REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

„Cum să fii o zână”, un nou joc al morţii care atacă la nivel colectiv: „E diabolic, iar copiii nu mai pot ieşi din horă”

„Cum să fii o zână”, un nou joc al morţii care atacă la nivel colectiv: „E diabolic, iar copiii nu mai pot ieşi din horă”

Replica API 4 aprilie 2017 | 00:00 1318

sursa foto youtube

După ce “Balena albastră” a ajuns și în România și a făcut victime în rândul minorilor, joc care într-un final a fost depistat și puternic mediatizat în scopul informării, aducerii la cunoștință părinților pentru stoparea fenomenului de suicid al celor care îl “joacă”, a apărut o nouă variantă de suicid în masă! De data aceasta este vorba despre un nou joc al morții lansat în scopul manipulării fetițelor garantând că după parcurgerea unor etape se vor transforma în… zâne, însă vor muri asfixiate!

Cum să fii o zână!... Noul joc al morții inventat imediat după ce s-a mediatizat “Balena albastră” care a provocat rănirea mai multor copii la nivel național, chiar și moartea unora dintre ei la nivel internațional. De data aceasta, scopul jocului este de a manipula persoanele participante și de a le transforma în roboți care să execute cerințele impuse de cei care vor să facă rău. Metoda este extrem de periculoasă, metodă care ar putea cauza moartea atât a copilului care execută comenzile administratorului de joc, cât și a celor aflați în jur.

Mai exact, noul joc a devenit viral pe internet, pe site-urile de socializare din Rusia, făcând deja o victimă. Micuța Sofia s-a lasat păcălită însă „șansa” ei, dacă putem spune asta, a fost faptul că această a aprins gazul din neatenție. Fetița s-a ales cu arsuri pe tot corpul însă, din fericire, nici ea nici familia ei nu au murit asfixiați. Acest joc este destinat copiilor de vârstă fragedă, în special fetelor, întrucât jocul insinuează că le transformă pe fete în zâne. Se pare că Poliția Rusă investighează noul joc al morții care atentează la viața fetițelor, dar care are un impact mai mare de atât, provocând moartea colectivă.

Jocul are grafica unui film de desene animate și poate părea inofensiv la prima vedere, însă în cadrul jocului fetițele sunt îndemnate să parcurgă mai multe etape pentru a ajunge la marea transformare... cea de ZÂNĂ. Astfel, copiii care intră în joc sunt îndrumați să deschidă gazele de la aragaz și să spună cuvintele magice. Astfel, la miezul nopții, când părinții dorm, fetițele sunt supuse de administratorul jocului să se învârte de trei ori în cameră și apoi să iasă, dar numai după ce se asigură că nimeni nu le vede, și să meargă la bucătărie. Ajunse la bucătărie, fetițele sunt îndrumate să deschidă ochiurile aragazelor dar fără flacără, să lase ușa deschisă la bucătărie și să plece ușor la culcare, fără ca nimeni să le vadă pentru că altfel vraja nu va avea efect. Mai apoi, fetele sunt asigurate că atunci când se vor trezi, vor fi zâne. Un joc monstruos, un joc al morții care poate ucide nu doar un copil, ci o întreagă familie sau chiar pe locatarii unui bloc întreg.

Ce părere au specialiștii psihologi în criminalistică despre jocurile morții, dar și despre modul în care putem combate astfel de fenomen? Psihologii susțin faptul că micuții care au reușit să scape din “hora morții” au nevoie de consiliere psihologică și atenție deosebită. “Totul vine de la răsărit! Această problemă s-a propagat foarte repede, la fel ca și comunismul. Ce trebuie să facem noi?Am văzut că primarul general al capitalei împreună cu ministrul de interne, cu psihologi, cu oameni de cultură și de artă se duc prin școli și fac o campanie de informare.

Consider că aceasta este infimă, nu putem lupta noi cu “necuratul”, cu tot felul de floricele de genul acesta. Cred că trebuie luate măsuri mult mai serioase, că tot s-a instituit la nivel înalt o idee că Serviciul Român de Informații trebuie să ia atitudine. Cea mai bună apărare este atacul. Să vedem care sunt cei mai buni hackeri din România, să îi consultăm și pe ei cum putem să îi anihilăm. Avem de asemenea cel mai bun antivirus, BitDefender-ul, care ulterior l-au vândut românii noștri și au niște clauze, dar care este cel mai bun program de apărare și care ar fi bine să fie instalat pe toate telefoanele, tabletele și laptopurile copiilor noștri pentru a putea opri accesul la aceste jocuri.

