REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum ne protejăm pancreasul și colonul? 3 sfaturi de aur în prevenirea cancerului pancreatic

Cum ne protejăm pancreasul și colonul? 3 sfaturi de aur în prevenirea cancerului pancreatic

Replica API 9 august 2022 | 00:00 821

Cancerul poate apărea în orice parte sau organ al corpului, iar cancerul pancreatic este una dintre formele de cancer. Pancreasul este organul care se află chiar deasupra stomacului și ajută la procesul de digestie.

Eliberează enzime digestive care ajută la digestie. Alături de aceasta, pancreasul ajută și la reglarea nivelului de zahăr din sânge prin producerea de insulină. Cancerul din orice parte a corpului poate fi vindecat în mare măsură atunci când este în stadiile inițiale.

Dar diagnosticul de cancer în stadiile sale inițiale este foarte dificil, deoarece este posibil să nu vedeți cu adevărat niciun simptom al afecțiunii. Mai mult, uneori s-ar putea să vedeți câteva simptome minore și să le ignorați crezând că este altceva. Când ignorați simptomele timpurii, se răspândește dintr-o parte a corpului în mai multe alte părți, provocând daune grave.

Cum ne protejăm pancreasul și colonul? 3 sfaturi de aur în prevenirea cancerului pancreatic

Cancerul poate fi cauzat de orice factor. Nu există niciun lucru care poate fi stabilit ca fiind cauza cancerului. Prin urmare, nici pentru cancerul pancreatic nu există o cauză. Se poate întâmpla din diverse motive, cu toate acestea, există factori care ar putea crește riscurile de cancer pancreatic.

Urmăriți acești factori care pot crește riscul de cancer pancreatic.

1. Aveți grijă de greutatea d-voastră. Excesul de greutate și obezitatea poate crește riscul de cancer pancreatic. Asigurați-vă că aveți o dietă sănătoasă și, de asemenea, faceți sport în mod regulat. Obezitatea ar putea fi un risc major pentru riscul pancreatic.

2. Evitați fumatul. Țigările conțin substanțe cancerigene care ar putea crește riscul de cancer pancreatic. Și nu doar cancerul pancreatic, fumatul crește riscul oricărei forme de cancer.

3. Urmăriți-vă obiceiurile alimentare. Consumul prea mare de alimente procesate poate crește riscul de cancer pancreatic. Au zaharuri, grăsimi saturate și alte ingrediente prezente în ele care nu sunt foarte sănătoase pentru organism. Includeți legume și fructe care sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți și pot oferi organismului tipul potrivit de nutriție, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108