data de 22.05.2018. După ce a trecut de camera preliminară, judecătorii au fixat primul termen pe 21.09.2018. Însă, încă din aprilie, Dan se află în arest preventiv, iar la mijlocul lunii august a contestat măsura, invocând că este bolnav, că a stat numai în Spitalul Penitenciar, fiind apoi transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

În plus, el a recunoscut că este consumator de droguri, relatând că s-a apucat în momentul în care a pierdut un membru al familiei. Menționăm că este vorba despre autoturismul depistat în trafic anul acesta, în zona Hanul Piraților, burdușit cu droguri. În momentul în care a contestat măsura arestului preventiv, avocatul inculpatului s-a legat și de faptul că, instanța de fond, în motivarea deciziei, a luat copy-paste un paragraf dintr-o altă speță.

În fapt s-a reţinut că la data de 28.04.2018 organele de poliţie din cadrul Poliției orașului Năvodari s-au sesizat cu privire la faptul că, pe bulevardul Mamaia Nord, din direcția Constanța către Năvodari, conducătorul unui autoturism marca Mercedes Benz, C200, înmatriculat în Marea Britanie, în momentul sesizării lucrătorilor de poliție, a schimbat direcția de deplasare, întorcând în sensul giratoriu. Față de aceste aspecte, lucrătorii de poliție au efectuat semnalul regulamentar de oprire și scoaterea acestuia din trafic, pe strada M13.

Întrucât din autoturism se simțea un miros înțepător, specific canabisului, s-a procedat la verificarea autoturismului ocazie cu care asupra inculpatului Cercel Dan Gheorghe, din București, a fost găsită cantitatea totală de 114 grame canabis, drog de risc, iar într-un recipient din plastic, de culoare galbenă, cantitatea de 10,2 grame cocaină, drog de mare risc. La data de 30.04.2018 Tribunalul Constanța a dispus măsura arestării preventive a inculpatului pentru o perioadă de 30 zile, după care măsura a tot fost prelungită.

La mijlocul lunii august, Dan Gheorghe Cercel a contestat decizia luată de instanța de fond, cerând înlocuirea cu arestul la domiciliu. Acesta a invocat că motivarea deciziei este greșită, menționându-se, la un moment dat, că inculpatul a agresat persoana vătămată, ceea ce este un paragraf luat copy – paste dintr-o altă speță, care nu are legătură cu faptele din dosarul de față. De asemenea, el a recunoscut că este consumator de droguri, precizând că s-a apucat după ce a pierdut un membru al familiei. Un alt motiv pe care l-a adus în discuție a fost legat de faptul că este bolnav, stând mai mult prin Spitalul Penitenciar, apoi transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Judecătorii au analizat toate aspectele invocate, au admis că s-a strecurat un paragraf dintr-o altă speță în motivarea deciziei primei instanțe, însă a hotărât că menținerea arestului preventiv este măsura optimă. ” Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Cercel Dan Gheorghe împotriva Încheierii din data de 07.08.2018 pronunţată de Tribunalul Constan?a în dosarul penal nr. 3077/118/2018/a5”, potrivit minutei judecătorești.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Navodari se vinde droguri la greu.Fratii Dobrita,Chirca,Lazar zis Sarpe,luptatorul pulii Streinu zis Muschi.
8
0
Hei DIICOT!!! Atentie Droguri Mangalia!!!Sa vina Politia BCCO si DIICOT la Mangalia! E jale cati dealeri sunt in Acest oras. Dealerii principali ai Mangaliei: unu zis Verde , fratii Lepadatu Marian si Lepadatu Vio zisi fratii Gibonu Jepat , neamu lu Florin Buruiana Manka , Rufat , Cristi Muia , Chivu Razvan zis Chivake , Florin Ragabeja , Raducanu Razvan , Pepino , Vapor , Tamer atat in Mangalia cat si prin Germania , Posmag Alexandru , Symon Mocanu , Adi Grasu , fratii Martonfi Andrei si Martonfi Alex , Copilu ala de pe fb Jonas Niky , tiganii de pe str. Sirenei Albatros si multi altii!!!
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108