REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum comentează PNL Constanţa decizia lui Crin Antonescu de a nu candida la preşedinţia României

Cum comentează PNL Constanţa decizia lui Crin Antonescu de a nu candida la preşedinţia României

Replica API 1 iunie 2014 | 00:00 127

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat sâmbătă intenţia de a nu mai candida la alegerile prezidenţiale din acest an, ca un pas spre urgentarea realizării proiectului de unificare al forţelor de dreapta. "Vreau să anunţ o decizie legată de candidatura la preşedinţia României: ştiu, sau cel puţin consider, că sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea. Spun acest lucru pentru că am forţa, personalitatea, conturul, experienţa politică necesară, ideile, vizunea, şi capacitatea de a lupta pentru ca la toamnă PSD să nu pună mâna pe preşedinţia României", a precizat Antonescu.

El a arătat că ştie, în acelaşi timp, foarte bine clasa politică românească, cunoaşte dreapta românească şi pe toţi cei care revendică această titulatură, cunoaşte presa românească şi modul în care se produc şi se desfac pe piaţă opinii şi curente de opinie.

Vestea a căzut ca un trăsnet pe capul liberalilor, care nu se aşteptau la o asemenea decizie. Printre cei în stare de şoc, se regăseşte şi preşedintele pe judeţ al PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, care susţine că Antonescu a fost "lucrat", nu doar de adversarii politici, ci şi de cei care "se ştiu ei", ceea ce l-a determinat pe preşedintele demisionar al PNL să apeleze la un gest de onoare. "Este un gest de excepţie neîntâlnit în politica românească, după 1989. Cred că a vrut să pună capăt unor discuţii interminabile, provocate de adversarii politici şi, sigur, cei care se temeau de el, care s-au temut de el tot timpul şi care nu l-au văzut cu ochi buni, fiind un candidat cu şanse mari la preşedinţie şi pentru a aduna la un loc toată susţinerea celor care nu-şi doresc PSD. Cu ghilimelele de rigoare, el a fost lucrat intens de mulţi şi aici înţelegeţi dumneavoastră care sunt aceştia mulţi, nu sunt doar adversari politici şi care nu l-au plăcut, pentru că este un om aparte, care nu poate fi şantajat, care nu poate fi manipulat. Nu şi l-au dorit ca preşedinte şi el a preferat să facă un pas înapoi, chiar dacă era cel mai îndreptăţit să candideze, creându-i astfel culoar lui Klaus Iohannis", a declarat Dragomir, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108