Poate că și SRI are specialiștii săi în informatică și ar fi bine să ia în serios și să se întrunească pentru a discuta în sensul anihilării acestui fenomen. Prin discuții și doar atât consider că nu facem prea multe, pentru că atunci când ajung acasă copiii oricum sunt tentați și atrași de orice lucru interzis. În acest sens este posibil ca acești copii să nu dea curs acestor lecții, iar unii dintre părinți sunt depășiți de tehnologie, de informatică.

Poate funcționa controlul parental, însă telefoanele acestea deștepte sunt atât de năstrușnice încât acești copii știu mai multă informatică decât părinții lor. Sunt niște cazuri sinucidale și probabil din cauza acestor jocuri. Nu putem să așteptăm să moară niște oameni pentru a opri acest fenoment, trebuie să acționăm. Trebuie să fie ceva foarte profund. Rușii nu mai știu ce să facă. Poate că e tolerată în Rusia, treaba lor. Însă noi nu trebuie să ne mulțumim doar să informăm. Jocul este diabolic pentru că acești administratori de joc de te bombardează cu mesaje și nu mai poți ieși din horă.

Acești copii care au intrat în acest joc și totuși au reușit să se oprească trebuie ajutați, consiliați psihologic. Trebuie să apelăm la cele mai deștepte minți din acest punct de vedere. Insist cu antivirusul care blochează automat niște cuvinte cheie, blochează accesul la unele link-uri de acest gen. Acum se intenționează moartea colectivă prin jocul acesta nou, să dai drumul la gaze și să moară o scară întreagă. Este ca o epidemie și trebuie să stopăm această epidemie. ”, a declarat pentru Replica de Constanța, Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aia care mi-au dat dislaic sa suga cucu lu liviu
5
9
l-as intreba pr dl mare profesionist Liviu ce a facut sau ce va face concret pe tema asta in afara de a lustrui scaunul din birou si a da interviuri savante la replica, a trimis cumva vreo circulara la scooli sa fie citita la ora de dirigentie pe tema asta ori poate a solicitat profesorilor sa-i trmita elevii problematici ptr o discutie lunga si interesanta, adica ori e profesionist ori ...
13
5
inca odata multa sanatate familiei neghiobului care a vut ideea cu comentariile, daca vreau ii bag 1000 comentarii in 10 min sa-i iasa pe nas. Continuare: Daca nu erau televiziunile si cativaoameni de bine de pe net NIMENI nu auzea de jocul asta, multumim secu ptr pornirea isteriei, o frumoasa miscare ptr abatrea atentiei de la ce e cu adevarat important, kgb si stasi sunt mandri de voi. Nu e nevoie sa ma credeti pe mine ia cautati snopes blue whale game russia si o sa gasiti concluzia mare si clara UNPROVEN.
13
6
sa ma phuut in ideea replica de a restrictiona comentariile ca numar si marime! Continuare:din pacate acest fenomen convine si securistilor romani ca aschia nu sare departe deci nu vor face nimic ptr a-l limita ba din contra cu ajutorul presei aservite ii vor mari ptr ca sa vada poporul ca internetul nu e bun si trebuie restrictionat cat mai mult, la maxim daca se poate.
13
5
balena albastra e manevra FSB ptr a discredita retelele sociale care incep sa-i faca probleme lui putin, fenomenul a luat avant DUPA ce presa i-a facut reclama, capcana sculata in care profesionistii de la Replica au cazut drept in curul gol. Sinucideri in randul adolescentiilor au existat intotdeauna, dintr-o multime de motive, familiale dar in special sociale: bullying la scoala din partea colegilor si un neinteles si nejustificat spirit competitiv la care nu fac fata, ACOLO e problema adevarata unde ar trebui sa lucreze grijuliul de guvern!
12
7
Ce sa zic, niste jocuri pentru copiii prostii care nu au nici o ocupatie si ai caror parinti i-au crescut in puf fara sa le explice cum trebuie realitatile crunte ale vietii! Lumea se duce dracului iar oamenii sunt din ce in ce mai prosti si mai cacaciosi!
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108