REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum poate un INFRACTOR să SCAPE de EXTRĂDARE şi de AREST

Cum poate un INFRACTOR să SCAPE de EXTRĂDARE şi de AREST

Replica API 14 aprilie 2017 | 17:42 338

Şi dacă fuge…, fugit va fi!

Şi dacă fuge…, fugit va fi!

Viorel Octavian Băluţă are emis pe numele lui un mandat european de arestare însă, cel mai probabil, va fi lăsat în libertate. De ce? Pentru că nu va fi extrădat întrucât este judecat într-un dosar penal aflat pe rolul instanţelor din Tulcea şi va rămâne aici până la condamnare. Astfel, dacă nu are nici o măsură preventivă în respectivul dosar, el va fi lăsat în libertate.

Viorel Octavian Băluţă a fost prins la Ostrov (Tulcea) pe 4 aprilie anul curent, pe numele lui autorităţile judiciare din Belgia emiţând mandat europene de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi furt. Potrivit anchetatorilor, individul, alături de alţi trei, în perioada august 2015 – martie 2016, a comis mai multe furturi, sustrăgând biciclete, telefoane mobile cât şi alte bunuri. Când a văzut că se îngroaşă gluma şi oamenii legii din Belgia sunt pe urmele lui, Băluţă a decis să se întoarcă acasă.

Dar iată că a fost prins şi arestat în vederea extrădării. Dar nici pe teriroriul României nu e foarte curat din punct de vedere infracţional. Spre exemplu, în 2015, Viorel Octavian Băluţă ajungea iar în atenţia oamenilor legii întrucât furase dintr-o locuinţă din Ostrov mai multe bijuterii, pe care le amanetase ulterior. Dar s-a împăcat cu partea vătămată şi astfel a fost „iertat”. De menţionat că fusese condamnat anterior, fiind eliberat condiţionat. La începutul lunii aprilie a fost prezentat Curţii de Apel Constanţa, unde s-a decis să fie arestat pentru 15 zile.

Ulterior, pe 12 aprilie, judecătorii au decis: „Predarea persoanei solicitate se amână până la soluţionarea definitivă a dosarului penal nr.254/P/2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, iar în cazul condamnării cu executare în regim de detenţie a pedepsei, până la punerea în libertate ca urmare a liberării condiţionate sau până la executarea la termen. Se emite mandat de arestare provizorie a persoanei solicitate în vederea predării, pe o perioadă de 10 zile cu începere de la data încetării motivelor care au justificat amânarea.

Dispune punerea de îndată în libertate a persoanei solicitate dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză, respingând cererea formulată de procuror de luare a măsurii controlului judiciar. Constată că persoana solicitată a fost reţinut şi arestat provizoriu de la data de 04.04.17 până la data punerii efective în libertate”, potrivit minutei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai daca asta e infractor, aia din parlament ce sint?
0
0
INFARCTOR ???
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108