REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum ne întărim sistemul imunitar? Care sunt semnele unei imunități scăzute

Cum ne întărim sistemul imunitar? Care sunt semnele unei imunități scăzute

Replica API 4 iulie 2022 | 00:00 823

Sistemul imunitar este reprezentat de capacitatea organismului nostru de a detecta şi de a lupta cu virusurile, bacteriile şi paraziţii care se pot constitui în factori declanşatori de afecţiuni mai mult sau mai puţin severe. Lupta organismului cu elementele care pot influenţa funcţionarea normală este una permanentă şi este necesar să fie susţinută pe toată durata vieţii, atât printr-un stil de viaţă sănătos, cât şi printr-un aport corect de suplimente alimentare.

Sistemul imunitat precar

Un prim semnal care anunţă că organismul nostru deţine un sistem imunitat precar, este predispoziţia de a ne îmbolnăvi frecvent. Indiferent de etapa vieţii în care ne aflăm, organismul are capacitatea de a ne oferi suport în a avea un trai normal şi de a ne bucura de o bună activitate organică şi psihică. În momentul în care starea de sănătate şi echilibrul emoţional sunt supuse constant provocărilor, sistemul imunitar se află în impas, astfel că este esenţial să intervenim cu măsurile necesare, o cură de suplimente alimentare fiind esenţială.

Semnale ale unui sistem imunitar slăbit

Stările constante de oboseală, insomniile, scăderea capacităţii de concentrare, irascibilitatea şi episoadele de anxietate, lipsa de vitalitate, răcelile frecvente, reacţiile alergice, problemele la nivelul pielii şi părului sau vindecarea greoaie a rănilor, toate pot fi semnale care anunţă că sistemul imunitar al organismului este slăbit şi se impune luarea câtorva măsuri esenţiale.

Stilul de viaţă

Sistemul imunitar este direct influenţat de stilul de viaţă. O alimentaţie haotică, lipsită de nutrienţii esenţiali, cu un deficit masiv de fructe şi legume, va afecta considerabil capacitatea organismului de a depista factorii externi, dar şi interni, care tind să afecteze buna funcţionare şi echilibrul. Lipsa somnului, consumul excesiv de alcool şi tutun, sedentarismul, lipsa petrecerii timpului în aer liber, efortul fizic şi psihic necontrolat şi excesiv, pot slăbi sistemul imunitar şi pot contribui la manifestarea simptomelor specifice, favorizând instalarea diferitelor afecţiuni. Astfel, pentru a creşte potenţialul sistemului imunitar este esenţială o reorganizare a vieţii, care să implice schimbări masive pe toate palierele. Orarul de masă, includerea alimentelor sănătoase, limitarea consumului de alcool şi tutun, mişcarea fizică, respectarea orelor de somn şi relaxare, reprezintă primele cele mai importante măsuri care ar trebui luate.

Contextele medicale

Sistemul imunitar al organismului poate fi influenţat de istoricul medical al fiecăruia. Din acest motiv, este important ca fiecare afecţiune manifestată să fie diagnosticată corect şi să se urmeze schemele de tratament şi terapiile recomandate de către medici. Orice context medical sever afectează sistemul imunitar şi slăbeşte organismul, astfel că o cură de suplimente pe bază de matcha va fi benefică în vederea restabilirii echilibrului intern şi redobândirii vitalităţii şi energiei. Restabilindu-se echilibrul organic, întregul organism se va redresa şi îşi va întări capacitatea de apărare.

Aportul de nutrienţi

Orice deficit nutriţional va genera dezechilibre la nivelul sistemului imunitar, astfel că este esenţial să se intervină cu aportul optim de elemente nutriţionale necesare bunei funcţionări a sistemului nostru de apărare. Natura a fost întotdeauna darnică şi ne-a oferit cele mai eficiente şi sigure remedii, astfel că o cură de suplimente pe bază de quercetin se va dovedi cea mai bună modalitate prin care se poate stopa incapacitatea organismului de a lupta cu virusurile şi bacteriile care ne pun sănătate fizică şi psihică în pericol, întărind sistemul imunitar.

Sportul şi buna dispoziţie

Sistemul imunitar este influenţat de trăirile pe care le manifestăm şi de stările cu care ne confruntăm. Orice trăire negativă are capacitatea de a se răsfrânge asupra rezistenţei organismului, aşa cum toate clipele de bucurie, mulţumire şi fericire au impact benefic asupra stării generale, inclusiv asupra sistemului imunitar, creând bariere în faţa elementelor negative. Astfel, un rol esenţial în întărirea sistemului imunitar va reveni sportului, mişcarea fizică producând modificări la nivel hormonal şi susţinând instalarea unei stări de bucurie şi împlinire.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108